Renault News
Formula 1

Abiteboul: Αντιμετωπίσαμε πρόβλημα γιατί είπαμε τα πράγματα ακριβώς όπως είναι

Ο επικεφαλής ομάδας της Renault αναφέρει πως η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισε το 2019 ήταν η διαχείριση των όσων είχε ανακοινώσει, κάτι που προήλθε από την αισιοδοξία του αλλά δεν αντικατοπτριζόταν στα αποτελέσματα.

Η Renault ξεκίνησε το 2019 με δηλώσεις για το πως θα ανοίξει τη διαφορά από τις μεσαίες ομάδες και θα κλείσει το χάσμα από τους πρώτους τρεις. Αλλά τα προβλήματα αξιοπιστίας και κάποια λάθη κόστισαν στην ομάδα βαθμούς, και μετά και την ολοκλήρωση του Grand Prix της Ισπανίας, βρέθηκε στην όγδοη θέση του πρωταθλήματος στους κατασκευαστές.

Στο Grand Prix του Καναδά τα πράγματα άλλαξαν και η Renault πέρασε στην αντεπίθεση σημειώνοντας βαθμούς και από τους δύο οδηγούς, με τον Daniel Ricciardo να τερματίζει στην έκτη θέση και τον Nico Hulkenberg στην έβδομη. Αυτό το αποτέλεσμα τη τοποθέτησε στη πέμπτη θέση του πρωταθλήματος, δύο βαθμούς πίσω από τη McLaren.

O Cyril Abiteboul παραδέχτηκε πως η αρχή της χρονιάς ήταν πολύ δύσκολη για την ομάδα και για εκείνον γιατί ήρθε αντιμέτωπος με κριτικές για όσα είχε ανακοινώσει πριν την έναρξη της σεζόν, τα οποία δεν φαινόντουσαν στα αποτελέσματα.

“Ήταν δύσκολο τόσο για την ομάδα όσο και σε προσωπικό επίπεδο για εμένα τον ίδιο. Αυτή η δυσκολία προήλθε επειδή κρατήσαμε αυτή τη στάση και δεν υιοθετήσαμε μια στρατηγική όσον αφορά τις ανακοινώσεις που κάναμε εκείνη τη περίοδο.”

“Όταν ο κόσμος βλέπει μια αναντιστοιχία μεταξύ αυτών που πραγματικά φαίνεται να αποδίδουμε και μεταξύ εκείνων που έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε – και όχι μόνο στη θεωρία – τότε αυτό δε μπορώ να το αμφισβητήσω.”

“Αυτό αποτελεί ένα μάθημα για τις προσδοκίες και την ανυπομονησία του κόσμου. Αλλά ειλικρινά το στυλ της ομάδας και το δικό μου, είναι να είμαστε ξεκάθαροι και να λέμε να τα πράγματα ακριβώς όπως είναι”

O Abiteboul είχε τη πεποίθηση πως η ανανεωμένη μονάδα ισχύος στο Μονακό θα βοηθούσε την ομάδα να αντιστρέψει τα πράγματα, κάτι το οποίο αποδείχθηκε και στη πράξη. Οι αλλαγές στο κινητήρα οφείλονται σε ένα πρόβλημα που υπήρχε και ανάγκασε τους Γάλλους να μειώσουν την απόδοση.

“Ειλικρινά δε κάναμε κάτι διαφορετικό από αυτό που έπρεπε να κάνουμε σε κάθε αγώνα από την αρχή της χρονιάς. Δεν υπάρχει τίποτα καινούριο στον κινητήρα. Απλά λειτουργεί όπως θα έπρεπε να λειτουργούσε αν δεν είχαμε τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν.”

Ο προκριματικός γύρος του Daniel Ricciardo στον Καναδά ήταν μόνο 0.8 δευτερόλεπτα πίσω από αυτόν που πήρε τη pole και ταυτόχρονα 0.4 δευτερόλεπτα πιο κοντά από το περσινό ταχύτερο χρόνο στην ίδια πίστα. Αυτό το γεγονός σύμφωνα με τον Abiteboul αποτελεί το στόχο που είχε θέσει η ομάδα για το 2019.

“Ο στόχος ήταν να μειώσουμε τη διαφορά από τους πρώτους και αυτό ακριβώς έχει αρχίσει να συμβαίνει. Και αυτό αποτελεί ανακούφιση καθώς μπορούμε να δείξουμε πλέον στο κόσμο που παρακολουθεί, αυτό που έχει αρχίσει να συμβαίνει.”

(autosport.com)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies