Renault News
Formula 1

Abiteboul: Η F1 έχει τη συνήθεια να προσπερνάει τα θέματα που προκύπτουν

Ο επικεφαλής ομάδας της Renault θεωρεί πως αν αποδεχόμαστε όλοι πως οι κανονισμοί πρέπει να αλλάξουν τότε θέματα σαν αυτό που συνέβη στον Καναδά δε πρέπει να ξεχνιούνται.

H ποινή των 5 δευτερόλεπτων στον Sebastian Vettel για μη ασφαλή επιστροφή στη πίστα και παρεμπόδιση του Lewis Hamilton προκάλεσε έντονη αντίδραση από τους φίλους του αθλήματος και από βετεράνους οδηγούς.

Έφερε επίσης στο προσκήνιο το θέμα για το αν η Formula 1 χρειάζεται να επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους αγώνες και αν οι οδηγοί θα πρέπει έχουν μεγαλύτερη ελευθερία.

Ο Abiteboul θεωρεί πως η Formula 1 έχει τη συνήθεια να προσπερνάει τα θέματα που προκύπτουν χωρίς να προσπαθεί να βρει τρόπους να βελτιώσει τους κανονισμούς.

“Κάθε φορά που συμβαίνει ένα περιστατικό όπως αυτό με τον Vettel, το συζητάμε, το ξανά συζητάμε και εν τέλη προχωράμε σε κάτι άλλο. Αυτό είναι ένα από τα βασικά προβλήματα της F1, υπάρχει συνέπεια σε αυτό αλλά δεν υπάρχει συνέπεια στην εφαρμογή των κανονισμών.”

“Αν πιστεύουμε πως υπάρχει ένα πρόβλημα, πρέπει αν το διορθώσουμε πριν ξεχαστεί.”

“Δε θέλω να πάρω θέση ως προς το συμβάν γιατί ειλικρινά δεν το είδα μιας και ήμουν συγκεντρωμένος στο δικό μας αγώνα. Αν πιστεύουμε όμως πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα, τότε πρέπει να το δούμε εις βάθος.”

“Αυτό που κάνουμε είναι να το συζητάμε τη μέρα που έγινε, ίσως και την επόμενη, και στη συνέχεια προχωράμε σε κάτι άλλο. Αν λοιπόν αποτελεί σοβαρό πρόβλημα πρέπει να κάτσουμε κάτω όλοι μαζί και να το συζητήσουμε.”

(motorsport.com)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies