Renault News
Formula 1

Abiteboul: Οι κανονισμοί του 2021, το κλειδί της απόφασης για το μέλλον της Renault

Ο διευθυντής της Γαλλικής ομάδας Cyril Abiteboul λέει ότι οι κανονισμοί του 2021 και η νέα συμφωνία Concorde θα είναι καθοριστικής σημασίας για την απόφαση της Renault για το μέλλον της, στην Formula 1.

Μετά την αναταραχή στην κορυφή της εταιρείας, που προκλήθηκε από την ξαφνική αποπομπή του πρώην προέδρου της Renault-Nissan Carlos Ghosn, η ενδιάμεση διοίκηση της Renault ανακοίνωσε πέρσι ότι αναθεωρεί όλες τις δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανομένης της F1.

Η επανεξέταση αυτή επηρεάστηκε από την επιβεβαίωση των κανονισμών του πρωταθλήματος της F1 απο το 2021 τον περασμένο Οκτώβριο και την επακόλουθη παράδοση στις ομάδες ενός σχεδίου συμφωνίας Concorde.

Ο Abiteboul είναι πεπεισμένος ότι οι αναθεωρημένες εμπορικές ρυθμίσεις και το ανώτατο όριο κόστους 175 εκατομμυρίων δολαρίων που θεωρητικά θα πρέπει να βοηθήσει τη Renault να φτάσει τις τρεις πρώτες ομάδες θα πείσει τη Renault να συνεχίσει το πρότζεκτ της F1.

“Νομίζω ότι είμαστε απο τους ευνοημένους της συμφωνίας και των κανονισμών του 2021”, δήλωσε στο Autosport.

“Δεν μπορώ να πω ότι έχουν γραφτεί για μας, αλλά σίγουρα πάνε προς την κατεύθυνση μας.

“Από την πλευρά μου, όλα όσα έχουμε δημιουργήσει, το έχουμε κάνει με το 2021 στο μυαλό μας, και όλοι γνωρίζουν αυτό, συμπεριλαμβανομένης της εταιρικής Renault.

“Η απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη.”

Ο Abiteboul είπε ότι δεν υπάρχει βιασύνη ως προς την απόφαση, και όπως και οι άλλοι ιδιοκτήτες ομάδων η Renault παίρνει το χρόνο της για να μελετήσει τις πλήρεις επιπτώσεις του συμφώνου Concorde.

“Νομίζω ότι είναι ένα παράλληλο μονοπάτι”, είπε. “Από τη μία πλευρά υπάρχει αυτό που η ομάδα έχει δεσμευτεί να κάνει, με τη FIA, με την FOM.

“Υπάρχει πολλή συζήτηση για την ίδια την τεκμηρίωση. Έχουμε δει εκατοντάδες σελίδες συμβολαίου και θα διαρκέσει αρκετά .

“Υπάρχει επίσης και το σήμερα που πρέπει να συνεχίσουμε και να βελτιώθούμε και να προχωρήσουμε από την άποψη των δικών μας επιδόσεων παράλληλα.

“Η Renault κάνει όντως τη δική της στρατηγική και τα σχέδιά της. Έχουμε ακόμα μια προσωρινή διοίκηση, οπότε είμαστε πράγματι σε επαφή σε τακτική βάση με αυτή τη διοίκηση.

“Οι δύο θα συμβούν παράλληλα, και ελπίζω ότι θα αναπτυχθεί με ωραίο τρόπο.

“Κατά τη γνώμη μου θα ξέρουμε στο Q1 / Q2 [μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου].”

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies