Renault News
RenaultRenault–Nissan-MitsubishiΔιεθνήΕιδήσεις

Αλλαγή εποχής για την Renault-Nissan – «Συμμαχία μεταξύ ίσων»

Νέα δομή αποκτά το διοικητικό συμβούλιο της μεγαλύτερης συμμαχίας αυτοκινητοβιομηχανιών στον κόσμο, μετά την έξοδο του Carlos Ghosn, που αντιμετωπίζει κατηγορίες φορολογικής απάτης στην Ιαπωνία.

H Nissan και η Renault θα είναι πλέον ισότιμοι εταίροι, κάτι που ζητούσε εδώ και χρόνια η πρώτη. Η Renault είχε έως τώρα τον πρώτο λόγο στη χάραξη της στρατηγικής, παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις της παγκοσμίως ήταν χαμηλότερες από εκείνες του ιαπωνικού εταίρου της. Αυτό ήταν μία κατάκτηση από την ίδρυση της συμμαχίας τη δεκαετία του 90, η οποία είχε τότε σώσει την Nissan από την κατάρρευση. Τα πράγματα έκτοτε έχουν αλλάξει άρδην.

Ο πρέοδρος του Δ.Σ. της Renault θα είναι και πρόεδρος της συμμαχίας, αλλά όχι πια και πρόεδρος της Nissan, σε μία σαφή ένδειξη των νέων ισορροπιών, που επιδιώκονται.

Σε δήλωση της η γαλλική εταιρεία αναφέρει τα εξής:

Ο Jean-Dominique Senard θα είναι πρόεδρος του νέου διοικητικού συμβουλίου της Συμμαχίας, ενώ οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Nissan, της Renault και της Mitsubishi Motors θα προσχωρήσουν και στο διοικητικό συμβούλιο.

Η νέα επιχειρησιακή επιτροπή της Συμμαχίας θα καθοδηγήσει την επιχειρησιακή συνεργασία μεταξύ της Nissan, της Renault και της Mitsubishi Motors και θα αναζητήσει νέους τρόπους δημιουργίας αξίας για τους αντίστοιχους μετόχους και τους υπαλλήλους της.

Ο Jean-Dominique Senard, ο Hiroto Saikawa (Nissan), ο Thierry Bolloré (Renault) και ο Osamu Masuko ( Mitsubishi) ανακοινώνουν σήμερα την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν ένα διοικητικό συμβούλιο της Συμμαχίας για τις Nissan, Renault και Mitsubishi Motors, προκειμένου να συνεχίσει να ενισχύει τη Συμμαχία και να θέτει τα θεμέλια των μελλοντικών της επιτυχιών.

Το νέο συμβούλιο της Συμμαχίας θα είναι το μοναδικό όργανο που θα επιβλέπει τις επιχειρήσεις και τη διακυβέρνηση στη Συμμαχία μεταξύ της Renault, της Nissan και της Mitsubishi, αντί του RNBV και του NMBV. Ως εκ τούτου, θα είναι το πρόσωπο και ο κύριος οδηγός της “νέας εκκίνησης” της Συμμαχίας.

Για να θέσει τα θεμέλια της νέας φάσης ανάπτυξης της Συμμαχίας, το νέο συμβούλιο θα αποτελείται από τον Πρόεδρο της Renault, ο οποίος θα ενεργεί και ως πρόεδρος του νέου διοικητικού συμβουλίου της Συμμαχίας, καθώς και από τους διευθύνοντες συμβούλους των Nissan, Renault και Mitsubishi Motors. οι επιχειρησιακές αποφάσεις που λαμβάνονται από το Συμβούλιο Συμμαχίας θα βασίζονται στη συναίνεση, ενισχύοντας την προσέγγιση “win-win” της Συμμαχίας.

Οι οριστικές συμφωνίες θα υπογραφούν σε συνδυασμό με την επέτειο της Συμμαχίας.

Το νέο συμβούλιο σκοπεύει να συναντιεται κάθε μήνα στο Παρίσι ή στο Τόκιο και θα ενημερώνει τακτικά τους ενδιαφερόμενους για τις βασικές πρωτοβουλίες και τα επιτεύγματά του. Η επιχειρησιακή επιτροπή της Συμμαχίας θα ζητήσει τη δημιουργία συγκεκριμένων προτζεκτ για τη διατύπωση συστάσεων και τη διευκόλυνση της εκτέλεσης νέων τρόπων δημιουργίας αυξητικής αξίας των τριών εταιρειών αυτοκινήτων.

Την 20η επέτειο της Συμμαχίας, τα διοικητικά συμβούλια της Nissan, της Renault και της Mitsubishi Motors θα ήθελαν να αναγνωρίσουν τη σημαντική συμβολή της συμμαχίας στις επιδόσεις και των τριών εταιρειών και των συνεργατών τους.

Η δημιουργία της νέας επιχειρησιακής ομάδας της Συμμαχίας έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις Nissan, Renault και Mitsubishi Motors να γίνουν αυτό που μπορούν να είναι μαζί – η κορυφαία οργάνωση στην ταχέως μεταβαλλόμενη και άκρως ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων.

Μέσω της αφοσίωσης και της αφοσίωσης των εργαζομένων της Nissan, της Renault και της Mitsubishi Motors και μιας εξαιρετικά εποικοδομητικής συνεργασίας με τη Daimler, το διοικητικό συμβούλιο της Συμμαχιας θα συνεχίσει να προσφέρει συνολικά κερδοφόρα κέρδη για όλους τους εμπλεκόμενους.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies