Renault News
Formula 1

Αμπιτεμπούλ: «Θεωρούμε ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα, για αυτό και σχεδιάζουμε για το μέλλον»

Ο Σιρίλ Αμπιτεμπούλ νιώθει πως ο Ντάνιελ Ρικιάρντο και η Renault μπορούν ακόμη να πετύχουν πολλά πράγματα μαζί.

Η σεζόν του 2019 δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για την Γαλλική ομάδα. Η Renault έπεισε τον Ρικιάρντο να υπογράψει, αφού του υποσχέθηκε πως μια μέρα θα ήταν σε θέση να παλέψει για βάθρα. Αλλά, ο Αυστραλός οδηγός τερμάτισε μόνο μια φορά μέσα στην πεντάδα, με την τέταρτη θέση στην Μόντσα, με την Renault να κατατάσσεται στην 5η θέση πίσω από την McLaren στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Το συμβόλαιο του Αυστραλού οδηγού εκπνέει στο τέλος της χρονιάς και για αυτό το λόγο υπάρχει μεγάλη φημολογία για το τι θα κάνει την επόμενη χρονιά. Πολλοί είναι σίγουροι πως ο Ρικιάρντο δεν θα ήθελε να μείνει στην Renault, με το όνομα του να ακούγεται τόσο για την Φερράρι όσο και για την ΜακΛάρεν.

Το «αφεντικό» της Renault F1, Σιρίλ Αμπιντεμπούλ, παραδέχθηκε ότι δεν είναι σίγουρος για το τι θα συμβεί, δεδομένης της μοναδικής κατάστασης που επικρατεί στο άθλημα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά επιθυμεί όπως πάντα να έχει ένα σχέδιο.

Ο 42χρονος Γάλλος αρχιμηχανικός δήλωσε στην Formula1.com ότι: «Σε μια κανονική σεζόν, οι συζητήσεις για θέματα ανανέωσης ξεκινούν από τον Μάιο και τον Ιούνιο. Φέτος, είναι μια ασυνήθιστη σεζόν σε κάποιο βαθμό. Έχουν αναβληθεί πολλά πράγματα, αλλά έχουμε πει ότι πρέπει να συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε για το μέλλον και να λύσουμε μια σειρά από ζητήματα όπως αυτό του Ντάνιελ. Δεν είμαστε απελπισμένοι να έχουμε μια απόφαση σχετικά με αυτό, αλλά σίγουρα σχεδιάζουμε».

Σίγουρα οι καταστάσεις που επικρατούν δημιουργούν αβεβαιότητα, με τον επικεφαλή της Renault να επιβεβαιώνει πως η ομάδα επιθυμεί να κρατήσει στις τάξεις της τον Αυστραλό οδηγό και πιστεύει ότι και ο Ρικιάρντο αισθάνεται το ίδιο.

Ο Αμπιτεμπούλ συνέχισε λέγοντας πως: «Πιστεύουμε ότι η νέα σεζόν έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει από ότι πέρσι, οπού είχαμε ανάμεικτα συναισθήματα, και αποτελέσματα. Θεωρούμε ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα, για αυτό το λόγο υπάρχει ένα κοινό αίσθημα ευθύνης, πως πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Αν αυτό μας οδηγήσει σε επέκταση της συνεργασίας μας, ο χρόνος θα το δείξει. Σίγουρα υπάρχει διάθεση για συζήτηση, αν κατανοώ σωστά τα πράγματα».

Ο Αμπιντεμπούλ επίσης επισήμανε πως σε κάθε περίπτωση η Renault εξετάζει εναλλακτικές περιπτώσεις, αν τελικώς ο Ρικιάρντο αποχωρήσει από την ομάδα στο τέλος του χρόνου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies