Renault News
Formula 1Ειδήσεις

Αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία των κανονισμών της F1 για το 2021

Τα στοιχεία για τις επικείμενες αλλαγές στους κανονισμούς των μονοθεσίων της Formula 1 για την σεζόν του 2021 αποκαλύφθηκαν από τα αφεντικά του αθλήματος την παραμονή του Grand Prix των ΗΠΑ.

Θα εισαχθούν νέοι τεχνικοί, αθλητικοί και οικονομικοί κανόνες που θα προσπαθήσουν να κάνουν τους αγώνες πιο συναρπαστικούς και πιο δραματικους. Ο Jean Todt, πρόεδρος του διοικητικού οργάνου της FIA, δήλωσε ότι οι κανόνες εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Συμβούλιο, το νομοθετικό σώμα της F1, την Πέμπτη.

Βασικές αλλαγές είναι ενα νέο αεροδυναμικό concpet και ένα ανώτατο όριο προϋπολογισμού ύψους 175 εκατ. ευρώ. Οι ομάδες των Mercedes, Ferrari και Red Bull, αντιτίθενται στους νέους κανόνες και πιστεύουν ότι είναι ριζικά λανθασμένες.

Ο Todt το χαρακτήρισε “μια πολύ ξεχωριστή μέρα για το άθλημά μας”, προσθέτοντας: “Ο στόχος είναι να έχουμε ένα πρωτάθλημα πιο κοντά και πιο απρόβλεπτο”.

Η Renault μεσω του Cyril Abiteboul, Διευθυντής της ομάδας της Renault σχολίασε:

Η έγκριση των οικονομικών, τεχνικών και αθλητικών κανονισμών του 2021 από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αυτοκινήτου της FIA σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός πολύ ολοκληρωμένου πρότζεκτ από τη Formula 1, τη FIA και τις ομάδες. Επιβεβαιώνουν επίσης το όραμα της νέας ιδιοκτησίας της Formula 1 για ένα πιο δίκιο, πιο διασκεδαστικό και πιο αειφόρο άθλημα, χωρίς να προδίδει το DNA που μας έκανε να αγαπάμε αυτό το σύνθετο άθλημα και για το οποίο η Renault είναι πιστή εδω και 42 χρόνια.

Παρά τους διάφορους συμβιβασμούς που επιτεύχθηκαν για να συγκεντρώσουν την ποικιλομορφία των μοντέλων που δημιουργήθηκαν από την ισχύουσα συμφωνία Concorde και τις μη βιώσιμες ασυμφωνίες της, τα μέτρα αυτά αντιπροσωπεύουν σημαντικές ευκαιρίες για μια ομάδα όπως η δική μας, αυξάνοντας τις προοπτικές μας να μειώσουμε το χάσμα προς τα εμπρός και την πρόκληση για νίκες και τίτλους σε εύλογο χρονικό διάστημα. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για την τελειοποίηση αυτών των κανονισμών, αλλά το γεγονός ότι τα βασικά στοιχεία είναι τώρα εξασφαλισμένα θα μας επιτρέψει να σχεδιάσουμε τις εξελίξεις που απαιτούνται από τώρα μέχρι τον πρώτο αγώνα του 2021.

Διαβάστε αναλυτικά:

F1 2021 Regulations

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies