Renault News
MeganeRenaultRenault SportΔιεθνή

Διαθέσιμο στην Κυπριακή αγορά το Renault Megane RS

Το καθόλα πετυχημένο γαλλικό hot hatch κάνει την εμφάνιση του και στην Κυπριακή αγορά. Ήδη, στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα βρίσκεται η τρίτη γενιά του Renault Megane RS που προσφέρεται στην εκπληκτική τιμή των €31,000.

Το νέο Mégane RS κατέχει τον τίτλο της ισχυρότερης έκδοσης στην ιστορία του μοντέλου αφού εφοδιάζεται με τον 4κύλινδρο 1.8 λίτρων κινητήρα της Renault (είναι ο ίδιος που εφοδιάζει και το Alpine A110) και αποδίδει 280 ίππους στις 6.000 στροφές και 390 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων σπορ προδιαγραφών ή του αυτόματου διπλού συμπλέκτη EDC ενώ φθάνει τα εκατό χιλιόμετρα από στάση σε μόλις 5,8 δευτερόλεπτα.

Παράλληλα, είναι το πρώτο αυτοκίνητο στην κατηγορία που εφοδιάζεται με σύστημα τετραδιεύθυνσης, ενώ διαθέτει και «Launch Control» για γρήγορες επιταχύνσεις και η τεχνολογία «Multi-Change Down» για άμεσα και πολλαπλά κατεβάσματα των σχέσεων κατά το φρενάρισμα.

Στο χώρο των αναρτήσεων, το νέο Mégane RS διαθέτει υδραυλικά bump stops για σωστή και αποδοτική λειτουργία σε κάθε είδους οδοστρώματος ενώ το νέο ελεγχόμενο διαφορικό Torsen της έκδοσης Cup φροντίζει για το μοίρασμα της δύναμης στο δρόμο.

Όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση, το νέο Renault Mégane RS ξεχωρίζει από το μεγαλύτερο συνολικό πλάτος και φυσικά τα μεγαλύτερα μετατρόχια, ενώ το μέγεθος των τροχών είναι είτε 18 είτε 19” ιντσών. Εντύπωση προκαλούν οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και το νέο αεροδυναμικό πακέτο που είναι εμπνευσμένο από την εμπλοκή της εταιρείας στους αγώνες. Το τελευταίο περιλαμβάνει εμπρός σπόιλερ, τονισμένους θόλους τροχών και νέο πίσω διαχύτη. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν φυσικά τα μπάκετ καθίσματα, τα αλουμινένια πετάλ και τα σπορ χειριστήρια με τις έγχρωμες ραφές δίνουν τον απαραίτητο αγωνιστικό τόνο. Επίσης, το σύστημα MULTI – SENSE διαθέτει πέντε προγράμματα: Comfort, Normal, Sport, Race και Perso.

Ακόμα περισσότερη δύναμη διαθέτει και η ειδική έκδοση του Megane RS με τον κωδικό «Trophy». Πρόκειται για την κορυφαία έκδοση της γκάμας του Megane που φέρει την υπογραφή της Renault Sport αλλά και τη συνδρομή του πιλότου της Φόρμουλα ένα, Nico Hulkenberg, που βοήθησε στην εξέλιξη του. Το ειδικό αυτό μοντέλο αποδίδει 300 ίππους, είκοσι περισσότερους από την έκδοση RS και έχει στη διάθεση του μια σειρά ρυθμίσεων αγωνιστικών προδιαγραφών. Μεταξύ αυτών το πλαίσιο Cup το οποίο περιλαμβάνει σπορ, πιο σφιχτή ανάρτηση καθώς και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής ελαστικών 19 ιντσών.

Αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα πέδησης το οποίο αποτελείται από νέας εξέλιξης δισκόφρενα διπλού κράματος και κόκκινες δαγκάνες με την υπογραφή της Brembo. Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις το Megane RS Trophy φθάνει τα εκατό χιλιόμετρα από στάση σε 5,7 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα ανέρχεται στα 260 χιλιόμετρα την ώρα.

Η έκδοση Trophy προσφέρεται από τον Όμιλο Πηλακούτα στην τιμή των €34,000.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies