Renault News
Renault–Nissan-MitsubishiΕιδήσεις

Διεθνές ένταλμα σύλληψης εξέδωσε η Interpol εις βάρος του Carlos Ghosn

Ο πρώην πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της Συμμαχίας Renault – Nissan Carlos Ghosn διαβεβαίωσε σήμερα ότι οργάνωσε «μόνος» του τη φυγή του από την Ιαπωνία, όπου διώκεται για οικονομικά εγκλήματα, διαψεύδοντας ότι ενεπλάκη με οποιοδήποτε τρόπο η οικογένειά του.

Ο Ghosn έφτασε τα ξημερώματα της Δευτέρας στον Λίβανο, αλλά είναι άγνωστο το πού εγκαταστάθηκε. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διέφυγε από την Ιαπωνία παραμένουν ασαφείς. Η ιαπωνική δικαιοσύνη τον είχε θέσει σε κατ’ οίκον περιορισμό και του είχε απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα. Φέρεται ότι επιβιβάστηκε σε ιδιωτικό τζετ στο αεροδρόμιο του Κανσάι και έφτασε στην Κωνσταντινούπολη, απ’ όπου συνέχισε το ταξίδι του για τον Λίβανο, έχοντας στην κατοχή του γαλλικό διαβατήριο και λιβανέζικη ταυτότητα. Επτά άνθρωποι έχουν συλληφθεί στην Τουρκία, με την υποψία ότι τον βοήθησαν να φύγει για τη Βηρυτό.

Σήμερα, η Ιντερπόλ έστειλε στον Λίβανο διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Ghosn, όπως έγινε γνωστό από μια δικαστική πηγή. Ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου είπε ότι δεν είναι βέβαιο αν θα κληθεί για ανάκριση ο Ghosn με αφορμή αυτό το ένταλμα, υπενθύμισε όμως ότι ο Λίβανος δεν εκδίδει τους υπηκόους του σε τρίτες χώρες.

Αλλά και η Γαλλίδα υφυπουργός Οικονομίας Ανιές Πανιέ – Ρινασέ δήλωσε πως αν τελικά ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Renault Nissan φτάσει στη Γαλλία, το Παρίσι δεν πρόκειται να τον εκδώσει, «επειδή η Γαλλία δεν εκδίδει ποτέ τους πολίτες της». Η ίδια πρόσθεσε ότι «εφαρμόζουμε λοιπόν για τον κ. Ghosn τους ίδιους κανόνες που ισχύουν για όλους, όμως αυτό δεν μας εμποδίζει να σκεπτόμαστε πως ο κ. Ghosn δεν χρειαζόταν να διαφύγει από την ιαπωνική δικαιοσύνη».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies