Renault News
AlpineΑ110Ειδήσεις

Επίσημο: Η Alpine παρουσιάζει την νέα A110S

Με ένα έντονα σπορ και αυθεντικό στυλ, η νέα A110S ενώνεται με τις εκδόσεις A110 Pure και A110 Légende στην γκάμα της Alpine. Έχοντας την κορυφή της εν λόγω γκάμας, η A110S είναι ένα ελαφρύ coupe που χαρακτηρίζεται από υψηλή ισχύ κινητήρα, εστιασμένη ρύθμιση σασί και εκλεπτυσμένα σχεδιαστικά στοιχεία.

Η A110S έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ακριβή απόκριση χειρισμού και απαιτητική σταθερότητα υψηλής ταχύτητας. Το εκλεπτυσμένο στυλ ανθίζει μέσα και έξω, καθώς και η χρήση υλικών υψηλών προδιαγραφών όπως οι ίνες άνθρακα και η ταπετσαρία Dinamica, ενισχύουν τη σκόπιμη φύση του αυτοκινήτου.

Στην ουσία η A110S είναι ένα mid-engined, δύο θέσεων σπορ αυτοκίνητο που αποδίδει 292Ps και ζυγίζει 1114kg. Είναι διασκεδαστικό ενώ ταυτόχρονα είναι άνετο στην καθημερινή χρήση. Η A110S είναι πιστή στις βασικές αρχές της ελαφριάς μηχανικής της Alpine, των συμπαγών διαστάσεων και των επιδόσεων μέσω της ευελιξίας.

Τιμολογήθηκε στα €66.500 στην Γαλλια χωρίς πρόσθετες επιλογές, η A110S είναι διαθέσιμη για κράτηση και τα πρώτα αυτοκίνητα θα εμφανιστούν σε εκθεσιακούς χώρους τον Οκτώβριο. Οι παραδόσεις θα αρχίσουν πριν από το τέλος του έτους.

Σχεδιασμός και εσωτερικό

  •    Τα ειδικά στοιχεία σχεδιασμού διαφοροποιούν την A110S από τις υπόλοιπες εκδόσεις A110
  •    Το χαρακτηριστικό χρώμα είναι το Gris Tonnerre σε ματ φινίρισμα
  •     Προαιρετική οροφή από ανθρακονήματα
  •     Η εσωτερική ταπετσαρία Dinamica αντικατοπτρίζει το σκόπιμο χαρακτήρα του αυτοκινήτου

Με όλα τα στοιχεία styling, η A110S διακρίνεται ξεκάθαρα από τις υπόλοιπες εκδόσεις A110. Νέες εξωτερικές σχεδιαστικές πινελιές, όπως λεπτομέρειες στη σημαία των οπίσθιων πυλώνων από ίνες άνθρακα και πορτοκαλί χρώμα, μαύρη επωνυμία Alpine στο πίσω μέρος, πορτοκαλί δαγκάνες φρένων και τροχοί τύπου GT Race με σκούρο φινίρισμα αντικατοπτρίζουν επίσης τον επικεντρωμένο χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Η A110S διαθέτη χαμηλότερο ύψος οδήγησης, ενώ το προαιρετικό χρώμα Gris Tonnerre σε ματ φινίρισμα, αποκλειστικά στην A110S, υπογραμμίζει περαιτέρω τον αθλητικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό της καμπίνας, οι πορτοκαλί ραφές αντικαθιστούν τις μπλε ραφές που βρίσκονται σε άλλες εκδόσεις της A110. Οι έξυπνες μαύρες ταπετσαρίες Dinamica για την επένδυση οροφής και τα πάνελ των θυρών υπογραμμίζουν τέλεια την ασυμβίβαστη προσωπικότητα της νέας έκδοσης. Τα καθίσματα, επίσης διακοσμημένα στο Dinamica, είναι της Sabelt και ζυγίζουν μόλις 13,1 κιλά ανά τεμάχιο. Το τιμόνι είναι τυλιγμένο σε δέρμα και Dinamica με πορτοκαλί δείκτη ρολογιού 12 ωρών σε ραφή για να ταιριάζει. Τα πεντάλ και τα υποπόδια είναι από ελαφρύ αλουμίνιο, ενώ η καμπίνα εκπέμπεται με ενσωματωμένα στοιχεία από ανθρακονήματα και πορτοκαλί χαρακτηριστικά, ώστε να ταιριάζει με αυτά που βρίσκονται στο εξωτερικό του αυτοκινήτου.

Οι αγοραστές της A110S θα έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν την οροφή από ανθρακονήματα σε γυαλιστερό φινίρισμα, γεγονός που όχι μόνο υπογραμμίζει τον αθλητικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου αλλά μειώνει το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου κατά 1,9 κιλά. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν ελαφριές ζάντες αλουμινίου σφυρήλατου τύπου Fuchs και φινίρισμα από ίνες άνθρακα για τα καθίσματα Sabelt. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει ένα σύστημα εστιακού ήχου, το Alpine Telemetrics και τους αισθητήρες στάθμευσης εμπρός και πίσω.

Σασί

  •    Ελατήρια και anti-roll bar προσαρμοσμένα για απόλυτη ακρίβεια χειρισμού
  •     Χαμηλό ύψος οδήγησης για βελτιστοποιημένο κέντρο βάρους
  •    Μεγαλύτερα ελαστικά με συγκεκριμένη κατασκευή

Από τη ρύθμιση της ανάρτησης έως τη βαθμονόμηση ελέγχου ευστάθειας και από τη γεωμετρία των τροχών μέχρι την κατασκευή των ελαστικών, το πλαίσιο της A110S έχει βελτιωθεί ώστε να προσφέρει μια έντονη οδηγική εμπειρία.

Το σασί του A110S χρησιμοποιεί την ίδια ελαφριά και συμπαγή δομή αλουμινίου όπως σε κάθε νέο A110, αλλά η μοναδική διαμόρφωση του πλαισίου έχει δώσει στη νέα έκδοση ένα ξεχωριστό δυναμικό χαρακτήρα. Τα νέα ελατήρια είναι σκληρότερα κατά 50% και τα αμορτισέρ έχουν ρυθμιστεί ανάλογα.

Το μειωμένο ύψος οδήγησης, μειωμένο κατά 4mm, βελτιστοποιεί το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου και προσδίδει στην A110S εξαιρετική σταθερότητα υψηλής ταχύτητας και άμεση απόκριση διεύθυνσης. Τα αμορτισέρ έχουν ρυθμιστεί για απόλυτο έλεγχο του αμαξώματος. Συνολικά, η εστιασμένη ρύθμιση πλαισίου έχει ως αποτέλεσμα ένα υψηλό επίπεδο ακριβείας χειρισμού και δυναμικής απόδοσης.

Νέοι τροχοί και ελαστικά (215mm στον εμπρόσθιο άξονα και 245mm πίσω) και μια ειδική κατασκευή και ένωση για τα ελαστικά Michelin Pilot Sport 4 δίνουν στο A110S μεγάλη ακρίβεια. Τα νέα ελαστικά και οι διάφορες αναθεωρήσεις του πλαισίου εξασφαλίζουν ότι η A110S έχει δικό της δυναμικό χαρακτήρα, τόσο σε θεωρητικούς όρους όσο και στον τρόπο που το αυτοκίνητο αισθάνεται πίσω από το τιμόνι.

Συνεπώς, έχει ρυθμιστεί το ηλεκτρονικό πρόγραμμα ελέγχου σταθερότητας, ιδιαίτερα στη λειτουργία Track, για απόλυτη ακρίβεια και σταθερότητα. Το σύστημα ESC μπορεί ακόμα να απεμπλακεί πλήρως.

Τοποθετημένες ως στάνταρ είναι οι ισχυρές δαγκάνες Brembo και οι δίσκοι 320 mm που διατίθενται προαιρετικά σε άλλες εκδόσεις του A110.

Κινητήρας

  •     1.8-λίτρων υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας με 292PS
  •     Έντονη και πολύπλευρη παράδοση ισχύος
  •     Βελτιωμένη αναλογία ισχύος προς βάρος

Με την ισχύ του κινητήρα αυξημένη κατά 40PS από τις υπάρχουσες εκδόσεις της A110, η A110S είναι η ταχύτερη και πιο ισχυρή έκδοση στην γκάμα. Ο χαρακτηριστικός τετρακύλινδρος κινητήρας 1.8 λίτρων παραμένει, αλλά η πίεση του υπερσυμπιεστή αυξάνεται κατά 0.4bar για μεγαλύτερη απόδοση.

Η μέγιστη ισχύς εξόδου των 292PS φτάνει στα 6400rpm, περίπου 400rpm υψηλότερα από το εύρος στροφών σε σχέση με τη μέγιστη ισχύ εξόδου των άλλων εκδόσεων. Η ροπή είναι ονομαστική στα 320 Nm και είναι διαθέσιμη από 2000rpm έως 6400rpm που είναι 1400rmp υψηλότερη από αυτή του κινητήρα 252PS. Κατά συνέπεια, ο κινητήρας της A110S δεν είναι μόνο πιο ισχυρός, αλλά και πιο συναρπαστικός στην απόδοση του. Η κίνηση στους πίσω τροχούς πραγματοποιείται μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων Gettak διπλού συμπλέκτη επτά ταχυτήτων. Ένα ηλεκτρονικό διαφορικό σύστημα, εξασφαλίζει ότι το A110S προσφέρει πολύ απότομη και άμεση κίνηση.

Ο νέος αριθμός ιπποδύναμης σημαίνει ότι το A110S έχει αναλογία ισχύος-βάρους 3.8kg / PS, ο οποίος συγκρίνεται ευνοϊκά με τις άλλες εκδόσεις 4.3kg / PS. Πιάνει τα 100 km / h από στάση σε 4,4 δευτερόλεπτα.

Technical Data

Alpine A110S

Fuel type ………………………………   Petrol

Engine type ……………………………  1.8L 4cyl. 16v turbocharged

Maximum power ………………………  292PS @ 6400rpm

Maximum torque……………………….  320Nm from 2000rpm to 6400rpm

Architecture …………………………….  mid-engined, rear-wheel drive

Gearbox type……………………………  7-speed DCT, wet clutch

Unladen weight (DIN) …………………. 1114kg

Power to weight ratio…………………… 3.8kg/PS (262PS/tonne)

Dimensions……………………………… 4180/1798/1248mm (length/width/height)

Wheelbase………………………………  2419mm

Track width front………………………..  1556mm

Track width rear…………………………  1553mm

Chassis…………………………………..  double wishbones front and rear

Brakes front……………………………..   4 piston fixed caliper, 320mm discs

Brakes rear………………………………   single piston floating caliper, 320mm discs

Drag coefficient…………………………   Cd: 0.32

Drag area………………………………..   Cd*A: 0.621 (A 1.94m²)

Fuel tank…………………………………   45 litres

Boot capacity front………………………   96 litres

Boot capacity rear………………………   100 litres

Wheels and tyres……………………….   215/40R18 (front), 245/40R18 (rear)

Top speed………………………………..  260kph

Acceleration………………………………  0-100kph (62mph) 4.4 seconds

Fuel consumption ………………………  pending homologation

Emissions..……………………………….. pending homologation

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies