Renault News
Formula 1Ειδήσεις

Επίσημο: O Esteban Ocon με διετή συμβόλαιο στην Renault

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Γάλλος οδηγός Esteban Ocon υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Renault. O Ocon θα αντικαταστήσει τον Hulkenberg. Η γαλλική ομάδα προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Η Renault F1 Team είναι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσει ότι ο Esteban Ocon θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον Daniel Ricciardo από το 2020. Το γαλλο-αυστραλιανό δίδυμο θα επιφορτιστεί με τη συνέχιση της προόδου της ομάδας κατά την πέμπτη σεζόν της, στην F1.

Ο 22-χρόνος Esteban, από τη Νορμανδία της Γαλλίας, θα συμμετάσχει στην ομάδα Renault F1 με πολυετή συμβόλαιο. Ο Γάλλος είναι πολύ γνωστός στη Renault και στο εργοστάσιο Enstone, οντάς εφεδρικός οδηγός της Renault το 2016 και επίσης μέλος του προγράμματος Lotus junior.

Ο Esteban έκανε το ντεμπούτο του στο F1 στα μέσα του 2016 με την ομάδα της Manor Racing, πριν μετακομίσει στην Sahara Force India F1 το 2017. Στην πρώτη του πλήρη σεζόν στο άθλημα, σημείωσε 87 βαθμούς και μια πολύ αξιόλογη όγδοη θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών. Το 2018, ο Esteban πρόσθεσε 49 επιπλέον βαθμούς στην F1 πριν να συμμετάσχει στην Mercedes AMG Petronas F1 Team ως εφεδρικό οδηγό για τη σεζόν του 2019.

Το βιογραφικό του Esteban στις junior formula είναι εξίσου αξιοσημείωτο, με τον τίτλο του GP3 το 2015 και τον τίτλο της FIA European Formula 2014, καθώς και πολλές νίκες στη Formula Renault.

Cyril Abiteboul:
“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα δουλεύουμε με τον Esteban για τις επόμενες δύο σεζόν. Κατά την καριέρα του στην F1, ο Esteban έχει βιώσει τα υψηλά και χαμηλά επίπεδα του αθλήματος και έχει κατανοήσει πλήρως την ανάγκη να εκμεταλλευτεί κάθε πιθανή ευκαιρία. ο στόχος θα είναι να επικεντρωθεί η φυσική του ενέργεια και η οδήγηση, τα οποία και τα δύο έχουν ενταθεί ένα χρόνο μακριά από τους αγώνες και είναι έπειτα από εμάς να τα εμπλουτίσουμε στην επόμενη φάση της πορείας της ομάδας.

“Έχει δείξει την ικανότητά του να κερδίζει βαθμούς, έχει εξαιρετικό επαγγελματισμό πάνω και πέρα ​​από την πίστα, καθώς και η πρόσφατη εμπειρία του ως εφεδρικού οδηγού στους σημερινούς παγκόσμιους πρωταθλητές θα αποτελέσει πολύτιμο πλεονέκτημα για την ανάπτυξη ολόκληρης της ομάδας μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Nico για τη φαινομενική του συμμετοχή και την τεράστια συμβολή στην πρόοδο μας τις τελευταίες τρεις σεζόν.” Όταν ο Nico αποφάσισε να έρθει μαζί μας, η ομάδα ήταν η ένατη και μας έφερε στην τέταρτη θέση πέρυσι και κατατάχθηκε έβδομος στους οδηγούς “Το πρώτο εξάμηνο αυτής της σεζόν ήταν πιο δύσκολο, αλλά ξέρω ότι μπορούμε να τον υπολογίσουμε και να το παραδώσουμε μαζί σε όλη τη διάρκεια της δεύτερης σεζόν. το ήμισυ του έτους. “

Esteban Ocon:
«Πρώτα απ ‘όλα, είμαι πολύ υπερήφανος που θα γίνω οδηγός της Renault. Έχω μεγαλώσει στο Enstone, ξεκινώντας με την Lotus το 2010 και στη συνέχεια με τη Renault, είμαι πολύ συνδεδεμένος με αυτήν την ομάδα και όλους όσους εργάζονται εκεί. άνοιξε τις πόρτες του κορυφαίου μηχανοκίνητου αθλητισμού για μένα και δεύτερον, χαίρομαι που μια ομάδα με μεγάλες φιλοδοξίες μου έχει εμπιστευθεί την ευκαιρία να επιδείξω ξανά τις ικανότητές μου στο υψηλότερο επίπεδο της F1. η εμπιστοσύνη που έχουν σε μένα για να βοηθήσω την εξέλιξη της ομάδας είναι μια πολύ θετική πίεση και ανυπομονώ να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου ».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies