Renault News
ClioHot NewsRenaultΔιεθνήΕιδήσεις

Έρχεται η 6η γενιά του Clio

Με την άφιξη του R5 το φθινόπωρο του 2024, το μέλλον του #Renault#Clio εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από την άνοδο της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο Γάλλος κατασκευαστής ξεκίνησε την ανάπτυξη της έκτης γενιάς του Clio, η οποία θα κυκλοφορήσει το 2026.Τι θα γίνει με το Renault Clio; Αυτή ήταν η ερώτηση που έθεσαν όλοι οι δημοσιογράφοι όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault Luca de Meo επιβεβαίωσε τον Ιανουάριο του 2021 την αναβίωση του R5 για το 2024.

Εσωτερικά, η απόφαση να αντικατασταθεί, ή όχι, το μπεστ σέλερ της μάρκας μετατράπηκε σε πονοκέφαλο για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων. Τέσσερα χρόνια από την αντικατάστασή του, έπρεπε να παρθεί μια τελικη απόφαση: η Renault θα κυκλοφορήσει την 6η γενια του Clio το 2026.

Το Clio 5 θα περάσει από την φάση της ανανέωσης το καλοκαίρι του 2023 με μια μεγάλη αλλαγή στο μπροστινό μέρος και τη αναθεώρηση του κινητήρα 1.2 TCe που θα έχει αρκετές ισχύς ανάλογα με την έκδοση (90, 100, 110 και 130 ίππους) . Στην ορολογία των κατασκευαστών, η 6η γενια του Clio θα είναι ένα μεγάλο update του Clio 5.

Κατανοήστε ότι η πλατφόρμα και η δομή θα είναι πανομοιότυπες, αλλά το εξωτερικό μέρος του αμαξώματος θα επανασχεδιαστεί και η καμπίνα θα ανανεωθεί . .Κάτω από το καπό, η γκάμα θα επικεντρωθεί στον ήπιο υβριδικό κινητήρα βενζίνης 1.2 48V και σε μια πλήρως υβριδική έκδοση. Το αυτοκίνητο πόλης θα επωφεληθεί και από το νέο 1.8 E-Tech ενα νέο ηλεκτρικο κινητήρα αξονικής ροής που αναπτύχθηκε από τη γαλλική νεοσύστατη εταιρεία Whylot, συνεργάτη της Renault. Το αποτέλεσμα είναι ένας πιο συμπαγής, λιγότερο ακριβός και πιο αποδοτικός ηλεκτροκινητήρας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies