Renault News
Formula 1

Grand Prix Γαλλίας: Κρατάει τα θετικά η Renault

Η Renault στο γαλλικό Grand Prix τερμάτισε με τον Daniel Ricciardo στην έβδομη και τον Nico Hülkenberg στην ένατη θέση, ωστόσο, η ποινή μετά τον αγώνα στον Daniel Ricciardo σήμαινε ότι βγαινει εκτός βαθμολογούμενης δεκάδας, με τον Nico Hülkenberg να ανεβαίνει στην όγδοη θέση.

Ο Daniel ξεκίνησε από την όγδοη θέση στη σχάρα εκκίνησης, αλλά έπεσε δέκατος στην πρωτη στροφή. Μετά το πρόωρο pit stop στο 16o γύρο για να βάλει τα σκληρά ελαστικά του δόθηκαν τα εφόδια για να πολεμήσει στο πίσω μέρος του grid, παίρνοντας τις Toro Rossos και κυνηγώντας τις McLarens. Προσπαθώντας να περάσει τον Lando Norris στον τελευταίο γύρο του αγώνα βγήκε εκτός πίστας και εισήλθε πάλι αντικανονικά, ωθοντας εκτός πίστας τον Βρετανό, στην συνέχεια δόθηκε μια εξαιρετική μάχη με τον Kimi Räikkönen της Alfa Romeo, προσπερνώντας και τον Φιλανδό, άλλα έξω από τα όρια της πίστας.

Ο Νίcο είχε έναν σκληρό αγώνα τερματίζοντας στην ένατη θέση με το πέσιμο της καρό σημαίας. Ξεκινώντας από τη δέκατη τρίτη θέση με σκληρά ελαστικά, έκανε μια εξαιρετική εκκίνηση μένοντας όμως το περισσότερο μέρος του αγώνα να δίνει μάχη με τον Räikkönen για την δέκατη θέση. Ένα καθυστερημένο Pit stop για βάλει τα Mediums δεν του έδωσε την ευκαιρία να προσπεράσει τον Φιλανδό τερματίζοντας τελικά στην ένατη θέση, η οποία αργότερα έγινε η όγδοη μετά την ποινή του Daniel.

Nico Hülkenberg:

Ανακαμψαμε σήμερα και είναι ευχάριστο να είμαστε πάλι στην πρώτη δεκάδα. Ενδεχομένως να ήταν ένας διαφορετικός αγώνας για εμάς εάν είχαμε πλασαριστεί ελαφρώς υψηλότερα στις κατατακτήριες, αλλά από την δέκατη τρίτη έως την ένατη θέση ήταν μια πολύ καλή προσπάθεια. Πίεζα κατά την διάρκεια όλου του αγώνα, αλλά έπεσα σε κίνηση και σε αυτή την πίστα είναι δύσκολο να προσπεράσεις. Είχα το ρυθμό σήμερα, που δείχνει την ημέρα του αγώνα ότι είμαστε ισχυροί. Οι τελευταίοι γύροι ήταν πραγματικά διασκεδαστικοί, ήταν συναρπαστικό και είμαι χαρούμενος που ανέβηκα μια θέση εκεί. Έχουμε δείξει ότι ο ρυθμός μας είναι καλός, αλλά πρεπε να βρούμε κάτι παραπάνω στον ένα γρήγορο γύρο.

Daniel Ricciardo :

Είναι σαφώς απογοητευτικό να είμαι εκτός βαθμών λόγο της ποινής μετά τον αγώνα, ειδικά στον εντός έδρας αγώνα της ομάδας. Ο τελευταίος γύρος ήταν πολύ διασκεδαστικός, είχαμε μια καλή μάχη και μου άρεσε. Θα προτιμούσα να μην το δοκιμάσω καθόλου και είμαι βέβαιος ότι οι Γάλλοι φίλοι και οι άνθρωποι στο σπίτι τους άρεσε να παρακολουθούν. Είναι κρίμα να τιμωρηθούμε γι ‘αυτό, αλλά θα προσπαθήσουμε να το αφήσουμε πίσω όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Στον αγώνα, αισθάνομαι σαν να χάσαμε λίγο στην αρχή, ειδικά μετά από μια πραγματικά καλή εκκίνηση. Φρέναρα πολύ νωρίς για τη πρωτη στροφή. Αυτό μου έβαλε σκληρή δουλειά για το υπόλοιπό του αγώνα, αλλά είχα ένα καθαρό και ομαλό αγώνα από εκεί και πέρα. Υπάρχουν ακόμα πολλά θετικά που λάβαμε σήμερα και θα αναζητήσουμε άμεση ανταπόκριση στην Αυστρία.

Cyril Abiteboul, υπεύθυνος ομάδας:

Τα μονοθέσια με κινητήρα Renault προσπάθησαν σίγουρα να δώσουν ζωή στο Grand Prix. Με την 7η και 9η θέση, νομίζω ότι τερματίσαμε στις καλύτερες θέσεις λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις εκκίνησης μας και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα κρατήσουν οι οπαδοί μας. Ο Daniel δεν είχε την καλύτερη εκκίνηση αλλά αγωνίστηκε σκληρά χάρη σε μια καλά σχεδιασμένη στρατηγική και επιθετική κίνηση από πλευράς του. Ο Nico παρέμεινε στην ουρά του Kimi σε όλο τον αγώνα και ήταν πιο γρήγορος, αλλά όχι αρκετά για να κάνει την κίνηση να τον προσπεράσει. Η ποινή 10 δευτερολέπτων που επιβλήθηκε στο Daniel σημαίνει ότι βγήκε εκτός βαθμών. Είναι απογοητευτικό, καθώς ήταν ίσως το πιο συναρπαστικό σημείο μιας κατά τα άλλα διαλείπουσας κούρσας, με τέσσερις μεγάλους οδηγούς να αγωνίζονται με ασφάλεια και αγωνία στις τελευταίες στροφές του αγώνα. Για έναν ακομη αγώνα αποδείχθηκε ότι οι κατατακτήριες είναι το καθοριστικό σημείο ενός Grand Prix και το σημείο εστίασης μας για βελτίωση.

Η Renault F1 βρίσκεται στην πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα Κατασκευαστών, με 32 βαθμους, 8 λιγότερους από την τέταρτη McLaren.

Επόμενος αγώνας το Αυστριακό GP, 28-30 Ιουνίου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies