Renault News
Formula 1

Grand Prix Ισπανίας: O Νico Hulkenberg θα ξεκινήσει από τα pit

Ο Nico Hulkenberg θα ξεκινήσει το Ισπανικό Grand Prix από τα pit αφού η Renault παραβίασε τους κανόνες της Formula 1 αλλάζοντας τις προδιαγραφές της εμπρός πτέρυγας κατά τη διάρκεια των προκριματικών.

Ο Γερμανός έκανε ένα λάθος κατά τη διάρκεια του Q1, βγαίνοντας εκτός πίστας και χτύπησε τα εμπόδια στη στροφή 4 – με την πρόσκρουση να καταστρέφει την εμπρός πτέρυγα του. Παρόλο που κατάφερε να επιστρέψει στα pit και να τρέξει ξανά μετά την τοποθέτηση μιας καινούργιας μπροστινής πτέρυγας, δεν κατάφερε να περάσει στο Q2 και έμεινε στη 16η θέση.

O Hulkenberg είπε ότι σκέφτηκε εκείνη τη στιγμή πως η εμπρόσθια πτέρυγα είχε αντικατασταθεί από μία από τις ίδιες προδιαγραφές. Αλλά μια σημείωση από τον τεχνικό εκπρόσωπο της FIA, Jo Bauer, την Κυριακή το πρωί, έλεγε ότι ο Hulkenberg ήταν εφοδιασμένος με διαφορετική πτέρυγα προδιαγραφών και ήταν υπό διερεύνηση.

Το σημείωμα έλεγε: “Το μέρος έχει αντικατασταθεί κατά τη διάρκεια της προκριματικής περιόδου 1, με αναδρομική γραπτή αίτηση της ομάδας της Renault F1 που λάβαμε στις 19:33. Η ομάδα δεν ανέφερε στην αίτηση της ότι η κύρια πλάκα της εμπρός πτέρυγας είναι διαφορετικής προδιαγραφής. Αναφέρομαι σε αυτό το ζήτημα στους αγωνοδίκες για να τους εξετάσει”.

Σύμφωνα με τους αθλητικούς κανονισμούς της F1, εάν οι ομάδες αλλάξουν τις προδιαγραφές ενός τμήματος μεταξύ της έναρξης των προκριματικών και της εκκίνησης του αγώνα, τότε θα πρέπει να ξεκινήσουν από το pitlane. Έχοντας επανεξετάσει την υπόθεση, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι η Hulkenberg θα πρέπει να ξεκινήσει από τα pit.

Ο Hulkenberg είπε ότι το ίδιο το περιστατικό είχε προκληθεί από ένα μικρό λάθος στο φρενάρισμα.

“Μπλόκαρε ο τροχός στη στροφή 4. Ίσως να χρειαζόταν να πατήσω το φρένο λίγο περισσότερο αρκετά νωρίτερα. Δεν φταίει κανένας άλλος, το λάθος ήταν δικό μου. Πρόκειται για μία στροφή που δεν μπορείς να ανακάμψεις αν έχεις λάθος γραμμή, δεν υπάρχει πρόσφυση. Μετά τα χαλίκια και οι μπαριέρες είναι το επόμενο που βλέπεις.”

“Δυστυχώς βγαίνοντας εκτός πίστας κατέστρεψα τη μπροστινή πτέρυγα και κάποια άλλα μέρη του αυτοκινήτου. Ήταν δύσκολο να ανακάμψω από εκεί. Σίγουρα δεν ήταν από τις καλύτερες στιγμές μου.”

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies