Renault News
Formula 1

Grand Prix Καναδά – Κατατακτήριες: Δεύτερη σειρά εκκίνησης για τη Renault

Η ομάδα της Renault θα ξεκινήσει από τη δεύτερη σειρά εκκίνησης στο Grand Prix του Καναδά καθώς ο Daniel Ricciardo προκρίθηκε στην εκπληκτική τέταρτη θέση.

Είναι η πρώτη φορά από το grand prix της Ιαπωνίας το 2010, που η Rneault καταφέρνει να βρεθεί στη δεύτερη σειρά εκκίνησης. Ο Nico Hülkenberg κατάφερε και αυτός να προκριθεί στη δεκάδα, εξασφαλίζοντας την έβδομη θέση στη σχάρα εκκίνησης. Και οι δύο οδηγοί κατάφεραν να περάσουν εύκολα από τα Q1 και Q2 με πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους στους χρόνους.

Και τα τέσσερα μονοθέσια με κινητήρα Renault κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη παρουσία τους στη δεκάδα με τους οδηγούς της McLaren, Lando Norris και Carlos Sainz να ξεκινάνε από την όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα.

Daniel Ricciardo

“Δε περίμενα πως θα ήμουν ποτέ τόσο χαρούμενος με τη τέταρτη θέση στη σειρά εκκίνησης. Νιώθω σαν να έχω πάρει τη pole position! Ήταν τόσο ευχάριστο όταν μου είπαν στην ενδοεπικοινωνία πως θα ξεκινήσουμε στη τέταρτη θέση. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος για την ομάδα. Η πίστα είναι διασκεδαστική, πάντα μου άρεσε να τρέχω εδώ. Ήμασταν γρήγοροι όλη τη μέρα. Ακόμα και εχθές ήμασταν γρήγοροι αλλά καταφέραμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές και τα συνδυάσαμε όλα για τις κατατακτήριες. Θα δούμε πως θα πάει στον αγώνα, η εκκίνηση θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Προς το παρόν θα απολαύσω τη στιγμή καθώς η τέταρτη θέση είναι πολύ αποτέλεσμα για εμάς.”

Nico Hülkenberg

Δε μπορώ να είμαι πολύ απογοητευμένος από το αποτέλεσμα καθώς ο γύρος μου ήταν αρκετά καλός αλλά είμαι σίγουρος πως έχασα μερικά δέκατα. Είναι οι καλύτερες κατατακτήριες που είχα στη σεζόν μέχρι τώρα και είμαι σε αρκετά καλή θέση για την εκκίνηση. Ο Daniel έκανε ένα καταπληκτικό γύρο και συνολικά το αποτέλεσμα για την ομάδα είναι πολύ καλό. Η ομάδα δούλεψε πάρα πολύ – ειδικά στη μονάδα ισχύος – όπου έκανε μεγάλη πρόοδο σε σχέση με πέρυσι. Σήμερα επιβεβαιώσαμε αυτή τη πρόοδο. Ο ρυθμός αγώνα είναι αρκετά καλός, οπότε ελπίζουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα και τα για τα δύο μονοθέσια.”

Alan Permane, Αθλητικός Διευθυντής

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι με το αποτέλεσμα στα προκριματικά. Στοχεύσαμε σε ένα καλό Σαββατοκύριακο και το έχουμε πετύχει κατά το ήμισυ. Πολύ καλό αποτέλεσμα και μια πολύ καλή προσπάθεια και από τους δύο οδηγούς μας. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον αγώνα αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές με τους οδηγούς που έχουμε πίσω μας στην εκκίνηση. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε χωρίς να ενθουσιαζόμαστε, στοχεύοντας σε ένα καλό αγώνα. Είναι μια καλή ευκαιρία να μαζέψουμε αρκετούς βαθμούς.”

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies