Renault News
Formula 1

Grand Prix Βρετανίας – Κατατακτήριες: Η Renault επιστρέφει στο Q3

Η Renault έβαλε και τα δύο μονοθέσια μέσα στη δεκάδα για τον αυριανό αγώνα με τον Daniel Ricciardo να ξεκινάει 7ος και τον Nicko Hülkenberg στη 10η θέση.

Κάτω από το συννεφιασμένο ουρανό και τις κρύες συνθήκες, οι οδηγοί της Renault ξεκίνησαν τις κατατακτήριες δοκιμές, ερχόμενοι από μια υποσχόμενη εμφάνιση στις τρίτες ελεύθερες δοκιμές. Και οι δύο οδηγοί της ομάδας πέρασαν στο Q1 και με τη δεύτερη προσπάθειά τους στο Q2 κατάφερα να εξασφαλίσουν για τρίτη φορά φέτος διπλή συμμετοχή στο Q3.

Στη πρώτη τους προσπάθεια που έγινε με χρησιμοποιημένα μαλακά ελαστικά, ο Daniel ήταν λίγο πιο γρήγορος από τον Nico αλλά και οι δύο βελτίωσαν τους χρόνους τους τοποθετώντας φρέσκα ελαστικά, με τον Daniel να κάνει ένα γύρο δύο δέκατα ταχύτερο από τον Nico.

Daniel Ricciardo / P7

«Σήμερα καταφέραμε να ανακάμψουμε. Αυτό δείχνει πως έγινε αρκετή δουλειά, βρήκαμε το κάτι παραπάνω και εκτελέσαμε τις προσπάθειές μας στις κατατακτήριες αρκετά καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος από τη σημερινή ημέρα. Το να έχουμε και τα δύο μονοθέσια στο Q3 ήταν ο στόχος μας, τον οποίο καταφέραμε. Η έβδομη θέση ήταν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τη δεδομένη στιγμή. Αύριο χρειάζεται να μαζέψουμε τη διαφορά από τους αντιπάλους μας και είμαστε σε πλεονεκτική θέση για να το πετύχουμε. Θα προσπαθήσω να κρατήσω αυτή τη θέση και να φέρω χαμόγελα πάλι στην ομάδα. Το μονοθέσιο έδειξε καλό ρυθμό αγώνα οπότε στοχεύουμε να φέρουμε και τα δύο μονοθέσια στους βαθμούς.» 

Nico Hülkenberg / P10

«Είναι θετικό που επέστρεψα στο Q3 αλλά δε μπορώ να είμαι εντελώς χαρούμενος καθώς η 10η θέση δεν είναι ιδανική. Δε μπορούσα να βρω ισορροπία μεταξύ του μπροστινού και πίσω μέρους του αυτοκινήτου από τη παρασκευή και αυτό συνεχίστηκε και στα προκριματικά. Χρειάζεται να νιώθεις εμπιστοσύνη στο μονοθέσιο όλη την ώρα και αυτό δε συνέβη σήμερα. Δε μπορώ να παραπονιέμαι πολύ, είναι μια βελτίωση σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα. Αύριο θα χρειαστεί να πετύχουμε σημαντικούς βαθμούς αλλά θα χρειαστεί επίσης να δώσουμε δυνατές μάχες για να το πετύχουμε. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και θα προσπαθήσουμε να συλλέξουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε.» 

Alan Permane, Αθλητικός Διευθυντής

«Είναι ευχάριστο που επιστρέψαμε στο Q3, εκεί που το μονοθέσιο και η ομάδα ανήκει. Όλα πήγαν όπως τα σχεδιάσαμε. Και οι δύο οδηγοί έκαναν καλή δουλειά, με τον Nico να είναι και λίγο άτυχος στο τέλος, χάνοντας κάποιες θέσεις για πολύ λίγο. Πιστεύω πως είμαστε σε πολύ καλή φόρμα για τον αυριανό αγώνα. Η φιλοδοξία μας για τον αγώνα είναι να μπορέσουμε να κερδίσουμε όσες περισσότερες θέσεις μπορούμε αλλά ο Daniel θα ε΄χει δύσκολο έργο πίσω από τα έξι κορυφαία μονοθέσια. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και ο Nico σίγουρα στοχεύει να περάσει τον Norris και τον Albon. Ο καιρός φαίνεται σταθερός και ελπίζουμε σε ένα καλό αγώνα.» 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies