Renault News
AlpineAlpine RacingWEC

H Alpine άρχισε να ετοιμάζεται για τη σεζόν 2019 – 2020

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν τον αγώνα των 24 ωρών του Λε Μαν, στη συνέντευξη τύπου της Automobile Club de l’Ouest, αποκαλύφθηκε η λίστα με τις ομάδες που θα συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής του 2019 – 2020.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η ομάδα Signatech Alpine θα συνεχίσει στο πρόγραμμα LMP2 με την Alpine A470, που θα συνεχίζει να φοράει στο αυτοκίνητο τον αριθμό 36.

Ο André Negrão θα επιστρέψει πίσω από το τιμόνι για τρίτη χρονιά στην ομάδα του Phillippe Sinault. Στη πρώτη του χρονιά με την ομάδα, ο Βραζιλιάνος ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στον αγώνα των 24 ωρών του Λε Μαν και έκανε το ίδιο και στο Nürburgring, στο Μεξικό, στο Φούτζι και στη Σαγκάη ενώ κατάφερε να κερδίσει στη κατηγορία στο Austin της Αμερικής.

Στη συνέχεια, για επτά διαδοχικές φορές τερμάτισε στο βάθρο, συμπεριλαμβανομένου και τη νίκη στις 24 ώρες του Λε Μαν το 2018 μαζί με τους Pierre Thiriet και Nicolas Lapierre.

Ο Nicolas Lapierre αποφάσισε του χρόνου να δοκιμάσει νέες προκλήσεις και η ομάδα της Signatech Alpine Matmut τον ευχαριστεί για τη τετραετή προσφορά του, που οδήγησε στη κατάκτηση του τίτλου το 2016, στη νίκη των 24 ωρών του Λε Μαν το 2016 και το 2018, και σε 19 βάθρα μέχρι στιγμής.

Η ομάδα αποφάσισε να καλύψει το κενό του με τον πολλά υποσχόμενο 21 ετών Thomas Laurent.

Από τη στιγμή που αγωνίστηκε για πρώτη φορά το 2015, ο Thomas Laurent έδειξε το φυσικό του ταλέντο στους αγώνες αντοχής. Κέρδισε τον αγώνα Στο Δρόμο για το Λε Μαν το 2016, έναν αγώνα που αποτελεί σκαλοπάτι για τις 24 ώρες του Λε Μαν.

Το 2017 κέρδισε το βραβείο rookie της χρονιάς. Η άνοδος του συνεχίστηκε στη κατηγορία και συνάντησε μεγαλύτερη επιτυχία πετυχαίνοντας τη παρθενική του νίκη στις 6 ώρες του Silverstone.

H ομάδα θα ανακοινώσει το τρίτο οδηγό τις ερχόμενες εβδομάδες αλλά ο Pierre Thiriet και η Signature Alpine έχουν εκφράσει την επιθυμία να επεκτείνουν τη συνεργασία τους για ακόμη ένα χρόνο.

Philippe Sinault, Επικεφαλής ομάδας της Signatech Alpine

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συνεχίσουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής με οδηγούς που θα μας επιτρέψουν να είμαστε ανταγωνιστικοί και να έχουμε συνοχή. Γνωρίζουμε τον André Negrão πάρα πολύ καλά και ήταν φυσικό να θέλουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας, γι αυτό και το ανακοινώσαμε τόσο νωρίς. Η ίδια επιθυμία υπάρχει και για τον Pierre Thiriet. Ο Nicolas Lapierre αποφάσισε να δοκιμάσει νέες προκλήσεις και δεν είναι εύκολα να αντικαταστήσεις έναν οδηγό που πρόσφερε τόσα πολλά στην ομάδα. Θα ακολουθήσουμε διαφορετικούς δρόμους έχοντας κάνει πολύ καλή δουλειά μαζί και κρατώντας πολλές αναμνήσεις και συναισθήματα.

“Ο Thomas Laurent αποτελεί το μέλλον.Τον παρακολουθούμε για αρκετό καιρό τώρα, από τότε που δώσαμε την ευκαιρία να οδηγήσει για πρώτη φορά στη κατηγορία LMP2 το 2016. Η ευκαιρία παρουσιάστηκε για να συνεργαστούμε και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που διαθέτουμε το μέλλον των αγώνων αντοχής. Αυτή ήταν μια προφανής επιλογή για εμάς και ο Thomas μας δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη με την ένταξή του στην ομάδα για το επόμενο βήμα στη καριέρα του.”

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies