Renault News
Formula 1

Hülkenberg: Το μονοθέσιο είναι ικανό να αποδώσει σε κάθε πίστα

Ο Nico Hülkenberg πιστεύει πως το φετινό μονοθέσιο της Renault μπορεί να αποδώσει σε οποιαδήποτε πίστα, κάτι που δεν είχε φανεί ως τώρα εξαιτίας των προβλημάτων που υπήρχαν στην αρχή της χρονιάς.

Μετά τη τέταρτη θέση που εξασφάλισε τη περασμένη χρονιά, οι στόχοι για φέτος ήταν σίγουρα η διατήρηση της θέσης και το κλείσιμο της ψαλίδας από τους πρώτους τρεις. Η χρονιά όμως δε ξεκίνησε όπως αναμενόταν και η Renault βρέθηκε στην όγδοη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Όλα αυτά πριν ολοκληρωθεί το Grand Prix του Καναδά. Η έκτη και η έβδομη θέση που πέτυχαν οι οδηγοί της ομάδας, έδωσαν στους Γάλλους το καλύτερο αποτέλεσμα από τότε που επέστρεψαν σαν κατασκευαστής το 2016.

Η Renault έχει δηλώσει πως περιμένει ουσιαστικές αναβαθμίσεις στο σασί για το Grand Prix της Γαλλίας. Αυτό μαζί με τον ανανεωμένο κινητήρα των τελευταίων αγώνων, αφήνει τον Hülkenbergμε αρκετή αισιοδοξία καθώς πιστεύει πως το αποτέλεσμα του Καναδά μπορεί να επαναληφθεί και στη Γαλλία.

“Νομίζω πως είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση, καθώς το μονοθέσιο μέχρι στιγμής έχει αποδώσει αρκετά καλά σε κάθε είδος πίστας. Οπότε πιστεύω πως το πακέτο είναι αξιόπιστο και λειτουργεί πολύ καλά σε όλες τις πίστες που έχουμε βρεθεί ως τώρα.”

Η Renault πέρυσι αποτέλεσε τη πιο αξιόπιστη ομάδα μετά από τις τρεις πρώτες, έχοντας αποτύχει να μαζέψει βαθμούς μόνο σε τέσσερις αγώνες. Φέτος όμως έχει ήδη βρεθεί εκτός δεκάδας σε τρεις από τους συνολικά επτά αγώνες μέχρι στιγμής. Ο Nico Hülkenberg όμως πιστεύει πως τα προβλήματα που υπήρχαν πλέον αποτελούν παρελθόν.

“Ήταν καλό που επιτέλους καταφέραμε να έχουμε ένα τριήμερο χωρίς προβλήματα, καταφέρνοντας να φέρουμε και τα δύο μονοθέσια μέσα στους βαθμούς. Είναι μια επιβράβευση για όλους που βρίσκονται στο Viry και στο Enstone, καθώς η σκληρή δουλειά απέδωσε.”

“Πιστεύω πως το μονοθέσιο εξ αρχής είχε αυτές τις δυνατότητες αλλά εξαιτίας ανθρώπινων και τεχνικών αστοχιών βρεθήκαμε να ξεκινάμε αρκετά πίσω και σε πίστες που οι προσπεράσεις είναι δύσκολες δε μπορούσαμε να ανακάμψουμε. “

“Αποτελεί επιβράβευση και ευχαρίστηση που καταφέραμε επιτέλους να πετύχουμε βαθμούς και να φέρουμε το μονοθέσιο στις θέσεις που ανήκει.”

Ο Γερμανός φάνηκε πολύ ενθουσιασμένος από τις αναβαθμίσεις που θα φέρει η ομάδα στο Γαλλικό Grnad Prix, όπου στοχεύει να επαναλάβει το αποτέλεσμα και να καταφέρει να αφήσει πίσω τη Red Bull του Pierre Gasly για ακόμα μια φορά.

“Πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτόν τον ρυθμό και να αξιοποιήσουμε το momentum που έχουμε αυτή τη στιγμή. Οι πρώτες τρεις ομάδες είναι αρκετά μπροστά προς το παρόν αλλά καταφέραμε να βρεθούμε μπροστά από μια Red Bull έχοντας καλύτερο ρυθμό.”

“Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για τις νέες αναβαθμίσεις που θα έχουμε σε μια εβδομάδα. Ευελπιστώ να βελτιώσουμε την απόδοση και ίσως καταφέρουμε να μειώσουμε και τη διαφορά”

(motorsport.com)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies