Renault News
AlpineAlpine RacingΑ110ΔιεθνήΕιδήσεις

Η Alpine επιστρέφει στα Rally

Η Alpine ανακοίνωσε τις δραστηριότητές της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό για την περίοδο 2019 και 2020. Η ομάδα της Signatech Alpine θα συνεχίσει την πορεία της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής της FIA στην κατηγορία LMP2. Θα συνεχίσει την υποστήριξη των A110 GT4 και A110 Cup. Η είδηση όμως είναι η επιστροφή της Alpine στα rally με την κυκλοφορία ενός νέου μοντέλου το οποίο θα είναι διαθέσιμο προς πώληση, στο τέλος του έτους.

Η μεγάλη επιστροφή στα rally

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια το 1973, η Alpine έγραψε μερικές από τις καλύτερες σελίδες στην ιστορία της στα rally και το λιγότερο που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι η επιστροφή της στις ειδικές διαδρομές έχει πολυαναμενθεί από πολλούς ανταγωνιστές και παρατηρητές!

Η Signatech έχει αναλάβει το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εμπορία μιας έκδοσης αγώνων rally του Alpine A110 από ένα γενικό πλαίσιο που ορίζεται από την Alpine με στόχο τη διατήρηση των δυνατοτήτων και του πνεύματος του αυτοκινήτου παραγωγής. Όσον αφορά τις εκδόσεις GT4 και Cup, η εταιρεία του Philippe Sinault θα συνεργαστεί στενά με τις ομάδες της Alpine.

Με βάση το A110 Cup, αυτή η έκδοση με κίνηση σε δύο τροχούς θα παράγει σχεδόν 300 ίππους. Προορίζεται κυρίως για αγώνες ασφάλτου και οδηγούς που αναζητούν ένα γρήγορο, διασκεδαστικό και εύκολο στην οδήγηση αυτοκίνητο rally Η έγκρισή του και η κατηγορία στην οποία θα ανταγωνιστεί βρίσκονται επί του παρόντος υπό συζήτηση με την FFSA και τη FIA. Οι τεχνικές προδιαγραφές και η τιμή θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο.

Το δεύτερο εξάμηνο του 2019, τα πρώτα παραδείγματα του Alpine A110 Rally θα διατεθούν σε δύο στάδια μέχρι το τέλος του έτους, πρώτα στη Γαλλία, στη συνέχεια στην Ευρώπη.

36 LAPIERRE Nicolas (fra), NEGRAO André (bra), THIRIET Pierre (fra), Alpine A470 Gibson team Signatech Alpine Matmut, action during the 2019 FIA WEC World Endurance Championship 1000 miles of Sebring, United states of America, from march 13 to 15 – Photo Francois Flamand / DPPI

Η περιπέτεια συνεχίζεται στους αγώνες αντοχής

Ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2013, η Alpine επέστρεψε στους αγώνες αντοχής μετά από 35 χρόνια απουσίας.

Ξεκίνησε σε συνεργασία με την Signatech, το πρόγραμμα αυτό αποτέλεσε το αμάξωμα των αθλητικών φιλοδοξιών της Alpine, κατακτώντας δύο τίτλους στην ευρωπαϊκή σειρά Le Mans (2013 και 2014) και ένα τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής FIA του 2016 στην κατηγορια LMP2.

Η Alpine σημείωσε επίσης δύο νίκες κατηγορίας LMP2 στις 24 ώρες του Le Mans το 2016 και το 2018, 40 χρόνια μετά το θρίαμβο του Alpine A442B.

Επί του παρόντος στην κορυφή της κατηγορίας LMP2 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής της FIA στο τελικό 24 ωρών του Le Mans, η ομάδα της Signatech Alpine Matumt θα συνεχισεί στη σεζόν 2019-2020, η οποία θα ξεκινήσει στις 4 Ώρες του Silverstone την 1η Σεπτεμβρίου . Η σειρά οδηγών θα ανακοινωθεί σύντομα μετά τις 24 ώρες του Le Mans στις 15-16 Ιουνίου.

GT4 & Cup

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη του νέου Alpine A110 τον Μάρτιο του 2017 και μετά τις πρώτες παραδόσεις στους αντιπροσώπους, η Alpine παρουσίασε το Α110 Cup που σχεδιάστηκε για να συναγωνιστεί στο ενιαίο πρωταθλημα Alpine Elf Europa Cup, το πρώτο πρωταθλημα που διοργάνωσε η μάρκα εδώ και 30 χρόνια.

Μετά από μια επιτυχημένη πρώτη σεζόν το 2018, το πρόγραμμα αγωνιστικής πελατείας που έχει ανατεθεί στην Signatech απολαμβάνει φέτος έναν εντυπωσιακό τομέα σε πλήρη επέκταση, με περισσότερα από 20 αυτοκίνητα να ανταγωνίζονται πλέον στις καλύτερες πίστες της Ευρώπης.

Το Alpine επίσης λάμπει σε άλλους αγωνες χάρη στο A110 GT4, που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2018.

Μετά την αύξηση του ενθουσιασμού των ομάδων, των οδηγών και των ενθουσιωδών, η έκδοση που σχεδιάστηκε και κυκλοφορεί στην αγορά από την Signatech υπήρξε άμεσος νικητής στην εθνική σκηνή (Γαλλικό GT Πρωτάθλημα FFSA), στην Ευρώπη (GT4 European Series) και διεθνώς (GT4 International Cup) μεσα σε λίγους μήνες.

Ευπροσάρμοστο και επιτυχημένο σε εξαιρετικά ποικίλες διαδρομές, το Alpine A110 GT4 έγινε γρήγορα μια αληθινή αθλητική επιτυχία και μια εμπορική επιτυχία με τις πρώτες 15 μονάδες να πωλούνται αμέσως. Το επίκεντρο για το δεύτερο έτος της εμπορευματοποίησης θα είναι διεθνές, ώστε το όνομα της Alpine να λάμπει σε όλο τον κόσμο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies