Renault News
RenaultΔιεθνή

Η γαλλική κυβέρνηση αρνείται ότι είναι υπαίτια για την κατάρρευση της πρότασης συγχώνευσης της Renault-FCA

Η γαλλική κυβέρνηση προσπαθεί να υπερασπιστεί τη στρατηγική της αφού κατηγορήθηκε για το φιάσκο στις συνομιλίες συγχώνευσης μεταξύ της Renault και της Fiat Chrysler μόλις 10 ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της πρότασης.

Αναφερόμενη στις πηγές που είναι εξοικειωμένες με το θέμα, το Reuters αναφέρει ότι η γαλλική κυβέρνηση, η οποία έχει μερίδιο 15% στη Renault, υπερέβαλε απαιτώντας μια σειρά εγγυήσεων και παραχωρήσεων που θεωρήθηκαν υπερβολικές από την FCA.

Λίγες ώρες μετά την αποχώρηση της ιταλοαμερικανικής εταιρείας από την πρόταση συγχώνευσης, ένας Γάλλος αξιωματούχος κάλεσε τον πρόεδρο της FCA John Elkann να δει αν θα μπορούσε να επανεξετάσει το θέμα, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε.

Ο γάλλος υπουργός οικονομικών Bruno Le Maire δήλωσε ότι η γαλλική κυβέρνηση δεσμεύτηκε εποικοδομητικά στις διαπραγματεύσεις αλλά δεν ήταν έτοιμη να υποστηρίξει μια συμφωνία χωρίς την έγκριση του μακρόχρονου εταίρου της Renault, την Nissan.

Η ιαπωνική εταιρεία δήλωσε ότι θα απέφευγε να ψηφίσει την πρόταση για τη συγχώνευση. Η συμφωνία θα παρείχε στην FCA πρόσβαση στην ηλεκτρικη τεχνολογία EV της Renault και η γαλλική εταιρεία θα αποκτούσε ένα κομμάτι των κερδοφόρων εμπορικών σημάτων Jeep και Ram αλλά οι συνέργειες θα εξαρτώταν εν μέρει από την πρόσβαση στην τεχνολογία που ανήκει από κοινού και στη Nissan.

Πηγές κοντά στην FCA κατέγραψαν τη σημασία της στάσης της Nissan και κατηγόρησαν τη γαλλική κυβέρνηση για την κατάρρευση της συμφωνίας, η οποία θα μπορούσε επίσης να εντείνει τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο εταίρων.

Το διοικητικό συμβούλιο της Renault δήλωσε ότι είναι απογοητευμένοι που δεν είναι σε θέση να συνεχίσουν τις συνομιλίες συγχώνευσης, προσθέτοντας ότι το ενδιαφέρον της FCA υπογράμμισε την ελκυστικότητα της εταιρείας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies