Renault News
RenaultΔιεθνήΕιδήσεις

Η γαλλική κυβέρνηση θα υποστηρίξει τις Renault & PSA ενάντια στην κρίση του κορωναϊού

Τόσο η Renault όσο και η PSA θα λάβουν υποστήριξη από τη γαλλική κυβέρνηση, καθώς η Γαλλική χώρα επιδιώκει να βοηθήσει τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της να αντεπεξέλθουν στην πτώση από την συνεχιζόμενη πανδημία του κορωναϊού.

Μεταξύ των μέτρων που έχουν ληφθεί είναι 300 δισ. Ευρώ Κρατικών εγγυήσεων δανείων και η αναβολή των τροποποιήσεων φόρων και μισθοδοσίας για όσους έχουν ανάγκη, αναφέρει το Autonews Europe. Η Renault και η PSA θα δικαιούνται αυτά τα οφέλη εάν τα έχουν ανάγκη.

Αυτές οι προοπτικές συζητήθηκαν πρόσφατα κατά τη διάρκεια πρόσκλησης μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Bruno Le Maire, του αφεντικού της PSA Carlos Tavares και του προέδρου της Renault Jean-Dominique Senard.

“Η κατάσταση είναι εξαιρετικά ξεκάθαρη … δεν πρόκειται να δούμε μεγάλες γαλλικές εταιρείες, βιομηχανικές να εξαφανίζονται”, δήλωσε ο Le Maire κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο γαλλικό ραδιόφωνο BFM Business πριν από τη συνάντησή του με τις αυτοκινητοβιομηχανίες. “Αν για να προστατέψουμε την εθνική μας βιομηχανική κληρονομιά, πρέπει να στραφούμε στην εθνικοποίηση, είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε τόσο μακριά”.

Ο Le Maire πρόσθεσε ότι θα παρουσιάσει σύντομα διάφορα σχέδια και επιλογές στον Πρόεδρο Emmanuel Macron, που θα βοηθήσει τα μεγαλύτερα ονόματα της χώρας να αντιμετωπίσουν την κρίση του ιού. Ωστόσο, μια πηγή κοντά στην Renault είπε ότι δεν συζητήθηκαν ακριβή σχέδια ή βήματα κατά τη διάρκεια της πρόσκλησης με τον Υπουργό Οικονομικών, εκτός από τα γενικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αυτοκινητοβιομηχανία.

Εν τω μεταξύ, η ομοσπονδία της αυτοκινητοβιομηχανίας της Γαλλίας έχει ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση ένα πολύ πιο γενναιόδωρο πακέτο υποστήριξης, σε αντίθεση με τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της κρίσης στις συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει κρατικά κίνητρα για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και μεγάλες επενδύσεις στην υποδομή φόρτισης.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies