Renault News
Renault–Nissan-MitsubishiΕιδήσεις

Η Nissan αντιτίθεται σθεναρά στην προσφορά της Renault για συγχώνευση

Η Nissan αντιτίθεται στις ανανεωμένες προσπάθειες της Renault για συγχώνευση επειδή μια τέτοια δομή δεν θα βοηθούσε να ξεφύγει από τα προβλήματα που έχει ο κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Ιαπωνία.

Οι συνομιλίες συνεχίζονται καθώς ο πρόεδρος της Renault, Jean-Dominique Senard, έκανε την πρώτη άτυπη πρόταση στον διευθύνοντα σύμβουλο της Nissan Hiroto Saikawa τον Απρίλιο. Η Nissan απέρριψε τότε την ιδέα και συνέχισε να αντιτίθεται σε αυτήν.

Νέα από τις συνομιλίες έρχονται καθώς η Nissan αναμένεται να παρουσιάσει την Τρίτη το χαμηλότερο ετήσιο λειτουργικό της κέρδος εδώ και μια δεκαετία, λόγο της πτώσης των πωλήσεων στις ΗΠΑ, τα γηρασμένα μοντέλα και έναν κύκλο προϊόντων που δεν είναι συγχρονισμένος. Η πρόταση συγχώνευσης ήρθε μετά από τους πιο θορυβώδεις μήνες της εταιρικής σχέσης εδώ και δύο δεκαετίες των εταιρειών, που ανατράπηκε από τη σύλληψη σοκ του αρχιτέκτονα της συμμαχίας και του πρώην προέδρου Carlos Ghosn.

Η Nissan αρνήθηκε να σχολιάσει τις συζητήσεις. Εκπρόσωποι της Renault δεν απάντησαν σε αυτές τις φήμες.

Μια συγχώνευση δεν θα βοηθήσει στην επίλυση των σημερινών επιχειρησιακών προβλημάτων της Nissan, όπως τα υψηλά πάγια έξοδα, τα μη κερδοφόρα μοντέλα και οι λανθασμένες στρατηγικές με τις θυγατρικές Datsun και Infiniti, αναφέρουν πηγές, προσθέτοντας ότι μια νέα δομή θα προκαλέσει καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Η ενοποίηση των εταιρειών κάτω από μια ενιαία οντότητα δεν θα προσθέσει οφέλη κλίμακας, διότι ήδη μοιράζονται το κόστος αγοράς και ανάπτυξης αναφέρουν μεταξύ άλλων.

(businesslive.co.za)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies