Renault News
Formula 1

Η Renault επεκτείνει το εργοστάσιο στο Viry-Châtillon για να ανακτήσει τη θέση της στην F1

Χθες 14 Μαΐου, το σπορ τμήμα της Renault, έβαλε το συμβολικό θεμέλιο λίθο του μελλοντικού εργοστασίου της στο Viry-Châtillon. Ένας νέος χώρος ο οποίος θα διαιωνίσει τη θέση της γαλλικής μάρκας στη F1.

Το κτίριο αποτελεί επέκταση του σημερινού εργοστασίου κινητήρων της Renault F1 και θα πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα του 2020, διευρύνοντας τις εγκαταστάσεις κατά 4000 τετραγωνικά μέτρα. Το Enstone (σασί) έχει αναγεννηθεί πλήρως από το 2016, τώρα είναι η σειρά του Viry.

“Αυτό δεν είναι η αρχή της ιστορίας, αλλά μάλλον ένα σημαντικό βήμα από τη δημιουργία της Renault Sport πριν από 42 χρόνια”. Με αυτά τα λόγια ο Jérôme Stoll, Πρόεδρος της Renault Sport Racing, ανοίγει την τελετή για την τοποθέτηση της συμβολικής θεμελιώδους πέτρας του νέου εργοστασίου της ομάδας στο Viry-Châtillon.

Με έκταση 4.100 τ.μ., η νέα αυτή δομή, αντί για το παλαιό κτίριο, του οποίου ο σκελετός καταρρίφθηκε πρόσφατα, θα επιτρέψει στην γαλλική ομάδα να “εισέλθει σε έναν άλλο κόσμο”, λέει ο πρόεδρος της Renault Sport.

Πρωταγωνιστικο ρόλο
Επειδή μετά από πολλές νίκες στην Formula 1, περισσότερα από 300 βάθρα, τίτλους κατασκευαστων και οδηγών, η γαλλική εταιρία θέλει να παίξει και πάλι πρωταγωνιστικο ρόλο στη Formula 1. “Όταν καταγράψαμε την επιστροφή μας στη F1 το 2015 , στόχος μας ήταν να βγούμε στην πίστα και να ανταγωνιστουμε τους καλύτερους “, λέει ο Jérôme Stoll.

“Αυτό θα μας επιτρέψει να προβάλουμε τον εαυτό μας μακροπρόθεσμα”, προσθέτει ο διευθυντής της ομάδας, Cyril Abiteboul.

Παρουσιάζοντας κατά τη διάρκεια αυτού του συμβολικού γεγονότος, ο τετραπλός παγκόσμιος πρωταθλητής F1, Alain Prost, πρεσβευτής της Renault από το 2012, είναι ευχαριστημένος με την ανακοίνωση της επέκτασης του εργοστασίου: “Αυτό ταιριάζει με ένα μοντέλο βιωσιμότητας της ομάδας στην F1. Χρειαζόμασταν χώρο για να δημιουργήσουμε νέα προτζεκτ και να αναδημιουργήσουμε μια δυναμική για να ξανακερδίσουμε τη θέση μας στην F1.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies