Renault News
RenaultΔιεθνήΕιδήσεις

Η Renault επιθυμεί κρατικό δάνειο για να κρατήσει σε σταθερά επίπεδα την ρευστότητα της

Η Renault βρίσκεται κοντά στο να εξασφαλίσει μέσω δανείου, δισεκατομμύρια ευρώ από το Γαλλικό κράτος. Τα έξοδα ενός μήνα για τον Γαλλικό κολοσσό ανέρχονται στα 600 εκατομμύρια ευρώ, με τις πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω της πανδημίας να έχουν τεράστια πτώση.

Σύμφωνα με επίσημη δήλωση της Γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας την Πέμπτη , (23/4), η Renault επιβεβαίωσε τις φήμες και επεσήμανε πως είναι σε προχωρημένες συνομιλίες με την Γαλλική κυβέρνηση , για να εξασφαλίσει ένα δάνειο αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ με σκοπό να αυξήσει τη ρευστότητα της κατά την διάρκεια της πανδημίας. Θυμίζουμε πως ο μεγαλύτερος μέτοχος της Renault, με μόλις 15% μερίδιο είναι το κράτος.

Η προσωρινή Chief Executive Clotilde Delbos ανέφερε ότι η Renault έχει αρκετή ρευστότητα για να ανταπεξέλθει σε αυτή την κατάσταση που επικρατεί , αλλά επιθυμεί να ευθυγραμμίσει τα πιστωτικά όρια στις συναλλαγές της αλλά και να ενισχύσει την ρευστότητα της, αφού λόγω της πανδημίας τόσο οι αγορές στην Γαλλία όσο και στις αναδυόμενες αγορές εκτιμάται πως θα έχουν πτωτικά πρόσημα.

Η Delbos επεσήμανε σε μια τηλεφωνική κλήση με τους αναλυτές ότι: « Είναι καθήκον μας να είμαστε ασφαλείς και να καλύψουμε πολλά ακόμη μαύρα, μαύρα, μαύρα σενάρια», προσθέτοντας ότι δεν είναι σαφές για ποσό καιρό θα κρατήσει η κρίση. Είπε ότι το δάνειο από το Γαλλικό κράτος θα ήταν ικανοποιητικό να τεθεί σε ισχύ έως τα μέσα Μαΐου. Την ίδια στιγμή οι μετοχές της Renault σημείωσαν άνοδο έως 3,5%.

Η εταιρία ανακοίνωσε στα τέλη Μαρτίου στις οικονομικές καταστάσεις της πως το αποθεματικό ρευστότητας υπολογίζεται στα 10.3 δισεκατομμύρια ευρώ, περίπου 5.5. δις ευρώ λιγότερα από τη περσινή χρονιά. Το πρώτο τρίμηνο είναι παραδοσιακά μια περίοδος κατά την οποία οι αυτοκινητοβιομηχανίες κρατούν μετρητά για να αυξήσουν τα αποθεματικά.

Επίσης, η Renault ανέστειλε τους οικονομικούς της στόχους για το 2020 όπως ήταν φυσικό, τονίζοντας ότι θα προσπαθήσει να συνεχίσει την παραγωγή στην Ευρώπη και όπου είναι δυνατόν να μειώσει το κόστος σε τομείς όπως η διαφήμιση.

Όπως και στις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο, έτσι και οι πωλήσεις στην Renault έχουν πληγεί σοβαρά από την κρίση του κορονοιού, καθώς η ζήτηση για αυτοκίνητα πέφτει κατακόρυφα και πολλές αντιπροσωπείες και εργοστάσια παραγωγής κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

Με ανακοινώσεις της εταιρίας έγινε γνωστό πως δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις, πέρα από την ματαίωση της πληρωμής μερισμάτων και το κρατικό δάνειο λαμβάνεται απλώς μόνο για να εξασφαλιστεί η ρευστότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι υπεύθυνοι επεσήμαναν πως: « Η ρευστότητα παραμένει υψηλή παρά την μείωση του κόστους, αλλά τα άλυτα θέματα είναι εκείνα που έχουν να κάνουν με την μόχλευση».

Η Renault αναμένεται να ενημερώσει τους επενδυτές σχετικά με την νέα στρατηγική της αλλά και να ενισχύσει την συνεργασία με τη Ιαπωνική Nissan από τα μέσα Μαΐου, με τις φημολογίες να υποστηρίζουν πως θα υπάρξει κοινή γραμμή για περικοπές κόστους και κοινά σχέδια αγορών.

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες δέχονται πίεση από τις καταστάσεις που επικρατούν λόγω της κρίσης του κορονοιού, επηρεάζονται πλήρως λόγω τα μείωσης της ζήτησης από τις αναδυόμενες αγορές και της μεγάλης πρόκλησης για να κατασκευάζουν πιο πράσινα οχήματα.

Αυτήν την περίοδο η Renault αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα στην Γαλλική αγορά, ενώ τα περισσότερα αυτοκίνητα της πουλήθηκαν στην Ρωσία, με την αυτοκινητοβιομηχανία από το Boulogne-Billancourt να επωφελείται κυρίως από τις πωλήσεις του Renault Captur, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να σώσει την κατάσταση.

Υπενθυμίζουμε πως ο νέος CEO της Renault, Luca de Meo, θα αναλάβει το τιμόνι της εταιρίας τον Ιούλιο. Ήταν προηγουμένως επικεφαλής της Seat, ενώ η Delbos θα συνεχίσει να προσφέρει από το ρόλο της διευθύντριας των οικονομικών.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies