Renault News
CapturClioRenaultΔιεθνήΕιδήσειςΗλεκτρικά

Η Renault παρουσιάζει τα Νέα Captur Plug-In Hybrid και Clio Hybrid

Μετά την παρουσίαση του Νέου Clio και του Νέου Captur το 2019, η Renault παρουσιάζει σε παγκόσμια πρώτη τις νέες υβριδικές και επαναφορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις των δύο καλύτερων οχημάτων της σε πωλήσεις – το νέο Clio E-TECH 140hp και το νέο Captur E-TECH Plug-in 160 hp κατά τη διάρκεια του Σαλόνι Αυτοκινήτου των Βρυξελλών 2020.

Η Renault ενισχύει τη στρατηγική της για τα ηλεκτρικά οχήματα με μια πρωτοποριακή υβριδική τεχνολογία που εφαρμόζεται σε δύο μοντέλα ναυαρχίδες της γκάμας της: ένα ‘πλήρης υβριδικό’ με το νέο Clio E-TECH και ενα ‘πλήρες plug-in υβριδικό’ με το νέο Captur E-TECH Plug- in.

Αυτή η υβριδική προσφορά επιτρέπει σε περισσότερους ανθρώπους να δοκιμάσουν τις χαρές της οδήγησης ενός ηλεκτρικού οχήματος, περιορίζοντας παράλληλα τις εκπομπές CO2 και τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων, ακόμη και για μεγάλα ταξίδια.

Η Renault είναι πρωτοπόρος και ειδικός στην ηλεκτρική κινητικότητα – ο ακρογωνιαίος λίθος της τρέχουσας και μελλοντικής δέσμευσης του Ομίλου για βιώσιμη κινητικότητα για όλους. Για περισσότερα από 10 χρόνια, ο Όμιλος έχει αποκτήσει εμπειρία σε ηλεκτρικά οχήματα που μεταφράζεται σε πιο δυναμικούς και αποδοτικούς υβριδικούς κινητήρες.

Οι μηχανικοί της Renault έχουν σχεδιάσει μια καινοτόμο λύση για μια υβριδική γκάμα που είναι σχετική, πρωτότυπη και αποκλειστική – με περισσότερα από 150 διπλώματα ευρεσιτεχνίας – και βασίζεται σε μια υβριδική “σειριακή παράλληλη” αρχιτεκτονική που εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη ποικιλία συνδυασμών και τα καλύτερα κέρδη CO2 στο δρόμο.

Η σειρά των υβριδικών αυτοκινήτων μπαίνει επίσης στην εκτεταμένη βάση γνώσεων της αγωνιστικής ομάδας Renault F1. Τα υβριδικά μοντέλα παραγωγής μοιράζονται και επωφελούνται από την τεχνολογία που αναπτύχθηκε αρχικά για τους αγώνες της F1.

E-Tech

Αν και τα δύο χαρακτηρίζονται ως E-Tech, το Clio παίρνει ένα κλασσικό υβριδικό setup ενώ το Captur υιοθετεί ένα plug-in υβριδικό σύστημα. Προφανώς, οι ηλεκτροκίνητοι κινητήρες συμβάλλουν στον περιορισμό των εκπομπών CO2 και της κατανάλωσης καυσίμου, παρέχοντας ταυτόχρονα στους αγοραστές δείγμα της οδηγικής εμπειρίας EV.

Το Captur E-Tech Plug-in Hybrid είναι σε θέση να κινείται με ηλεκτρικό τρόπο για 50 χιλιόμετρα σε μικτή χρήση (WLTP) και 65 χιλιόμετρα σε αστική χρήση (WLTP City), με μέγιστη ταχύτητα 135 km / h σε λειτουργία EV. Αυτό έγινε εφικτό από ένα πακέτο μπαταριών 9.8 kWh (400V) που λειτουργούν μαζί με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες σε συνδυασμό με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.6 λίτρων νέας γενιάς και ένα υβριδικό κιβώτιο πολλαπλών λειτουργιών συμπλέκτη.

Ένας από τους ηλεκτρικούς κινητήρες είναι ο HSG (Γεννήτρια Εκκίνησης Υψηλής Τάσης), ενώ ο άλλος είναι ένας “ισχυρός ηλεκτροκινητήρας“. Η Renault δηλώνει ότι ο συνδυασμός των δύο ηλεκτρικών κινητήρων και του κιβωτίου ταχυτήτων εμπνευσμένου από τη F1 έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να προσφέρει ομαλές αλλαγές ταχυτήτων. Επιπλέον, το κιβώτιο ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη επιτρέπει 100% ηλεκτρική εκκίνηση που χειρίζεται ο κύριος ηλεκτρικός κινητήρας.

Εξοπλισμένο με το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, το Captur E-Tech αναμένεται να έχει κατά μέσο όρο 188 mpg (1,5 l / 100 km / 156,8 mpg US) και εκπέμπει περίπου 34 γραμμάρια CO2 / km στο μικτό κύκλο – προφανώς με μέγιστη χρήση του ηλεκτροκινητήρα.

Το νέο Captur E-Tech Plug-in Hybrid έναν διαθέτει αποκλειστικό τρόπο οδήγησης πολλαπλών αισθημάτων «Pure», ο οποίος επιτρέπει την ηλεκτρική οδήγηση, καθώς και ένα ειδικό χαρακτηριστικό που είναι διαθέσιμο στη λειτουργία Multi-Sense ‘Sport’. Όταν η μπαταρία έχει αρκετή φόρτιση και το πεντάλ γκαζιού έχει πατηθεί πλήρως, οι ηλεκτρικοί κινητήρες και ο βενζινοκινητήρας λειτουργούν από κοινού χάρη στην παράλληλη σειρά.

Αυτό αποδεσμεύει το πλήρες δυναμικό του κινητήρα, βοηθώντας κατά τη διάρκεια των χειρισμών προσπέρασης, για παράδειγμα. Υπάρχει επίσης ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται «E-Save» το οποίο περιορίζει τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα και αντλεί ενέργεια από τον κινητήρα καύσης για να εξοικονομήσει ενέργεια για αργότερα.

Όσον αφορά το Clio E-Tech Hybrid, χρησιμοποιεί και αυτο τον νέας γενιάς 1,6 λίτρων του Captur E-Tech Plug-in Hybrid με την κύρια διαφορά, εκτός από συμβατικό υβριδικό, διαθέτει μικρότερη μπαταρία 1.2kWh (230V). Σε συνδυασμό με την αναζωογονητική πέδηση και την ανανέωση της μπαταρίας ενώ επιβραδύνει, λέγεται ότι επιτρέπει έως και το 80% του χρόνου οδήγησης σε 100% ηλεκτρικό τρόπο.

Ως αποτέλεσμα, η κατανάλωση καυσίμου μειώνεται έως και 40% στον αστικό κύκλο σε σύγκριση με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το Clio E-Tech εκπέμπει κάτω από 100 g / km CO2 (WLTP) και μπορεί να φτάσει τα 70-75 km / h σε ηλεκτρική λειτουργία.

Εκτός από την μπαταρία, μια άλλη διαφορά μεταξύ των δύο υβριδικών είναι η ισχύς του συστήματος: 140 ίππων στο Clio έναντι 160 ίππων στο Captur. Η Renault δεν το λέει ρητά, αλλά η διαφορά είναι πιθανό να γίνεται από τον κύριο ηλεκτροκινητήρα. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν κομψές βελτιώσεις στο styling που τις διαφοροποιούν από τις κανονικές εκδόσεις, καθώς και τον ανώτερο εξοπλισμό.

Η σειρά υβριδικών οχημάτων της Renault θα επεκταθεί σύντομα με το Megane E-Tech Plug-in Hybrid. Μέχρι το 2022, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να αυξήσει την ηλεκτρική της σειρά με οκτώ πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα και 12 ηλεκτροκίνητα μοντέλα (υβριδικά και plug-in υβρίδια).

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies