Renault News
Renault Samsung

Η Renault Samsung πιέζει για μείωση του εργατικού δυναμικού

Η Renault Samsung Motors σχεδιάζει αναδιάρθρωση μαζί με τη μείωση της παραγωγής καθώς οι πωλήσεις συνεχίζουν να βυθίζονται.

Η Νοτιοκορεατική θυγατρική της Renault ανακοίνωσε πρόσφατα ένα σχέδιο μείωσης των ωρών εργασίας του εργοστασίου Busan από 60 σε 45 που αρχίζει τον Οκτώβριο. Η διοίκηση είπε επίσης στις εργατικές ενώσεις ότι αυτή η προσαρμογή της παραγωγής θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση του εργατικού δυναμικού.

“Το συγκεκριμένο μέγεθος και η μέθοδος της μείωσης του εργατικού δυναμικού δεν έχει καθοριστεί ακόμη”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Renault Samsung. Οι ειδικοί της βιομηχανίας προβλέπουν ότι η Renault Samsung θα απολύσει περίπου 400 άτομα.

Σε απάντηση, η εργατική ένωση σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισε να ξεκινήσει έναν αγώνα για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην προγραμματισμένη μείωση προσωπικού.

Η Renault Samsung υποφέρει από μειωμένες πωλήσεις λόγω ύφεσης και μακρών απεργιών. Μέχρι τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, οι πωλήσεις αυτοκινήτων ανήλθαν σε 101.718 μονάδες, μειωμένες κατά 29,6% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές της το 2019 έφθασαν τις 56.904 μονάδες, μειωμένες κατά 40,8% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, στο Instagram, και στο Youtube.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies