Renault News
EspaceKoleosRenaultScenicTalismanΔιεθνήΕιδήσεις

Η Renault σκέφτεται να βάλει τέλος στα Espace, Talisman, Koleos και Scenic

Αρκετά μέγαλα μοντέλα της γαλλικής μάρκας θα μπορούσαν να σταματήσουν. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και η μοίρα τους θα μπορούσε να σφραγιστεί σύντομα.
Espace, Talisman, Koleos, Scenic, μερικά από αυτά τα μοντέλα της Renault θα μπορούσαν μεσοπρόθεσμα να εξαφανιστούν, όπως ανεφέρε την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου το γαλλικό Les Echoes. Αν και το Espace μόλις ανανεώθηκε, φαίνεται σχεδόν άδυνατο να περάσει σε νέα γενιά, όπως και άλλα μοντέλα high-end της μάρκας θα μπορούσαν να βιώσουν την ίδια μοίρα. Σύμφωνα με αρκετές συναφείς πηγές που επικαλούνται τα γαλλικά μέσα, το sedan Talisman, το SUV Koleos ή το Grand Scenic είναι στο καυτό κάθισμα. “Τα προγράμματα που αφορούν την ανανέωσή τους έχουν παγώσει”, αναφέρει το Les Echoes.

Ένα σχέδιο σχετικά με “ένα μεγάλο SUV κατηγορίας D, το οποίο θα αντικαταστήσει το Koleos” υπόκεινται σε μελέτη. Παρόλο που η διοίκηση δεν επιβεβαιώνει τη διακοπή της παραγωγής αυτών των μοντέλων, αναγνωρίζει ωστόσο ότι έχουν ξεκινήσει προβληματισμοί. “Ο μελλοντικός διευθύνων σύμβουλος θα έχει αναμφισβήτητη δουλειά για το χαρτοφυλάκιο προιόντων και την τοποθέτηση της μάρκας”. Το 2018, αυτη η κατηγορία αντιπροσώπευε μόνο το 5% των πωλήσεων της γαλλικής μάρκας. 12.700 Espace πωλήθηκαμ πέρυσι έναντι 70.000 πριν από 20 χρόνια. Το Talisman είδε επίσης την πτώση των πωλήσεών του από 44.100 το 2017 σε 23.100 το 2018, αναφέρει η Les Échos.

Θα επηρεαστή και η κατηγορία C;
Η Renault έχει ήδη αναφέρει ότι το μεσοπρόθεσμο σχέδιο του ομίλου (2018-2022) θα επανεξεταστεί. Θα πρέπει επίσης να αφορά την κατηγορία C (μεσαία οχήματα) το οποίο περιλαμβάνει τα Scenic αλλα και το Megane στις τάξεις της. Ωστόσο, είναι μάλλον απίθανο η γαλλική μάρκα να σταματήσει οριστικά κάποια απο τα μοντέλα αυτά, ειδικά για κοινωνικούς λόγους. Το εργοστάσιο Douai, το οποίο παράγει σήμερα τα Talisman, Scenic και Espace, απασχολεί περισσότερους από 3.000 ανθρώπους. To Megane επισης φαίνεται αδυνατο να σταματήσει καθώς ειναι ενα απο τα πιο δυνατά χαρτιά της μάρκας.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies