Renault News
Formula 1

Η Renault θα κρατήσει τους κινητήρες F1 στη Γαλλία ακόμα και σε περίπτωση σκληρού Brexit

Η Renault δεν σκοπεύει να ενώσει όλες τις δραστηριότητές της στη Formula 1 στη Βρετανία, ακόμη και στην περίπτωση του Brexit χωρίς συμφωνία, δήλωσε ο πρόεδρος της Renault Sport Racing.

Το ζήτημα του καθεστώτος των υπαλλήλων του ομίλου σε ολόκληρη τη Μάγχη – είκοσι περίπου εθνικοτήτων – στο τέλος του μορατόριουμ των δύο ετών, και ειδικότερα εκείνου των ροών εφοδιασμού, απέχει ακόμα από το να οριστικοποιηθεί, αλλά το θέμα της μετεγκατάστασης του εργοστάσιου Viry-Chatillon, δεν προκύπτει.

“Είναι σημαντικό να έχουμε το εργοστάσιο κινητήρων της F1 στη Γαλλία”, δήλωσε ο Jérôme Stoll στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2019. “Έχουμε πραγματική ηλεκτρική, υβριδική και θερμική τεχνογνωσία στο Viry, έναν πόλο αριστείας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ περισσότερο από το Technocentre (Τεχνολογικό Κέντρο) του Ομίλου Renault”.

To Τεxνολογικο Κέντρο της Renault βρισκεται λίγο έξω από το Παρίσι και είναι το κορυφαίο κέντρο R&D αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη.

Οι δραστηριότητες του είναι, Σχεδιασμός και ανάπτυξη οχημάτων, κινητήρων και κιβωτίων ταχυτήτων για τον Ομιλο Renault και τη Συμμαχία Renault-Nissan.

Η Renault απασχολεί συνολικά 1.200 άτομα στις δραστηριότητές της F1 – 750 στο Enstone στη Μεγάλη Βρετανία, και 450 στο Viry-Chatillon στη Γαλλία.

Σημειώνοντας το ενδιαφέρον του ομίλου για τη γαλλική επιχειρηματική του δραστηριότητα σε θέματα κινητήρων F1, θα μεταφερθεί σε ένα ολοκαίνουργιο κτίριο, το άνοιγμα του οποίου έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2020.

(lefigaro.fr)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies