Renault News
RenaultRenault–Nissan-MitsubishiΔιεθνή

Η Renault θα προτείνει στην Nissan την δημιουργία κοινής εταιρείας

Η Renault θα προτείνει στην Nissan ένα σχέδιο για τη δημιουργία μιας κοινής εταιρείας η οποία θα δώσει και στις δύο εταιρείες ίσες θέσεις καθώς η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία επιδιώκει περαιτέρω ενοποίηση με τον ιαπωνικό εταίρο της, ανέφερε η εφημερίδα Nikkei την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την πρόταση, και οι δύο εταιρείες θα διορίσουν σχεδόν ίσο αριθμό διευθυντικών στελεχών στη νέα εταιρεία στην οποία θα μεταβιβαστούν οι κοινές μετοχές της Nissan και της Renault σε ισορροπημένη βάση, ανέφερε η εφημερίδα, χωρίς να αναφέρει πηγές.

Αυτό θα μείωνε ουσιαστικά το μερίδιο της γαλλικής κυβέρνησης στη Renault σε περίπου 7-8%, από το σημερινό 15%, πρόσθεσε. Η νέα εταιρεία θα έχει την έδρα της σε τρίτη χώρα, όπως η Σιγκαπούρη.

Η Nissan αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα. Η εφημερίδα Financial Times ανέφερε ότι τόσο η Nissan όσο και η ιαπωνική κυβέρνηση αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε συνομιλίες με τη Renault για τη συγχώνευση.

Η έκθεση της πρότασης έρχεται καθώς οι προοπτικές της συμμαχίας – μιας από τις κορυφαίες εταιρικές σχέσεις στον κόσμο – έχουν αμβλύσει από τη σύλληψη τον Νοέμβριο του κύριου αρχιτέκτονα Carlos Ghosn για ύποπτες οικονομικές παραβάσεις.

Επίσης, η οικονομική απόδοση της Nissan είναι σε δύσκολο φεγγάρι μετά από χρόνια λόγο των μειωμένων πωλήσεων, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη μεγαλύτερη αγορά της.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies