Renault News
Renault Trucks

Η Renault Trucks υιοθετεί την χρήση drones για απογραφή αποθεμάτων

Η Renault Trucks αποφάσισε να ενσωματώσει τη χρήση των drones στο εργοστάσιο της Ponts Essieux για να απλοποιήσει τις εργασίες απογραφής και να αυξήσει την αποδοτικότητα.

Η απογραφή είναι συχνά ένα βαρύ καθήκον. Η ελαφρώς εργονομική εκτέλεση αυτών των λειτουργιών μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε μυοσκελετικές διαταραχές.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το εργοστάσιο Ponts Essieux της Renault Trucks στη Λυών χρησιμοποιεί τώρα ένα UAV (μη επανδρωμένο όχημα εναέριας κυκλοφορίας) για να διεξάγει διαδικασίες ελέγχου απογραφής, οι οποίες ελέγχονται από χειριστή εξοπλισμένο με κιάλια.

Χρησιμοποιώντας μια ολοκληρωμένη χαρτογράφηση της περιοχής προς απογραφή και ένα προκαθορισμένο σχέδιο πτήσης, το UAV σαρώνει τους γραμμωτούς κώδικες στις παλέτες χάρη σε τρεις αναγνώστες τοποθετημένους στον μπροστινό μέρος. Η χρήση του καθιστά δυνατή την απογραφή μιας θέσης αποθήκευσης σε έξι δευτερόλεπτα, με ταχύτητα δέκα φορές πιο γρήγορη από την χειροκίνητη απογραφή.

Κάθε θέση επίσης φωτογραφίζεται, διευκολύνοντας την απεικόνιση της παλέτας στην οποία έχει εντοπιστεί πιθανή ανωμαλία.

“Μαζί με τον συνεργάτη μας Hardis μελετήσαμε τη θέση και την ιδιαιτερότητα των ραφιών μας για να καθορίσουμε ένα ακριβές σχέδιο πτήσης και να το προγραμματίσουμε σε ένα tablet. Το UAV μπορεί να λειτουργήσει σε αρκετές εκατοντάδες τοποθεσίες “, εξηγεί ο Vincent Marlinge, διευθυντής του εργοστασίου της Renault Trucks. Για τον χειριστή η διαχείριση της συσκευής είναι εύκολη και διευκολύνεται από μια διαισθητική διασύνδεση.Το UAV είναι εντελώς αυτόνομο: o χειριστής δεν χειρίζεται το UAV αλλά επιβλέπει το σχέδιο πτήσης.

Στο τέλος της απογραφής, το σύστημα εμφανίζει τις συμμορφούμενες και ανώμαλες θέσεις, επιτρέποντας στους χειριστές εφοδιαστικής να επιλύσουν τα κρίσιμα ζητήματα χρησιμοποιώντας συστήματα υπολογιστή, με σημαντική εξοικονόμηση χρόνου. Το UAV εγγυάται την αξιοπιστία του αποθέματος και αποφεύγει τις στάσεις παραγωγής.

H Renault Trucks θα ενσωματώσει επίσης UAV για να τραβάει 360 ° φωτογραφίες. Κάθε UAV συνδέεται με οκτώ δείκτες που καθοδηγούν τη συσκευή σύμφωνα με το προκαθορισμένο σχέδιο πτήσης. Οι φωτογραφίες λαμβάνονται αμέσως, υπό τον έλεγχο ενός χειριστή.

Η πιλοτική διαδικασία θα διεξαχθεί στο μεταχειρισμένο κέντρο οχημάτων στη Λυών το φθινόπωρο του 2019 και στη συνέχεια θα εφαρμοστεί διεθνώς.

Μην χάσεις...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy