Renault News
RenaultΔιεθνήΕιδήσεις

Η Renault βγάζει στο “σφυρί” την ιστορική έδρα στην Boulogne-Billancourt

Η Renault για να μειώσει το κόστος, βγάζει στο σφυρί ένα από τα ιστορικά κτήρια της στο Boulogne-Billancourt, τη γενέτειρα της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως ανέφεραν τρεις πηγές κοντά στην εταιρεία στο Reuters.

Το πενταώροφο κτίριο, βρίσκεται στο παλιό τμήμα της Boulogne-Billancourt, ένα προάστιο στα περίχωρα του Παρισιού.

“Ο στόχος είναι να πουλήσουμε το κτίριο, αν είναι δυνατόν φέτος. Η διαχείριση του τμήματος ακινήτων εργάζεται επί του παρόντος πάνω σε αυτό”, ανέφερε μια από τις πηγές.

Επίσης, τα σχέδια της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας να αναβαθμίσουν και να επεκτείνουν το «Technocentre» στο Guyancourt έξω από το Παρίσι, το μεγαλύτερο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης, της γαλλικής μάρκας θα μπορούσαν επίσης να τεθούν σε αναμονή, ανέφεραν δύο από τις πηγές.

Η Renault δεν έκανε κανένα σχόλιο.

Η Renault είχε ήδη τεθεί υπο το καθεστώς κρίσης πριν η κρίση του cobid-19 πλήξει τις πωλήσεις και την παραγωγή.

Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία ανέφερε την πρώτη της απώλεια εδω και 10 χρόνια λόγω παρακμάζουσας ζήτησης και χαμηλότερου εισοδήματος από τον ιαπωνικό συνεργάτη της συμμαχίας , την Nissan.

Η Renault πρόκειται να αποκαλύψει περικοπές κόστους περίπου 2 δισεκατομμυρίων ευρώ από τα μέσα Μαΐου, μαζί με μια κοινή ενημέρωση στρατηγικής με τη Nissan σχετικά με τον τρόπο αναζωογόνησης της συμμαχίας τους, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα συρρικνωμένα περιθώρια.

Την Τετάρτη, δύο πηγές κοντά στην εταιρεία δήλωσαν στο Reuters ότι η Renault σκέφτηκε επίσης να μειώσει τον αριθμό των υπεργολάβων που χρησιμοποιεί για την ανάπτυξη μοντέλων αυτοκινήτων στο τμήμα μηχανικών της. Αυτό θα εξοικονομούσε δυνητικά στην αυτοκινητοβιομηχανία μεταξύ 100 και 200 ​​εκατομμυρίων ευρώ.

Η Renault, η οποία ανήκει κατά 15% στο γαλλικό κράτος, δέχθηκε μεγαλύτερη πίεση από την πανδημία και η κυβέρνηση δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι εργάζεται για ένα πακέτο βοήθειας 5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον όμιλο.

Η αναβάθμιση του Technocentre της Renault περιλαμβάνει τον επανασχεδιασμό 12.000 σταθμών εργασίας σε επτά κτίρια με εκτιμώμενο κόστος αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Μέχρι σήμερα, ο όμιλος έχει ξεκινήσει την κατασκευή σε ένα νέο κτίριο και επέκταση χώρων στάθμευσης. Η εταιρεία εξετάζει τώρα το υπόλοιπο έργο, αρχικά προβλεπόταν να λειτουργήσει μέχρι το 2022.

“Το έργο δεν έχει σταματήσει αλλά τίθεται σε παύση”, ανέφερε μια από τις πηγές.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies