Renault News
RenaultΔιεθνή

Κίνα: H Renault σχεδιάζει 6 νέα μοντέλα μέχρι το 2022

Η Dongfeng-Renault, η κοινή επιχείρηση επιβατικών οχημάτων της Renault με την Dongfeng Motor, σχεδιάζει να αναπτύξει έξι νέα οχήματα τα επόμενα τρία χρόνια στην Κίνα, καθώς οι πωλήσεις είναι κολλημένες σε μια καθοδική πορεία.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η κοινοπραξία θα λανσάρει δύο νέα μοντέλα ετησίως, ένα από τα οποία θα παραχθεί τοπικά και το άλλο θα εισαχθεί, ανέφερε η εταιρεία την περασμένη εβδομάδα.

Το τοπικά κατασκευασμένο νέο Renault Captur 2 ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με τιμή εκκίνησης 99.800 γιουάν (14.136 δολάρια).

Το subcompact crossover είναι το πέμπτο προϊόν που εισήγαγε η Dongfeng-Renault στην Κίνα. Τα άλλα τέσσερα μοντέλα είναι το εισαγόμενο Espace και τρία μοντέλα που παράγονται τοπικά – το συμπαγές crossover Koleos, το compact crossover Kadjar και το crossover K-ZE.

Μεταξύ των πέντε προϊόντων, το K-ZE, γνωστό ως “e-Nault” στην Κίνα, είναι το πλήρες ηλεκτρικό όχημα της Renault στην Κίνα, ενώ τα υπόλοιπα μοντέλα τροφοδοτούνται με βενζίνοκινητήρες.

Τα νέα μοντέλα που θα εισαχθούν τα επόμενα τρία χρόνια θα περιλαμβάνουν υβριδικές εκδόσεις. Μέχρι το 2025, τα προϊόντα της γαλλικής μάρκας που θα προσφέρονται στην Κίνα θα είναι όλα με κάποια μορφή ηλεκτροκίνησης, δήλωσε η Dongfeng-Renault.

Η Dongfeng-Renault, που εγκαταστάθηκε το 2013 στην κεντρική πόλη της Κίνας Wuhan ξεκίνησε την παραγωγή το 2016.

Με μια μικρή γκάμα οχημάτων και την παρατεταμένη κάμψη της αγοράς, οι πωλήσεις της εταιρείας μειώθηκαν σταθερά από το 2018.

Το Σεπτέμβριο, οι παραδόσεις υποχώρησαν κατά 76% στα 606 οχήματα, ενώ ο ετήσιος όγκος σημείωσε πτώση 73% στα 11.917, σύμφωνα με την Dongfeng. Το 2018, οι πωλήσεις της εταιρείας μειώθηκαν κατά 31% στις 50.112 μονάδες.

Η Dongfeng Renault είναι μια από τις τρεις κοινοπραξίες παραγωγής που έχει δημιουργήσει η Renault με τοπικές κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Για να επεκτείνει τα ηλεκτρικά οχήματα όπως απαιτείται από την κινεζική κυβέρνηση, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία σχημάτισε εταιρική σχέση στην πόλη της ανατολικής Κίνας Ναντσάνγκ τον Ιούλιο με την τοπική αυτοκινητοβιομηχανία Jiangling Motors Group αγοράζοντας το 50% στην θυγατρική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων της Jiangling Motors.

Το 2017, η Renault δημιούργησε επίσης μια κοινοπραξία ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων με τη Brilliance Jinbei Automobile Co. στη βορειοανατολική πόλη της Κίνας Shenyang.

Η Brilliance-Renault έχει σχεδιαστεί για να ξεκινήσει παραγωγή κάτω από το σήμα της Renault το 2020. Σήμερα συναρμολογεί τα φορτηγά για τις μάρκες Jinbei και Huasong της Brilliance Jinbei.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies