Renault News
RenaultΔιεθνή

Κίνα, μια αγορά αυτοκινήτων υψηλής δυναμικότητας για την Renault

Περίπου 28,1 εκατομμύρια αυτοκίνητα πωλήθηκαν στην Κίνα το 2018, καθιστώντας τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο. Με ποσοστό ιδιοκτησίας αυτοκινήτου που παραμένει χαμηλός, σε 141 αυτοκίνητα ανά 1.000 κατοίκους (σε σύγκριση με περίπου 600 στη Δυτική Ευρώπη και 800 στις Ηνωμένες Πολιτείες), η χώρα προσελκύει κατασκευαστές αυτοκινήτων. Η αγορά No4 για τη Groupe Renault, η Κίνα είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες στο στρατηγικό σχέδιο Drive the Future, λόγω των ισχυρών δυνατοτήτων ανάπτυξής της. Η στρατηγική της Renault βασίζεται σε τρεις κοινοπραξίες. Με λίγο παραπάνω από δύο εβδομάδες πριν από το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης, εξετάζουμε τις κυριότερες τάσεις στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία

Στοιχεία πωλήσεων στην Κίνα

Η Groupe Renault πούλησε 216.699 οχήματα στην Κίνα το 2018, αυξημένα κατά 200.3% το 2017 (72.137). Από την 1η Ιανουαρίου 2018, μετά τη δημιουργία μιας κοινής επιχείρησης με την Brilliance China Automotive Holdings Limited, οι όγκοι των πωλήσεων των σημάτων Jinbei και Huasong περιλαμβάνονται στα στοιχεία πωλήσεων του Ομίλου Renault. Ο όμιλος ενισχύει επίσης την επίθεση των πωλήσεών του σε ηλεκτρικά οχήματα επενδύοντας στην JMEV, τον αριθμό πέντε κατασκευαστή ηλεκτρικων οχηματων στην Κίνα. Ο στόχος με τις τρεις κοινοπραξίες είναι η πώληση 550.000 οχημάτων μεχρι το 2022.

Η Κίνα είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες στο στρατηγικό σχέδιο Drive the Future και η Renault είναι έτοιμη να επεκταθεί στη χώρα. Διευρύνουμε τη γκάμα των προϊόντων μας ως μέρος μιας συνεκτικής προσέγγισης, «Στην Κίνα, για την Κίνα», με στόχο την προώθηση της επιτυχίας της Renault, παρέχοντας την καινοτομία και την ποιότητα που αναμένουν οι Κινέζοι πελάτες μας.

Thierry Bolloré, Διευθύνων Σύμβουλος της Groupe Renault.

Ποιοι είναι οι Κινέζοι αγοραστές αυτοκινήτων;

Η Κίνα είναι η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, με 1,4 δισεκατομμύρια κατοίκους. Κατατάσσεται στην δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη του ΑΕΠ, πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά μπροστά από την Ιαπωνία (τρίτη) και τη Γαλλία (έκτη). Μετά από τέσσερις δεκαετίες μεταρρύθμισης, προέκυψε μια νέα, πλουσιότερη κοινωνική τάξη. Αυτός ο πληθυσμός επιδιώκει να αγοράσει έγκυρα αγαθά, καθώς η αγορά ενός αυτοκινήτου αποτελεί ένδειξη καθεστώτος και όχι απλώς μέσο μεταφοράς.

Μερικά χαρακτηριστικά σχετικά με τους πελάτες αυτοκινήτων της Κίνας:

   Οι νέες τεχνολογίες είναι βασικές για τον τρόπο ζωής τους και τις καταναλωτικές συνήθειες τους
   Ένας συνδυασμός για άνεση, ευρυχωρία και προστασία
    Το 68% είναι αγοραστές για πρώτη φορά
    Το 56% έχει υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης
    56% είναι παντρεμένοι και έχουν παιδιά
    Το 50% έχει ηλικία μεταξύ 25 και 35 ετών
    Το 50% κερδίζει από € 1.389 έως € 2.778 το μήνα

Βασικά κριτήρια κατά την αγορά ενός αυτοκινήτου:

    Εξωτερική σχεδίαση: 39,2%
    Τιμή: 26,3%
    Εικόνα: 23,2%
    Ευρυχωρία: 23,1%

Η πρώτη αγορά Ηλεκτρικών οχηματων παγκοσμίως

Η Κίνα είναι και η μεγαλύτερη και η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, που αντιπροσωπεύει το 60% των παγκόσμιων πωλήσεων. Σχεδόν 760.000 μονάδες πωλήθηκαν το 2018. Για τη Συμμαχία, πρωτοπόρο και μακροχρόνιο ηγέτη στα Ηλεκτρικά οχήματα, η χώρα αποτελεί τεράστια ευκαιρία για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών απειλών. Ωστόσο, ο ανταγωνισμός των παγκόσμιων και τοπικών αυτοκινητοβιομηχανιών αυξάνεται. Η αντιμετώπιση της κινεζικής αγοράς ηλεκτρικων οχηματων απαιτεί μια εντελώς νέα προσέγγιση λόγω του ρυθμού με τον οποίο αλλάζει.

Η κοινοπραξία eGT New Energy Automotive, Ltd. που δημιουργήθηκε το 2017, έχει στόχο να εντείνει την ανάπτυξη της τεχνολογίας κινητικότητας με μηδενικές εκπομπές – προτεραιότητα τόσο για την Dongfeng Motor Group Co., Ltd. όσο και για τη Renault-Nissan-Mitsubishi. Η κοινοπραξία βασίζεται στις βασικές δεξιότητες κάθε εταίρου στην παραγωγή ανταγωνιστικών ηλεκτρικων οχηματων για την κινεζική αγορά. Σε ανταπόκριση του έντονου ανταγωνισμού στην Κίνα, το eGT σχεδίασε το Renault K-ZE, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο της κατηγορίας Α με εμφάνιση SUV, σε χρόνο ρεκόρ. Εξοπλισμένο με έξυπνη συνδεσιμότητα, έχει εύρος πάνω από 250 χιλιόμετρα (NEDC) – το καλύτερο στην κατηγορία του. Είναι η πρώτη εμπειρία της από κοινού ανάπτυξης ενός νέου ηλεκτρικού οχήματος από τις Renault, Nissan και Dongfeng Motor Group Co, Ltd. (Dongfeng). Το Renault K-ZE ωφελείται από την παγκόσμια ηγετική θέση της Συμμαχίας στις τεχνολογίες EV και τον σχεδιασμό αυτοκινήτων, καθώς και την τεχνογνωσία της Dongfeng, κυρίως στο κόστος παραγωγής, όπου είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική. Αποκαλυπτόμενο σε μορφή show-car το 2018 στα περιθώρια του Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, θα ξεκινήσει στην Κίνα μεσα στο 2019.

Το Renault K-ZE συγκεντρώνει τις καλύτερες από τις ιδιότητες της Groupe Renault, συμπεριλαμβανομένης της ηγεσίας της στα ηλεκτρικά οχήματα, της τεχνογνωσίας σε προσιτά αυτοκίνητα και της ικανότητας δημιουργίας σταθερών εταιρικών σχέσεων

Η Νο2 αγορα επαγγελματικων (LCV) οχηματων στον κόσμο

Η πρόβλεψη για την κινεζική αγορά ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV) είναι τρία εκατομμύρια μονάδες ετησίως. Η αγορά αναπτύσσεται έντονα και στρέφεται προς συμπαγή φορτηγά και εμπορικά οχήματα ευρωπαϊκού τύπου. Η αυξημένη αστικοποίηση και η έκρηξη του ηλεκτρονικού εμπορίου απαιτούν βελτιστοποιημένη διοικητική μέριμνα μαζί με νέα σχέδια μεταφορών στα κέντρα των πόλεων, τόσο για ανθρώπους όσο και για αγαθά. Οι παραδόσεις τελευταίου μιλίου στις αστικές περιοχές αναμένεται να αυξηθούν κατά 125% μέχρι το 2030.

Τον Δεκέμβριο του 2017, η Groupe Renault και η Brilliance ίδρυσαν τη Renault-Brilliance-Jinbei Automotive Company, μια κοινοπραξία για την παραγωγή και την πώληση των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων υπό τις μάρκες Jinbei, Renault και Huasong.

Στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Guangzhou 2018, η Jinbei αποκάλυψε δύο νέα οχήματα: την Lingkun, το πρώτο ηλεκτρικό LCV της μάρκας, και το πρώτο SUV της Guangjing. Και τα δύο μοντέλα θα ξεκινήσουν το 2019. Ειδικά δημιουργημένα για να προσαρμοστούν στην κινεζική αγορά και τους κανονισμούς της, διαθέτουν τα ποιοτικά πρότυπα της Συμμαχίας όσον αφορά την άνεση, την αξιοπιστία και την τεχνολογία.

Μέσω ενός φιλόδοξου σχεδίου παραγωγής, η Renault θα συνεχίσει την ανάπτυξή της με το λανσάρισμα επτά LCVs στην Κίνα, τρία από τα οποία θα είναι ηλεκτρικά, ξεκινώντας στις αρχές του 2019. Στόχος του Ομίλου Renault στα LCV είναι να πωλήσει 150.000 μονάδες ετησίως μέχρι το 2022 και να αυξήσει το μερίδιο έως το 50% των συνολικών πωλήσεων.

Captur, Kadjar, Koleos και Espace: μια επιτυχημένη σειρά crossover

Η Dongfeng Renault Automobile Company (DRAC) είναι κοινοπραξία της Groupe Renault για την παραγωγή και πώληση επιβατικών αυτοκινήτων με τα σήματα της Renault στην Κίνα.

Η κινεζική αγορά SUV αυξάνεται έντονα (43% των πωλήσεων), και η κατηγορία C ειδικότερα (23%). Η Renault είναι παρούσα στην κατηγορία με τα Captur, Kadjar, Koleos και Espace. Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 120 χρονιά της Renault στην Κίνα, η DRAC εκμεταλλεύτηκε την εκδήλωση “Brand Night 2018” στη Σαγκάη για να ξεκινήσει μια περιορισμένη έκδοση “120 ετών” για τα οχήματα Koleos, Kadjar και Captur. Το γεγονός της μάρκας ήταν το μεγαλύτερο στην Κίνα για την Groupe Renault και την DRAC. Με το στιλ, τις καινοτόμες τεχνολογίες και την άνεσή του, το Koleos πήρε θετικά σχόλια κατά το λανσάρισμα του στην Κίνα στην κατηγορία SUV μεσαίου μεγέθους. Η DRAC αποκάλυψε την κινεζική έκδοση του Νέου Kadjar, προσφέροντας στους νέους οδηγούς μια κομψή και προσαρμοσμένη οδηγική εμπειρία. Το νέο Kadjar αποτελεί μέρος του οράματος της DRAC για το 2022 και σηματοδοτεί ένα βασικό στάδιο στη στρατηγική του “Στην Κίνα, για την Κίνα”. Το Captur ικανοποιεί τις ανάγκες των αστικών οδηγών με τη μοντέρνα εμφάνιση, την έξυπνη αστική εμπειρία και την ποιότητα και την ασφάλεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο ελκυστικός σχεδιασμός, οι τεχνολογίες αιχμής και η ασφάλεια είναι μόνο τρία από τα ισχυρά σημεία που χρησιμοποιεί η Renault για να φέρει στους Κινέζους πελάτες μοναδικά προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για έναν ευχάριστο τρόπο ζωής.

François Provost, Πρόεδρος του SVP της Περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού και Διευθύνων Σύμβουλος της DRAC.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies