Renault News
Formula 1Ειδήσεις

Μια πρώτη εικόνα από την RS20

H Renault διέρρευσε τις πρώτες φωτογραφίες του μονοθεσίου για τη σεζόν του 2020. Ένα μονοθέσιο που σύμφωνα με την ομάδα, είναι η εξέλιξη του περσινού.

Η γαλλική ομάδα δημοσίευσε μια πρώτη γεύση της νέας RS20 σε απευθείας σύνδεση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο Παρίσι, με τη παρουσία του συμβουλίου και των οδηγών που θα τρέχουν με το νέο μονοθέσιο τη φετινή χρονιά.

Παρουσιάστηκαν μόνο μέρη του μονοθεσίου σε τρισδιάστατη μορφή σε κατάμαυρο livery. Η πλήρης παρουσίαση θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στις δοκιμές της Βαρκελώνης.

Ο επικεφαλής της ομάδας Cyril Abiteboul τόνισε πως η φιλοδοξία της ομάδας για τη σεζόν είναι η κατάληψη της τέταρτης θέσης στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

«Για την επόμενη σεζόν, πρέπει να σεβαστούμε τις τρεις προτεραιότητες που προσδιορίστηκαν κατά τη προετοιμασία. Αξιοπιστία από το ξεκίνημα της χρονιάς, να εξασφαλίσουμε ένα υψηλό επίπεδο εξέλιξης του μονοθεσίου από αρκετά νωρίς στη σεζόν και να έχουμε μια καλή μετατροπή όλων αυτών στη πίστα».

«Ωστόσο, πρέπει επίσης να ξανακερδίσουμε την αυτοπεποίθηση και να ενισχύσουμε το ομαδικό πνεύμα για να πάρουμε το καλύτερο από όλους και να μεγιστοποιήσουμε τις πιθανότητές μας σε κάθε αγώνα κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς και προκλητικής χρονιάς».

«Το 2020 είναι επίσης ένα καίριο έτος που σηματοδοτεί το τέλος ενός κύκλου και την προπαρασκευαστική φάση ενός άλλου. Αυτό το έτος χρειάζεται να θέσουμε την καλύτερη δυνατή πορεία για τις μείζων αλλαγές κανονισμών του 2021. Οι οργανωτικές αλλαγές που έγιναν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019 είναι με αυτό το σκεπτικό».

Ο Daniel Ricciardo ετοιμάζεται να διανύσει τη δεύτερη χρονιά του με την ομάδα και αποκαλύπτει το κίνητρο του για να πετύχει τη φετινή χρονιά.

«Ανυπομονώ να αναμειχθώ περισσότερο με την ομάδα, έχοντας ήδη μια ολόκληρη χρονιά μαζί τους. Με αυτή την έννοια τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα φέτος. Έμαθα πολλά τόσο για τον εαυτό μου όσο και για την ομάδα. Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που έμαθα ήταν ότι δεν χρειάζεται να έχεις τον πιο έξυπνο άνθρωπο στο paddock της Formula 1, χρειάζεσαι κάθε άτομο από όλη την ομάδα να αποδώσει τα μέγιστα».

«Με τους ανθρώπους που εργάζομαι πιο στενά, πρέπει να βρω πως αποδίδουν στο μέγιστο, να προσπαθήσω ώστε να τους βοηθήσω να δώσουν το καλύτερό τους εαυτό και στη συνέχεια να καταφέρω να βρω πως μπορώ εγώ να έχω τη καλύτερη δυνατή μέρα. Απολαμβάνω αυτή την εμπειρία μέχρι στιγμής και χτίζω μια πολύ καλή σχέση με την ομάδα».

Ο Esteban Ocon σπεύδει να βρεθεί πίσω στο κάθισμα του μονοθεσίου καθώς σηματοδοτεί την επιστροφή του στην ομάδα, η οποία του έδωσε την πρώιμη γεύση στη Formula 1 ως έφηβος.

«Είναι πολύ συναρπαστικό και ανυπομονώ να δοκιμάσω το μονοθέσιο στη Βαρκελώνη. Είχαμε πολύ χρόνο για να προετοιμαστούμε και είμαι έτοιμος για την πρόκληση. Ανυπομονώ πραγματικά να αγωνιστώ ξανά μετά από ένα χρόνο. Υπάρχουν πολλά νέα στοιχεία για το φετινό αυτοκίνητο και τα παιδιά εργάζονται σκληρά για να βρουν κάποια επιπλέον απόδοση».

«Τα πάντα έχουν να κάνουν με λεπτομέρειες στη Formula 1 και έχω δει πολλές λεπτομέρειες για την RS20. Είναι συναρπαστικό να βλέπεις τον σχεδιασμό, αλλά το επόμενο πράγμα που θέλεις είναι να βρεθείς πίσω από το τιμόνι και να νιώσεις το μονοθέσιο».

Με μια αίσθηση θετικής ενέργειας που καταδεικνύουν οι οδηγοί και οι ενισχυμένοι δεσμοί μεταξύ του Enstone και του Viry, το 2020 φαίνεται να είναι μια συναρπαστική σεζόν τόσο εντός όσο και εκτός πίστας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies