Renault News
Renault–Nissan-Mitsubishi

Νέα εποχή για την Nissan

Ένα νέο δίδυμο αναλαμβάνει την ηνία της Nissan. Πρόκειται να αναλάβουν το δύσκολο έργο της επανέναρξης ενός ελλειματικού κατασκευαστή και ιδιαίτερα της αύξησης των σχέσεων με τη Renault στο πλαίσιο της Συμμαχίας.

Η Nissan αλλαζει σελίδα. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ιαπωνικής φίρμας μόλις ενέκρινε το διορισμό του Makoto Uchida ως Γενικού Διευθυντή και του Ashwani Gupta ως Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου. Ο πρώτος ήταν διευθυντής επιχειρήσεων της Nissan στην Κίνα, ο δεύτερος προέρχεται από τη Mitsubishi, όπου ήταν διευθυντής λειτουργίας.

Θα αναλάβουν απο τον Hiroto Saikawa. Ο τελευταίος είχε ανακοινώσει την παραίτησή του στις αρχές Σεπτεμβρίου, αφού αναγνώρισε μια υπερπληρωμή στην αμοιβή του, παραβιάζοντας τις εσωτερικές διαδικασίες. Αλλά ο Saikawa ήταν επίσης υπό πίεση εξαιτίας των φτωχών αποτελεσμάτων της Nissan.

Ο Makoto Uchida, ο οποίος εντάχθηκε στη Nissan το 2002, παίρνει τα ηνία μιας μάρκας σε κακή κατάσταση, ακόμα και αν έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή μια στρατηγική ανάκαμψης. Για να βρεθεί η πορεία της κερδοφορίας, ο αριθμός των μοντέλων θα μειωθεί κατά 10%. Θα γίνει το ίδιο και για τις παραγωγικές ικανότητες. Η Nissan θα μειώσει επίσης το εργατικό της δυναμικό κατά 12.500 θέσεις εργασίας.

Η άλλη μεγάλη δουλειά του δίδυμου θα είναι η αναβίωση της Συμμαχίας, η οποία έχει σχεδόν καθυστερήσει από την εκδήλωση της υπόθεσης Ghosn. Ο πρωην πλεον προεδρος Hiroto Saikawa δεν ειχε κρύψει την προθυμία του να τονώσει τη Συμμαχία. Θετικοι σε αυτοι την κατεύθυνση ειναι και οι Makoto Uchida και Ashwani Gupta. Η επιλογή του διοικητικού συμβουλίου μοιάζει με χειρονομία κατευνασμού, ο Makoto Uchida εκτιμάται ιδιαιτέρως από την Renault.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies