Renault News
Renault Διεθνή Ηλεκτρικά

Νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο προετοιμάζει η Renault – Θα ανταγωνιστεί το Nissan Leaf

Ο αντίπαλος του ηλεκτρικού Nissan Leaf θα είναι ένα από τα δύο νέα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα που προετοιμάζει η Renault, ενώ ένα ακόμη μικρό αυτοκίνητο πόλης θα εισέλθει στην ηλεκτρικη γκάμα οχημάτων της γαλλικής φίρμας.

Η Renault προετοιμάζει δύο νέα ηλεκτρικά οχήματα στην γκάμα της, τοποθετώντας το ZOE EV μεταξύ ενός μικρότερου αστικού αυτοκινήτου και ενός μεγαλύτερου μοντέλου οικογενειακού μεγέθους τύπου Nissan Leaf. Η επέκταση της ηλεκτρικη γκάμας οχημάτων θα βοηθήσει τη Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance να πουλήσει δύο εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως έως το 2025.

Η Renault έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια για την έναρξη οκτώ νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων μέχρι το 2022, αυτή τη στιγμή έχει τέσσερα γκάμα της. Μιλώντας αποκλειστικά στο Auto Express, ο διευθυντής του παγκόσμιου προγράμματος ηλεκτρικών οχημάτων της Renault, Eric Feunteun, δήλωσε: “Θα συνεχίσουμε στην κατηγορία Β, αυτή είναι και η ισχυρότερη κατηγορία μας και είναι η καρδιά της ευρωπαϊκής αγοράς. Στη συνέχεια, θα κατεβούμε κατηγορία σαφώς και στη συνέχεια θα ανεβούμε στην κατηγορία οχημάτων Γ, έτσι θα αυξήσουμε τo εύρος οχημάτων μας ανά κατηγορία. Η ιδέα είναι να φέρει το αυτοκίνητο με το σωστό χρονοδιάγραμμα. “

Ο Feunteun έχει επίγνωση του γεγονότος ότι το λανσάρισμα ενός ηλεκτρικού hatchback μεγέθους οικογενειακού, όπως ισχύει, θα καθιστούσε το μοντέλο πολύ ακριβό για ένα εμπορικό σήμα όπως η Renault. Πρόσθεσε: “Αν το κάνω με το κόστος της μπαταρίας σήμερα, τότε θα είμαι στην τιμή των πολυτελών ανταγωνιστών μου. Αν θέλετε να πάτε στις κατηγορίες C, D, μπορούμε να δούμε τι κάνει η Tesla και η Jaguar – πρέπει να πας με πολύ μεγάλες μπαταρίες.

“Αλλά αυτό σημαίνει πολύ ακριβό αυτοκίνητο. Είμαι ισχυρά πιστός ότι το DNA της Renault είναι να φέρει οικονομικά προσιτή τεχνολογία. Το ZOE είναι το πιο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην αγορά και η τιμή είναι ο αποφασιστικός παράγοντας νούμερο ένα.

“Η απάντησή μου είναι πολύ σαφής”, πρόσθεσε. “Ναι, θα πάμε στην κατηγορία C, και ναι, θα πάμε με μια μεγαλύτερη μπαταρία – αυτό είναι σίγουρο. Αλλά πρέπει να βρούμε το σωστό χρονοδιάγραμμα για να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε μια ανταγωνιστική προσφορά. “

Ως αποτέλεσμα, ο ανταγωνιστής του Leaf της Renault αναμένεται να φτάσει το 2022, όταν το κόστος της τεχνολογίας των μπαταριών θα πρέπει να είναι περισσότερο σύμφωνο με το επίπεδο τιμολόγησης που επιδιώκει να επιτύχει η γαλλική μάρκα. Το μοντέλο, είναι πιθανό να βασιστεί στο concept Renault Symbioz, το οποίο παρουσίασε το όραμα του γάλλου κατασκευαστή για την ηλεκτρική και αυτόνομη τεχνολογία οχημάτων.

Το οικογενειακό αυτοκίνητο που δεν έχει ακόμα ονομαστεί είναι πιθανό να διαθέτει πιο μετριοπαθή σχεδίαση με βάση το Symbioz, ενώ αναμένεται να κληρονομήσει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές πινελιές του Symbioz Showcar – όπως τα υπερβολικά φώτα ημέρας που λειτουργούν εμπρός και πίσω.

Το αυτοκίνητο παραγωγής θα τοποθετηθεί σε μια ολοκαίνουρια αποκλειστική πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα είναι επίσης διαθέσιμη στους εταίρους της Συμμαχίας, σχεδιασμένη να δώσει το είδος χώρου επιβατών από μεγαλυτερης κατηγορίας οχήματα. Το μεγαλύτερο μέγεθος μπαταρίας σημαίνει ότι το προσεχές ηλεκτρικό οικογενειακό αυτοκίνητο της Renault θα έχει ελαφρώς αυξημένο ύψος οδήγησης, ένα θέμα που θα γίνει κοινό με τα ηλεκτρικά οχήματα. Θα πρέπει να προσφέρει ένα πραγματικό εύρος με περισσότερα από 400 χιλιόμετρα.

Αυτή η ιδέα του βελτιωμένου χώρου καμπίνας επηρεάστηκε από το Symbioz και είναι κάτι που θα αποτελέσει βασικό χαρακτηριστικό των μελλοντικών ηλεκτρικών μοντέλων. Η νέα πλατφόρμας για τα EV θα της επιτρέψει να προσφέρει περισσότερο χώρο μέσα σε ένα αυτοκίνητο με σχετικά μικρές εξωτερικές διαστάσεις.

Μιλώντας για τη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα της Συμμαχίας, ο Feunteun δήλωσε: “Αν κοιτάξετε μια αποκλειστική πλατφόρμα EV, θα αποδώσει πολύ αξία κάτι που οι υβριδικές πλατφόρμες δεν μπορούν. Στις πλατφόρμες EV, θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε μία διαφορά κατηγορίας οχημάτων από το εσωτερικό προς το εξωτερικό του αυτοκινήτου. Αυτή είναι μια φανταστική αξία. “

Μην χάσεις...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy