Renault News
RenaultZoeΔιεθνήΕιδήσειςΗλεκτρικά

Νέο Renault ZOE: Επίσημη αποκάλυψη για την δεύτερη γενιά του δημοφιλούς ηλεκτρικού

Σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, η δεύτερη γενιά του Renault ZOE μόλις αποκαλύφθηκε εντελώς. Το νέο ηλεκτρικό όχημα της γαλλικής μάρκας παρουσιάζει ένα εξελιγμένο σχεδιασμό, με πιο περίτεχνα στοιχεία και ένα νέο πιο ισχυρό κινητηρα: 136 ίππων και σχεδόν 400 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Μόλις ένα χρόνο πριν παρουσιάζαμε τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του νέου Renault ZOE και σήμερα παρουσιάστηκε επίσημα. Η γαλλική μάρκα παρουσιάζει την δεύτερη γενιά του ηλεκτρικού ΖΟΕ, ώστε να συνεχίσει την επιτυχία που σηματοδοτούν τα στοιχεία πωλήσεων του, στην Ευρώπη.

Με σχεδιασμό που δεν είναι επαναστατικός, οι σχεδιαστές της Renault δημιουργησαν μια νέα κάτω γρίλια που έχει μερικά νέα χρωμιωμένα ένθετα νέα φώτα ομίχλης με έναν καινούργιο εξοπλισμό προβολέων τύπου LED σε όλες τις λειτουργίες και ένα φως ημέρας με τη μορφή “C” με την ίδια τεχνολογία.

Ο γαλλος κατασκευαστής εξηγεί ότι οι διαστάσεις είναι ακριβώς ίδιες με αυτές του εξερχόμενου μοντέλου. Τα νέα πίσω φώτα είναι επίσης LED. Η παλέτα χρωμάτων έχει επεκταθεί, με εννέα επιλογές, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν τα νέα “Celadon Blue”, “Flame Red” και “White Quartz”, καθώς και πέντε νέα σχέδια από ζάντες αλουμινίου διαμέτρου 15 έως 17 ίντσες.

Το νέο ZOE παρουσιάζει συγκεκριμένες λεπτομέρειες, όπως το όνομα του μοντέλου που είναι χαραγμένο στο μπροστινό μέρος, το μπλε χρώμα του ρομβοειδούς εμβλήματος το οποίο, στην περίπτωση του μπροστινού, κρύβει τη θύρα φόρτισης της μπαταρίας, με ένα βύσμα τύπου 2 και ένα γρήγορο DC φορτιστή μέχρι 50 kW.

Στο εσωτερικό, μια νέα οθόνη 10 ιντσών λειτουργεί ως πίνακας οργάνων που παρέχει πληροφορίες για το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, ενώ η πλατφόρμα πολυμέσων “EASY LINK” διαθέτει οθόνη 9,3 ιντσών με συνδεσιμότητα “Apple CarPlay” και “Android Auto” με πληροφορίες όπως η διαθεσιμότητα σταθμών φόρτισης σε πραγματικό χρόνο.

Η κεντρική κονσόλα συνεχίζει να φιλοξενεί τα χειριστήρια κλιματισμού, το κουμπί έναρξης που φωτίζεται με μπλε χρώμα, μια επαγωγική επιφάνεια φόρτισης και δύο υποδοχές για ποτήρια δίπλα στο ηλεκτρονικό χειρόφρενο και το νέο ηλεκτρονικό μοχλό αλλαγής ταχυτήτων, ένα κουμπί με δύο διαθέσιμες λειτουργίες οδήγησης “B” και “D”, οι οποίες επιβραδύνουν το πρώτο μόλις απελευθερώσετε το πεντάλ γκαζιού χωρίς να χρειαστεί να πατήσετε το φρένο, κατάλληλο για πόλη και κυκλοφοριακό.

Το νέο ZOE διαθέτει ένα ισχυρότερο ηλεκτρικό κινητήρα ονομασμένο R135 που προσφέρει μέγιστη ισχύ 135 hp και γενναιόδωρη απόδοση – που αναγράφεται στον ακόλουθο πίνακα – μαζί με μέγιστη αυτονομια 390 χιλιομέτρων, χάρη σε μια νέα μπαταρία χωρητικότητας 52 kWh, 20% μεγαλύτερη αυτονομία στο ίδιο μέγεθος της μπαταρίας που ονομάζεται “ZE50”.

Τεχνικά χαρακτηριστικά RENAULT ZOE 2019
Max power100 kW (135 HP)
Max torque245 Nm
Max speed140 km / h
Acceleration 0 – 100 km / h10 s
Acceleration 80 – 120 km / h7.1 s

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies