Renault News
RenaultZoeΔιεθνήΕιδήσειςΗλεκτρικά

Νέο Renault ZOE: Η ηλεκτρική οδήγηση σε νέα επίπεδα

Μετά την αποκάλυψή του τον Ιούνιο του 2019, το νέο Renault ZOE φέρνει στους ευρωπαϊκούς δρόμους μια προσφορά 100% ηλεκτρικής οδήγησης και μια σειρά έως 395 km * αυτονομίας, έναν αποδοτικότερο κινητήρα των 100 kW , την ευελιξία φόρτισης και το υψηλό επίπεδο εξοπλισμού που ξεκινά από το πρώτο επίπεδο εξοπλισμού.

Εξέλιξη

Η νέα μπαταρία των 52 kWh που εξοπλίζει το νέο ZOE επεκτείνει το εύρος σε 395 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP *, αύξηση + 25%, χωρίς να αλλάξει το μέγεθος της μπαταρίας. Με τη γρήγορη φόρτιση συνεχούς ρεύματος μέχρι 50 kW, το νέο ZOE προσφέρει την πιο εκτεταμένη ευελιξία για τους σταθμούς φόρτισης που διατίθενται στην Ευρώπη. Το νέο ZOE ανακτά μέχρι 150 χιλιόμετρα εύρους σε 30 λεπτά.

Ενισχυμένη οδηγική απόλαυση

Με την εισαγωγή του νέου R135, ενός ηλεκτροκινητήρα 100 kW (ισοδύναμου με 135 hp), το νέο ZOE προσφέρει ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο επιτάχυνσης και απόκριση. Η ευχαρίστηση και η άνεση οδήγησης βελτιώνονται, ειδικά στον αυτοκινητόδρομο, με επιτάχυνση από 80 σε 120 km / h, 2,2 δευτερόλεπτα γρηγορότερα από την προηγούμενη γενιά.

Το νέο ZOE προσφέρει επίσης ένα νέο τρόπο οδήγησης που απλοποιεί την κυκλοφορία στην πόλη. Ονομάζεται “B mode”, παρέχει εντατικές επιβραδύνσεις που επιτρέπουν μειωμένη χρήση του πεντάλ φρένου.

Τέλος, η ηλεκτρική αρχιτεκτονική έχει επανασχεδιαστεί πλήρως για να φιλοξενήσει αρκετά προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού (ADAS).

Υψηλή τεχνολογία για όλους

Μια νέα προσφορά σε αυτό την κατηγορία, το νέο ZOE ωφελείται από μια οθόνη οδηγού 10 ιντσών και μια κεντρική οθόνη αφής από 7 έως 9,3 ίντσες από το πρώτο επίπεδο εξοπλισμού. Αυτός ο εξοπλισμός συμπληρώνεται από τον ηλεκτρονικό μοχλό αλλαγής ταχυτήτων “e-shifter”, αυτόματο φρένο στάθμευσης με λειτουργία Auto-Hold και φωτισμό LED που αυξάνει την ορατότητα κατά 75%.

Όσον αφορά τις συνδεδεμένες υπηρεσίες, το νέο ZOE είναι εξοπλισμένο με το Renault EASY CONNECT, το οποίο διατίθεται στο αυτοκίνητο με το σύστημα πολυμέσων Renault EASY LINK και σε smartphones μέσω της εφαρμογής MYRenault, προσφέροντας μια σειρά εφαρμογών και υπηρεσιών σχεδιασμένων να υποστηρίζουν τους οδηγούς στα ταξίδια τους.

Το νέο Renault ZOE θα φτάσει στην ευρωπαϊκή αγορά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, παρέχοντας τα πρώτα οχήματα στους πελάτες στο τέλος του 2019 έως τις αρχές του 2020. Το νέο ηλεκτρικό της γαλλικής μάρκας φθάνει με νέα καλούδια για να συνεχίσει να είναι ένας από τους ηγέτες της αγοράς ηλεκτρικων οχηματων.

Με νέο ανταγωνισμό στην κατηγορία, καθώς και Γάλλους ανταγωνιστές, η Renault δεν έχει άλλη επιλογή από το να παρουσίαση εσπευσμένα τη δεύτερη γενιά του ZOE, φροντίζοντας την εξέλιξη του μοντέλου που προκαλεί νέα δεδομένα στην κατηγορία.

Η πλατφόρμα του νέου Renault ZOE 2020 μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα και το σασί


Από τεχνικής πλευράς, το νέο ZOE έχει σχεδιαστεί στην αναθεωρημένη πλατφόρμα CMF-EV, που σχεδιάστηκε από κοινού με τη Nissan. Οι βελτιώσεις επηρέασαν το πλαίσιο, την ισχύ του κινητήρα, την μπαταρία και το σύστημα πέδησης, το οποίο διαθέτει τώρα εμπρός και πίσω δισκόφρενα.

Αλλά δεν είναι τα μόνα, επειδή μια από τις προϋποθέσεις στην ανάπτυξή του ήταν να διατηρήσει την αυτονομια και να την αυξήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, έτσι σε όλες τις εκδόσεις θα έχει προβολείς LED αντί για αλογόνου, τεχνολογία που επίσης έχει μετακινηθεί στον φωτισμό του εσωτερικού.

Το νέο ZOE μπορεί να φορτιστεί με AC έως 22 kW και DC μέχρι 50 kW, με τη δεύτερη δυνατότητα να αντιμετωπίζει τις μεγάλες διαδρομές που, χάρη στις υπηρεσίες “MY Renault”, θα προσφέρουν τις διαθέσιμες λύσεις χρέωσης σε κάθε κατάσταση έχοντας τα εξής:

  • Στο σπίτι: μέσω ενός φορτιστή τοίχου 7 kW και θα χρειαστείτε 9,25 ώρες για να ολοκληρώσετε την φόρτιση εντελώς ή 300 χιλιόμετρα αυτονομίας με φόρτιση 8 ωρών.
  • Οι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης: με ισχύ 11 kW και σε μόλις δύο ώρες, ανακτώνται μέχρι και 125 χιλιόμετρα αυτονομίας
  • Σταθμοί γρήγορης φόρτισης: Με ισχύ 22 kW και σε μία ώρα, ανακτώνται 125 χιλιόμετρα.
  • Γρήγορος φορτιστής συνεχούς ρεύματος: Με 50 kW, σε 30 λεπτά μπορείτε να ανακτήσετε 150 χιλιόμετρα.
Η νέα μπαταρία της Renault ZOE 2020 καταλαμβάνει τον ίδιο χώρο με την προηγούμενη γενιά, αλλά προσφέρει μεγαλύτερη χωρητικότητα και αυτονομία


Το νέο Renault ZOE θεωρείται ως πρωτοπόρος μέσα στην γκάμα της Renault, εξοπλισμένο με προηγμένα ημιαυτόνομα συστήματα οδήγησης, ένα σύνολο λειτουργιών που κληρονόμησε από την πέμπτη γενιά του Clio και επεκτάθηκαν και στο ZOE για να βελτιώσει την οδήγηση και τη συμπεριφορά εντός πόλης, με όλα το ακόλουθο οπλοστάσιο τεχνολογιών ασφάλειας:

  • Αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας
  • Αυτόματη ρύθμιση φώτων στα υψηλά σημεία
  • Προειδοποίηση τυφλών σημείων
  • Αυτόματη υποστήριξη χειρόφρενου
  • Αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης
  • Προειδοποίηση λωρίδας
  • Βοηθός διατήρηση λωρίδας με διόρθωση διαδρομής
  • Πρόληψη υπερβολικής ταχύτητας
  • Αυτόνομος βοηθός στάθμευσης με λειτουργία hands-free “EASY PARK ASSIST”
  • Αισθητήρες στάθμευσης 360º
  • Κάμερα οπίσθιας προβολής
  • Αυτόματο φρένο στάθμευσης

Επιπλέον, το νέο ZOE ξεκινά επίσης μια νέα πλατφόρμα πολυμέσων, το σύστημα “Renault EASY CONNECT”, το οποίο μαζί με την εφαρμογή “MY Renault” έχει πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα απομακρυσμένων υπηρεσιών που επιτρέπουν τον έλεγχο του επιπέδου της μπαταρίας και την κατάσταση φόρτισης ή τον προγραμματισμό του κλιματισμού, τους πλησιέστερους σταθμούς φόρτισης, τη διαθεσιμότητα και την προβολή σε έναν χάρτη σε μόνιμη ενημέρωση, μεταξύ άλλων καινοτομιών.

* Διαδικασία εξέτασης εναρμονισμένων ελαφρών οχημάτων παγκοσμίως, τυποποιημένος κύκλος: 57% αστική οδήγηση, 25% προαστιακή οδήγηση, 18% οδήγηση αυτοκινητόδρομου – για το ZOE εκδοσης Life.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies