Renault News
Renault–Nissan-Mitsubishi

Νέο σκάνδαλο για την Nissan;

Στη δίνη ενός νέου οικονομικού σκανδάλου φαινεται πως βρίσκεται η Nissan. Ο διευθύνων σύμβουλος Hiroto Saikawa ύστερα από εσωτερική έρευνα παραδέχθηκε ότι έχει πληρωθεί πέρα από τα προβλεπόμενα κατά παράβαση των εσωτερικών διαδικασιών στο πλαίσιο ενός σχεδίου που εκπονήθηκε από τον αποπεμφθέντα πρώην πρόεδρο του ομίλου Carlos Ghosn που συνελήφθη πέρυσι για απόκρυψη στοιχείων της μισθολογικής του κατάστασης

«Είναι σαφές ότι υπήρξε πρόβλημα κατά την εφαρμογή του καθεστώτος δικαιωμάτων.Το ποσό πρέπει να επιστραφεί στην εταιρεία και έχω συμφωνήσει να το πράξω».

Η Nissan προσπαθεί να ενισχύσει τη διοίκηση, να μειώσει τα κόστη και να ενισχύσει την κερδοφορία, την ώρα που πληθαίνουν οι ισχυρισμοί για οικονομικές ατασθαλίες που προέρχονται από την 20ετη παραμονή του Ghosn στο τιμόνι της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας. Ο Ghosn αναμένει την εκδίκαση της υπόθεσης του πιθανότατα το Μάρτιο στην Ιαπωνία για κατηγορίες που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τον πλουτισμό του με 5 εκατομμύρια δολάρια σε βάρος της Nissan.

Το τελευταίο ζήτημα των πληρωμών θα μπορούσε να επιδεινώσει τις εντάσεις με τη Renault, μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας να εξασφαλίσει πλήρη συγχώνευση με τη Nissan, σχέδιο στο οποίο είχε εναντιωθεί ο Saikawa.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies