Renault News
MotorsportsWRX

Norway RX: Ακυρώνεται η νίκη του Anton Marklund

Ο οδηγός της GCK με το Megane RS RX, Anton Marklund, πέτυχε τη παρθενική του νίκη στον αγώνα της Νορβηγίας σε μια ξαφνική καταρρακτώδη βροχή που ξέσπασε λίγο πριν ξεκινήσουν οι ημιτελικοί.

Η χαρά όμως διήρκεσε λίγες ώρες. Η FIA μετά το τέλος του αγώνα έβγαλε ανακοίνωση πως ο οδηγός της GCK αποκλείεται από τον αγώνα καθώς ο προφυλακτήρας βρέθηκε μη συμβατός με τους τεχνικούς κανονισμούς. Παρατίθεται η σχετική ανακοίνωση:

Η Renault μετά και την ολοκλήρωση του Q4 κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά 4/5 αυτοκίνητα, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή των Anton Marklund, Guerlain Chicherit, Rokas Baciuška και Cyril Raymond. Ο Guillaume De Ridder είχε ένα άτυχο σαββατοκύριακο που δε του επέτρεψε να κάνει κάτι παραπάνω.

Λίγο μετά το τέλος του Q4, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να αποκλείσουν τον Rokas Baciuška με αποτέλεσμα ο ίδιος να βρεθεί εκτός ημιτελικών, σε μια απόφαση με την οποία ο ίδιος διαφώνησε.

“Ο αγώνας μου καταστράφηκε μετά από χαζά λάθη που έκανε και μια περίεργη απόφαση από τους αγωνοδίκες με την οποία δε συμφωνώ. Ανάμεικτα τα συναισθήματα από το πρώτο μου αγώνα. Θέλω να συγχαρώ τον Anton Marklund για τη τεράστια νίκη που πέτυχε. Τώρα ξέρουμε πως έχουμε ένα πολύ καλό εργαλείο με το οποίο μπορούμε να κερδίσουμε αγώνες. Συνεχίζουμε για τον επόμενο αγώνα στοχεύοντας για τη νίκη.”

Rokas Baciuška στη πρώτη του εμφάνιση με το Megane RS

Στο πρώτο ημιτελικό ο Guerlain Chicherit έκανε εκπληκτική εκκίνηση και βρέθηκε από τη τρίτη σειρά στην εκκίνηση να οδηγεί τη κούρσα στη πρώτη στροφή αλλά μια επαφή τον οδήγησε σε περιστροφή και έτσι έχασε την ευκαιρία να μπει στο τελικό.

Στον τελικό ο Anton Marklun μπήκε στο joker lap κατευθείαν, κάτι που έκανε και ο Liam Doran. Ο δεύτερος με το ρυθμό που είχε φαινόταν ότι θα πάρει τη νίκη, καθώς έκλεινε σε κάθε στροφή τους χώρους έτσι ώστε ο Marklund να μη μπορεί να προσπεράσει. Όλα έδειχναν πως η Renault θα βρεθεί στο δεύτερο σκαλί του βάθρου αλλά το Audi του Doran στη στροφή 3, δύο γύρους πριν το τέλος, έβγαλε μηχανικό πρόβλημα και τα πράγματα άλλαξαν. Ο Marklund προσπέρασε για να δει πρώτος τη καρό σημαία του τερματισμού, πετυχαίνοντας τη πρώτη νίκη του στη κατηγορία και ταυτόχρονα τη πρώτη νίκη της ομάδας.

Η ομάδα μετά και την ανακοίνωση του αποκλεισμού δήλωσε:

“Είμαστε πολύ απογοητευμένοι από τον αποκλεισμό του Anton Marklund. Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν πως το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου του Marklund ήταν 0.5mm μεγαλύτερο από το απαιτούμενο, κάνοντας το αυτοκίνητο πιο βαρύ. Παρόλο που αυτό δεν εξασφάλισε κάποιο πλεονέκτημα, ήρθε σε αντίθεση με τους κανονισμούς ασφαλείας. Είμαστε σαφώς απογοητευμένοι αλλά οι κανόνες είναι κανόνες και ούτε εμείς ούτε και οι προμηθευτές μας δεν είχαμε σκοπό να τους καταπατήσουμε. Ολόκληροι η ομάδα και ο Anton ξαφνιαστήκαμε από αυτό αλλά σκοπεύουμε να επιστρέψουμε στον επόμενο αγώνα και να διορθώσουμε τα πράγματα.”

Ο Anton Marklund με τη σειρά του είπε:

“Η χαρά διήρκεσε λίγο. Αποκλείστηκα από τον αγώνα εξαιτίας κάποιων τεχνικών παραβιάσεων. Σας ευχαριστώ για όλη σας την υποστήριξη και σκοπεύουμε να επιστρέψουμε δυνατότεροι στη Σουηδία.”

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies