Renault News
ArkanaRenaultRenault Samsung

Ο CEO της Renault Samsung θα επισκεφθεί την Γαλλία για να εξασφαλίσει την παραγωγή του Arkana για την Ευρώπη!

Ο Dominique Signora, διευθύνων σύμβουλος της Renault Samsung Motors, της νοτιοκορεατικής θυγατρικής της Renault, θα επιδιώξει να εξασφαλίσει εντολές εξαγωγής του coupe-crossover Arkana που προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά(!), ένα κλειδί για τη διατήρηση της βιωσιμότητας του εργοστασίου της μάρκας στο Busan.

Σύμφωνα με τα νοτιοκορεάτικα ΜΜΕ την Παρασκευή, ο Signora θα επισκεφθεί τη Γαλλία. Ο Διευθύνων Σύμβουλος αναμένεται να επισκεφθεί την έδρα της Renault και να συναντηθεί με στελέχη της εταιρείας.

Τα κορεατικά ΜΜΕ ανέμεναν ότι ο Signora θα συναντηθεί με τα στελέχη της εταιρείας στην έδρα της εταιρείας για να εξηγήσει πώς το διοικητικό και εργατικό σωματείο της κορεατικής μονάδας κατέληξε σε μισθολογική συμφωνία για το 2018 μετά από σχεδόν μια ετήσια διαμάχη και άλλους όρους για την αποφυγή μελλοντικών εργασιακών διαφορών.

Όμως, η πιο σημαντική αποστολή του CEO είναι να ζητήσει από την έδρα να διαθέσει παραγγελίες παραγωγής του Arkana που θα κατασκευαστούν για την ευρωπαϊκή αγορά από το εργοστάσιο Busan της Renault Samsung Motors.

Ο Signora, ο οποίος πρόσφατα υπαινίχθηκε σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στη Γαλλία φέτος το καλοκαίρι, περίμενε ότι η έκκληση του να αποκτήσει ευρωπαϊκές εντολές εξαγωγής του XM3 δεν θα ήταν εύκολες, επειδή το εργοστάσιο της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ισπανία εμφανίστηκε ως ισχυρός υποψήφιος!

Η Renault Samsung Motors θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του SUV XM3 που θα πωληθεί στην Κορέα στο εργοστάσιό της στο Busan κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους. Η Γαλλο-κορεατικη μάρκα έχει ήδη 45.000 παραγγελίες του XM3 στο εργοστάσιο της Busan για πώληση στην Κορέα, αλλά εξακολουθεί να εξετάζει πού να κατανείμει τις εξαγωγικές παραγγελίες του XM3 (Arkana) έως και 80.000 μονάδες για την ευρωπαϊκή αγορά – στο εργοστάσιο Busan ή στο εργοστάσιο Valladolid στην Ισπανία;

Η Renault είχε αρχικά τα μάτια της στο εργοστάσιο Busan για τις παραγγελίες παραγωγής του XM3 για την Ευρώπη, αλλά λέγεται ότι πρόσφατα καλοβλέπει προς το εργοστάσιο της Ισπανίας, αφού το κορεατικό εργοστάσιο είχε υποστεί σοβαρές διαταραχές της παραγωγής λόγω σχεδόν του 1 έτους διενέργειας διαπραγματεύσεων για το εργασίακο καθεστώς.

Η Renault Samsung Motors, βρισκεται σε δύσκολη φάση λόγο της πτώσης των πωλήσεων, είναι απελπισμένη για να εξασφαλίσει πρόσθετες παραγγελίες παραγωγής για να διατηρήσει το εργοστάσιο με παραγωγική ικανότητα 200.000 οχηματων το χρόνο.

Η παραγωγή του μεσαίου μεγέθους SUV Nissan Rogue θα διακοπεί. Η Renault Samsung Motors παρήγαγε 100.000 μονάδες Rogue κάθε χρόνο, καλύπτοντας περισσότερο από το ήμισυ της ετήσιας παραγγελίας παραγωγής του. Ωστόσο, η Nissan αποφάσισε να μην δώσει πλέον παραγγελίες του Rogue στη Renault Samsung Motors λόγω της εσωτερικής διαμάχης μεταξύ της Renault και της Nissan καθώς και της διαμάχης για τα εργασιακά. Η Nissan έχει επίσης ενημερώσει την Renault Samsung Motors για περικοπή της φετινής ετήσιας παραγωγής σε 60.000 μονάδες.

Η παραγωγή του Rogue από την Samsung Samsung Motors έρχεται επίσημα στο τέλος της τον Σεπτέμβριο, αν και η παραγωγή μικρής κλίμακας θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies