Renault News
Renault–Nissan-Mitsubishi

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan Hiroto Saikawa θέλει να παραιτηθεί

Ο γενικός διευθυντής της Nissan είναι έτοιμος να παραιτηθεί σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης. Από τις 4 Σεπτεμβρίου, ο Hiroto Saikawa είναι στο στόχαστρο λόγο μιας εσωτερικής έρευνας της Nissan που αποκάλυψε μια αποζημίωση αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προς όφελός του.

Η απόφαση στο διοικητικό συμβούλιο

“Θέλω να περάσω τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά το συντομότερο δυνατόν”, δήλωσε ο Hiroto Saikawa στους δημοσιογράφους την Κυριακή (8 Σεπτεμβρίου), αναφέρει ο Nikkei. Αρχικά, στις 5 Σεπτεμβρίου, αφού αναγνώρισε μια υπερπληρωμή, ο Γενικός Διευθυντής ζήτησε συγχώρεση και υποσχέθηκε να επιστρέψει τα χρήματα. “Δεν είμαι υπεύθυνος”, ανέφερε για την αποζημίωση αυτή.

Η ακριβής ημερομηνία παραίτησής του παραμένει άγνωστη. Θα μπορούσε να επισημοποιηθεί τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου, σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Nissan. Τα πορίσματα της εσωτερικής έρευνας πρέπει να υποβληθούν στους διευθυντές κατά τη συνεδρίαση αυτή.

Δέκα ονόματα για τη διαδοχή

Η εταιρεία θα αναζητήσει επίσης έναν διάδοχο. Η επιτροπή υποψηφιότητας της Nissan περιλαμβάνει τον Jean-Dominique Senard, πρόεδρο της Renault. Μια πηγή της συμμαχίας Nissan-Renault είπε στο Reuters ότι μια επιτροπή υποψηφίων που συγκροτήθηκε τον Ιούνιο για να βρει έναν διάδοχο είχε συντάξει μια λίστα υποψηφίων, με δώδεκα ονόματα.

Μεταξύ των πιθανών διαδόχων του Saikawa, σύμφωνα με την πηγή, είναι ο σημερινός διευθυντής ανταγωνιστικότητας, Yasuhiro Yamauchi, πρόεδρος της διευθύνουσας επιτροπής της Nissan στην Κίνα, Makoto Uchida και ο Jun Seki, ο οποίος επί του παρόντος είναι υπεύθυνος για την επίβλεψη της αποκατάστασης του Saikawa. Ένα άλλο ενημερωμένο άτομο στο παρελθόν δήλωσε στο Reuters ότι η διαδικασία επιλογής του νέου CEO αναμένεται να διαρκέσει περίπου έξι μήνες, καθώς η επιτροπή υποψηφίων αξιολογεί τα προφίλ Ιαπώνων και ξένων υποψηφίων.

Ο νέος προϊστάμενος της Nissan θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα δύσκολα ζητήματα: συγκεκριμένα την ενίσχυση της συμμαχίας με τη Renault. Αυτή η αλλαγή κατεύθυνσης θα μπορούσε επίσης να επαναφέρει στο τραπέζι την υπόθεση μιας συγχώνευσης μεταξύ της Renault και της Fiat-Chrysler Automobiles (FCA).

Hiroto Saikawa, στην Nissan από το 1977

Ο Hiroto Saikawa, 65 ετών, βρισκεται στην Nissan από το 1977, όταν αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο. Το 2005 εξελέγη στη διευθύνουσα επιτροπή της εταιρείας. Πρώην υποστηρικτής του Carlos Ghosn, έγινε γενικός διευθυντής της εταιρείας τον Απρίλιο του 2017, υπό την προεδρία του Ghosn.

Όταν ο ισχυρός άνδρας της συμμαχίας Renault-Nissan συνελήφθη υπό την υπόνοια οικονομικών ατασθαλιών, ο Hiroto Saikawa ήταν επίσης υπό πίεση στο πλαίσιο των κακών πωλήσεων της Nissan.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies