Renault News
Formula 1Ειδήσεις

Ο παρεξηγημένος κύριος Abiteboul

Λίγα λόγια για ένα θέμα που έχει απασχολήσει τους “Γάλλους” υποστηρικτές. Όλοι σχεδόν κατά καιρούς έχουν εκφράσει δυσαρέσκειά ως προς την απόδοση της ομάδας και το πρόσωπο του Cyril Abiteboul, ρίχνοντας την ευθύνη για τη καθυστέρηση υλοποίησης του έργου που σχεδιάστηκε το 2014 και στοχευε την επιστροφή της ομάδας στη κορυφή.

Να ξεκινήσουμε με δεδομένο πως η F1 είναι ένα ομαδικό άθλημα και η επιτυχία μιας ομάδας εξαρτάται απ’ όλους όσους συμμετεχουν σε αυτή. Τόσο από αυτούς που φαίνονται στις κάμερες όσο και από αυτούς που δε γνωρίζουμε και δε βλέπουμε ποτέ. Η ευθύνη λοιπόν της επιτυχίας και της αποτυχίας δεν οφείλεται πότε σε έναν άνθρωπο.

Η Mercedes δεν έχει κυριαρχίσει σήμερα μόνο χάρη στον Toto Wolf, η Red Bull δε πέτυχε μόνο χάρη στον Christian Horner και ακόμα πιο παλιά η Mclaren και η Ferrari δεν διέπρεψαν μόνο χάρη στον Ron Dennis και τον Ross Brawn αντίστοιχα. Υπάρχουν πολλοί ικανοί άνθρωποι σε μια ομάδα πού όλοι συμβάλλουν σε αυτό.

Σίγουρα η οικονομική άνεση μπορεί να βοηθήσει έναν ικανό άνθρωπο να φέρει αποτέλεσματα πιο άμεσα και καλώς ή κακώς το budget επιφέρει σημαντική διαφορά στο σποτελεσμα. Η Γαλλική ομάδα αυτή τη στιγμή είναι 5η στο πρωτάθλημα.

Όταν η ομάδα πέτυχε το back to back το 2005 και το 2006 δεν είχε μόνο τον Flavio Briatore. Υπήρχε ο Bob Bell, ο Pat Symonds, άλλοι που εχουν ξεχαστεί και πολλοί που δεν έγιναν πότε γνωστά τα ονόματά τους.

Η φύση της θέσης του Επικεφαλή μιας ομάδας, τυπικά φέρει την ευθύνη του αποτελεσματος καθώς συντονίζει όλα τα επιμέρους τμήματα και είναι υπεύθυνος ώστε αυτά να αποδίδουν. Αν δεν αποδίδουν τότε είναι υπεύθυνος να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ο Cyril Abiteboul ειναι λίγος ή αν αποδίδει στο μέγιστο με αυτά που έχει διαθέσιμα αλλά η αλλαγή ενός ανθρώπου σε αυτή τη θέση δε θα αλλαξει δια μαγείας τη πορεία της ομάδας άμεσα.

Ο Cyril και η ομάδα θα κριθούν οριστικά έτσι κι αλλιώς το 2021 και αν η ομάδα δε βρίσκεται εκεί που αναμένεται τότε σίγουρα θα έχουμε πολλές αλλαγές.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies