Renault News
Formula 1Ειδήσεις

Προς το παρόν δεν αμφισβητείται η παρουσία της Renault στην Formula 1

Όπως γνωρίζουμε, η Renault περνάει μια δύσκολη σεζόν στη Formula 1, με αποτελέσματα κάτω των προσδοκιών και ένα πρόσφατο αποκλεισμό απο το Ιαπωνικό Grand Prix 2019, παρά που το μονοθέσιο θεωρήθηκε τεχνικά νόμιμο. Αντιμέτωποι με αυτό το αθλητικό πλαίσιο, το Boulogne-Billancourt αντιμετωπίζει σοβαρές αναταράξεις μετά τη σύλληψη και την έξωση του πρώην προέδρου Carlos Ghosn, και πιο πρόσφατα του Thierry Bolloré. Η αναδιάρθρωση αυτή, σε συνδυασμό με την σημαντική πτώση στις πωλήσεις, ωθεί μερικούς να αμφισβητήσουν το μέλλον της Renault στη Formula 1, η αποχώρηση της McLaren θεωρείται ως πιθανό ενοχλητικό σημάδι. Ένα μέλλον που η νέα Γενική Διευθύνων Σύμβουλος, Clotilde Delbos, δεν θέτει προς το παρόν, ακόμα κι αν το θέμα μπορεί να συζητηθεί κάποια στιγμή μεταγενέστερα.

“Είναι πολύ νωρίς για να αναφέρουμε τα πλαίσια στα οποία εργαζόμαστε, έχουμε κάποιες ιδέες, πρέπει να τις τελειοποιήσουμε πριν μπορέσουμε να τις ανακοινώσουμε, φαντάζομαι θα πραγματοποιηθεί σε λίγους μήνες”, λέει όσον αφορά τον στρατηγικό χάρτη πορείας του ομίλου Renault, το οποίο θα διαδεχθεί το σχέδιο “Drive the Future”.

“Εάν και αυτές οι δύο δραστηριότητες δεν είναι επί του παρόντος στα πλαίσια των σηζητήσεων [Alpine και Renault F1 Team,] (…), όλα μπορούν να τεθούν στο τραπέζι κάποια στιγμή στο μέλλον”, προσθέτει, σχετικά με τη συντήρηση της Alpine και του πρόγραμματος της Formula 1. “Το στρατηγικό σχέδιο δεν θα είναι μια μικρή επισκόπηση, αλλά μια διεξοδική ανασκόπηση για να αντανακλά το νέο πλαίσιο της αγοράς.”

Είναι λοιπόν πολύ νωρίς για να συζητηθεί το μέλλον της δέσμευσης της Renault στη Formula 1. Η γαλλική ομάδα επικεντρώνεται στην προετοιμασία της σεζόν του 2021, όπου έγιναν πολλές επενδύσεις, ενώ θα τεθεί σε ισχύ και το ανώτατο όριο για τον προϋπολογισμό. Σκοπός της Renault εδώ και χρόνια, αυτό το οικονομικό όριο θα μπορούσε να διατηρήσει της γαλλική μάρκα στην F1, χωρίς να υπολογίζει στις διαπραγματεύσεις γύρω από τα μπόνους παρουσίας. Όσον αφορά την Alpine, η εμπορική και αθλητική επιτυχία του A110 δίνει κάθε ευκαιρία σε αυτό το πρότζεκτ να υποστηριχθεί από τη νέα διεύθυνση της εταιρείας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies