Renault News
Concept Cars Renault Διεθνή Ειδήσεις Ηλεκτρικά

RENAULT EZ-FLEX: ένα καινοτόμο πείραμα για την καλύτερη κατανόηση της αστικής διανομής

Το Renault EZ-FLEX είναι ένα πειραματικό ηλεκτρικό και συνδεδεμένο LCV που είναι τόσο συμπαγές όσο και ευκίνητο. Δημιουργήθηκε και σχεδιάστηκε για βιώσιμη κινητικότητα και αποδοτικότητα στις αστικές περιοχές. Είναι κάτι περισσότερο από ένα όχημα: είναι ένα πραγματικό εργαλείο εργασίας για της εφοδιαστικες εταιρείες.

To Renault EZ-FLEX δρομολογεί μια νέα συνεργατική, καινοτόμο και άνευ προηγουμένου προσέγγιση για να κατανοήσει καλύτερα τις νέες προκλήσεις της παράδοσης του τελευταίου μιλίου. To Renault EZ-FLEX θα πειραματιστεί με διάφορους επαγγελματίες στην Ευρώπη για να συλλέξει όλες τις σχετικές πληροφορίες για την καλύτερη κατανόηση των αναγκών τους που συνδέονται με την καθημερινή παράδοση σε αστικές περιοχές.

Ο όγκος των μεταφερόμενων εμπορευμάτων στον κόσμο αναμένεται να τετραπλασιαστεί μέχρι το 2050. Στο πλαίσιο αυτό, στα τέλη του 2018, η Renault παρουσίασε το όραμά της για το μέλλον της αστικής διανομής του 2030 με το ηλεκτρικό, αυτόνομο και συνδεδεμένο αυτοκίνητο της Renault EZ-PRO . Με το EZ-FLEX, ένα ηλεκτρικό και συνδεδεμένο όχημα, η Renault συνεχίζει να προετοιμάζεται για το μέλλον με τη διερεύνηση νέων χρήσεων της διανομής τελευταίου μιλίου.

Το Renault EZ-FLEX θα βρισκεται στο περίπτερο της Renault στο VIVA Technology από τις 16 έως τις 18 Μαΐου 2019 στο Paris Expo Porte de Versailles (Γαλλία).

EZ-FLEX: Ένα όχημα σχεδιασμένο και κατασκευασμένο για αστικές μεταφορές

Το Renault EZ-FLEX είναι ένα συμπαγές και ευέλικτο όχημα σχεδιασμένο για να κινείται απρόσκοπτα σε όλες τις πόλεις.

Παρέχει ένα βέλτιστο αποτύπωμα σε σχέση με το χώρο φόρτωσης: το μήκος (3.86 m), το πλάτος (1.65 m) και το ύψος (1.88) είναι αρκετά μικρά για να επιτρέπουν την πρόσβαση σε χώρους στάθμευσης. Η χωρητικότητα του φορτίου 3 μ3 είναι εξαιρετική για τις διαστάσεις του και καθίσταται δυνατή από ένα συμπαγές πιλοτήριο που προσφέρει ακόμα το πλήρες φάσμα των στοιχείων ενός πραγματικού LCV. Ο κύκλος περιστροφής 4,5 m παρέχει εξαιρετική ευελιξία στα κέντρα των πόλεων.

Τα πάντα σχεδιάστηκαν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των παραδόσεων: η ευρεία πρόσβαση στο κάθισμα του οδηγού που διευκολύνει την είσοδο και έξοδο, ένα πολύ ορατό κεντρικό ταμπλό για γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες οδήγησης, ορατότητα πεζών και αστικού περιβάλλοντος και απλό και αποτελεσματικό χειρισμό οδήγησης. Η διεπαφή ανθρώπου-μηχανής είναι σύγχρονη και πλήρως ενσωματωμένη στον κόσμο των smartphones. Προσφέρει υπηρεσίες και εφαρμογές που συνδέονται με το όχημα και μπορούν να ενσωματώσουν εφαρμογές που συνδέονται με διάφορες δραστηριότητες των επαγγελματιών.

Η οπίσθια φόρτωση βελτιστοποιείται με εργονομικό ύψος φόρτωσης (760 mm πάνω από το έδαφος) και ανοίγματα που επιτρέπουν εύκολη πρόσβαση σε ολόκληρη την επιφάνεια φόρτωσης. Το όχημα σχεδιάστηκε επίσης για να επιτρέπει μια ευρεία ποικιλία διαμορφώσεων. Αυτές οι διαμορφώσεις πίσω χώρου είναι προσαρμόσιμες και έχουν σχεδιαστεί για να ικανοποιούν τις διαφορετικές ανάγκες των επαγγελματιών από τους οποίους θα χρησιμοποιηθεί το όχημα.

Ως ηλεκτρικό όχημα, το EZ-FLEX μπορεί να προσεγγίσει τα κέντρα των πόλεων, προσφέροντας μια σειρά 150 χλμ. προσαρμοσμένη στις ανάγκες της αστικής διανομής (οι αστικές παραδόσεις απαιτούν οδήγηση 50 χλμ. την ημέρα κατά μέσο όρο).

EZ-FLEX: Συνεργατικό, Καινοτόμο και πρωτοφανές πείραμα

Μια ντουζίνα οχημάτων Renault EZ-FLEX θα δανειστούν σε διάφορους επαγγελματίες, εταιρείες, πόλεις και δήμους στην Ευρώπη. Το πείραμα αναμένεται να διαρκέσει περίπου 2 χρόνια.

Το όχημα είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες για την καλύτερη κατανόηση των χρήσεων και οι επαγγελματίες θα εμπλουτίσουν τα δεδομένα αυτά με τα σχόλιά τους κατά τη διάρκεια του πειράματος. Διαφορετικοί τύποι δεδομένων θα συλλέγονται: γεωγραφική θέση, χιλιομετρική απόσταση, εμβέλεια, ταχύτητα, στάσεις κλπ. Αυτά τα δεδομένα θα μεταφερθούν έπειτα μέσω του συνδεδεμένου συστήματος του οχήματος είτε σε πραγματικό χρόνο είτε μία φορά την ημέρα για να κατανοήσουν την πραγματικότητα της καθημερινής χρήσεις.

Η ανάλυση των δεδομένων, η οποία θα συμπληρωθεί από τα σχόλια των επαγγελματιών, θα επιτρέψει στη Renault να σχεδιάσει οχήματα που είναι καλύτερα προσαρμοσμένα στις εξελίξεις στην αστική εφοδιαστική. Ο στόχος είναι να δοκιμαστούν οι φορείς του οικοσυστήματος να δοκιμάσουν ένα όχημα και τις υπηρεσίες του σε πραγματικές συνθήκες ζωής για να αποκτήσουν ένα κοινό όραμα για την αστική κινητικότητα των αγαθών.

Μέσω αυτού του πειράματος, η Renault δρομολογεί μια νέα προσέγγιση για την προετοιμασία και το σχεδιασμό των καινοτομιών του αύριο. Αυτή η ευέλικτη προσέγγιση, η οποία αποτελεί σημαντική πρόοδο στην αυτοκινητοβιομηχανία, είναι πολύ κοντά στις πρακτικές που χρησιμοποιούνται σε άλλους τομείς, όπως τα παιχνίδια.

EZ-FLEX: Προετοιμασία της κινητικότητας του αύριο

Σε έναν κόσμο όπου η αυξανόμενη τάση αστικοποίησης θα οδηγήσει σε πάνω από το 60% του πληθυσμού να ζει στις πόλεις μέχρι το 2030, η μετακίνηση ανθρώπων δεν είναι η μόνη πτυχή που πρέπει να ξανασκεφτούμε. Μια νέα εποχή αρχίζει επίσης για τη μεταφορά αγαθών: η ταχύτητα, η ευελιξία και η αξιοπιστία είναι οι λέξεις-κλειδιά των νέων απαιτήσεων για τους καταναλωτές σε μια εποχή που παρατηρείται επίσης ταχεία αύξηση των online αγορών. Αυτή η απαίτηση για ταχύτερους και ακριβέστερους χρόνους παράδοσης συνδυάζεται με όλο και πιο δραστικούς ρυθμιστικούς περιορισμούς στα κέντρα πόλεων και πόλεων.

“Βιώσιμη κινητικότητα για όλους, τώρα και στο μέλλον” είναι η πίστη της Renault.

Μετά το concept car της Renault EZ-PRO, το Renault EZ-FLEX επιτρέπει στην γαλλική φίρμα να συνεχίσει τις διερευνητικές εργασίες για την κινητικότητα του αύριο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies