Renault News
Concept Cars Renault Διεθνή Ειδήσεις Ηλεκτρικά

Renault EZ-POD: Ένα Αυτόνομο και Ηλεκτρικό πειραματικό όχημα

Η αγορά υπηρεσιών κινητικότητας εμφανίστηκε πριν από περίπου δέκα χρόνια με προβλέψεις ύψους σχεδόν 11 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2020. H ευκαιρίες είναι πολλές, και η Renault συμμετέχει ενεργά στον εντοπισμό και την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών κοινής κινητικότητας σε όλους τους τομείς.

Καθώς το τοπίο της μικρο-κινητικότητας υφίσταται τεράστια αλλαγή, η Renault αποκαλύπτει το EZ-POD, ένα διερευνητικό ηλεκτρικό και αυτόνομο όχημα για ταξίδια κατά παραγγελία σε μικρές αποστάσεις. Σχεδιασμένο για μεταφορά ατόμων ή διανομή, το Renault EZ-POD μεγιστοποιεί τη χρήση σε σχέση με τον χώρο που χρειάζεται (3 m2).

Όπως τα ηλεκτρικά σκούτερ (για τα οποία οι κανονισμοί εξακολουθούν να εξελίσσονται) ή το ποδήλατο, το Renault EZ-POD είναι μια λύση μικρο-κινητικότητας περιορισμένης ταχύτητας. Είναι επίσης αυτόνομο, χωρίς αποκλεισμούς και απολύτως ασφαλές.

Το Renault EZ-POD είναι μια λειτουργική συσκευή επίδειξης που επιτρέπει τη διερεύνηση νέων χρήσεων για αυτόνομα οχήματα χωρίς οδηγό. Πρόκειται για προτζεκτ που βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι πιθανό να εξελιχθεί σύμφωνα με τα σχόλια των χρηστών, των φορέων στόλου και των αρχών των πόλεων.

Κατασκευασμένο πάνω στο πλαίσιο του Twizy, το Renault EZ POD εμπνέεται από τις γραμμές του concept car EZ-GO και την ιδέα της πλατφόρμας EZ-PRO. Η επιλογή μιας πλήρως ηλεκτρικής πλατφόρμας οπως το Twizy ανέδειξε την τεχνική πρόκληση της δημιουργίας ενός συμπαγούς σχεδίου που εξαλείφει το πιλοτήριο του οδηγού και ενσωματώνει την αυτόνομη τεχνολογία. Τα σενάρια χαμηλής ταχύτητας του αυτοκινήτου και τα πρώτα σενάρια χρήσης καθιστούν εφικτό τον εξορθολογισμό του αριθμού των αισθητήρων. Το Renault EZ-POD είναι εφοδιασμένο με μία κάμερα και ένα Lidar μπροστά για να σαρώσει τη σκηνή μπροστά, καθώς και τα ραντάρ μικρού και μεγάλου εύρους που βρίσκεται πίσω από το γυαλιστερό μαύρο μπροστινό και πίσω περίβλημα του αυτοκινήτου. Τέλος, υπάρχουν δύο κεραίες και ένα GPS στην οροφή, για παρακολούθηση θέσης σε πραγματικό χρόνο και συνδεσιμότητα.

Οι αναλογίες του συνολικού σχεδιασμού καταφέρνουν να βελτιστοποιούν ένα μικρό αποτύπωμα στάθμευσης με ευρυχωρία, κυρίως χάρη σε ένα μέγεθος μπαταρίας που έχει ανανεωθεί στο απόλυτο ελάχιστο για μικρές αστικές διαδρομές.

Το Renault EZ-POD διαθέτει ένα μεγάλο άνοιγμα στο πλάι, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να εισέλθουν και να βγουν εύκολα και γρήγορα. Το απλό και έγχρωμο εσωτερικό του είναι σχεδιασμένο για να είναι ανθεκτικό και εύκολο να καθαριστεί σε περίπτωση κοινής χρήσης. Το Renault EZ-POD έχει τα ίδια καθίσματα από το αρχικό Twizy με επενδύσεις από δομημένα πλαστικά και πιο οικολογικά υλικά. Οι επιβάτες χαιρετίζονται από δύο οθόνες που παρέχουν πληροφορίες για το ταξίδι και το εσωτερικό σύστημα φωτισμού καθώς επίσης και την ενημέρωση για την κατάσταση του EZ-POD (π.χ. αναμονή, κράτηση, ταξίδι).

Το Renault EZ-POD, που σχεδιάστηκε πρωτίστως ως ρομποτική αυτοματοποιημένη πλατφόρμα για την παροχή πρώτης και τελευταίου μιλίου μεταφοράς ατόμων, μπορεί επίσης να παρασχεθεί σε έκδοση παράδοσης αγαθών.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies