Renault News
Formula 1

Renault, Mercedes και Ferarri οι πρώτοι που θα δοκιμάσουν τα ελαστικά της Pireli για το 2021

Οι δοκιμές της Pireli για την ανάπτυξη ελαστικών 18 ιντσών εν όψη των κανονισμών του 2021, θα ξεκινήσουν το φετινό Σεπτέμβριο με τη συμμετοχή τριών ομάδων: των Renault, Ferrari, Mercedes.

Ο εκπρόσωπος του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Pireli, Mario Isola, ανακοίνωσε πως οι δοκιμές θα ξεκινήσουν σε λίγους μήνες, καθώς τέτοιες δραστικές αλλαγές χρειάζονται πολλά χιλιόμετρα δοκιμών στη πίστα ώστε να μη προκύψει κάποιο ζήτημα.

“Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι δοκιμές θα ξεκινήσουν στα μέσα του Σεπτέμβρη. Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να συλλέξουμε επαρκή δεδομένα.”

Αρχικά υπήρχαν φήμες πως η Williams θα παρείχε μονοθέσιο για τις δοκιμές των ελαστικών αλλά επειδή βρίσκεται αρκετά μακρυά από τους αντιπάλους της, οι μεγάλες ομάδες δεν θα φρόντιζαν ώστε να έχουν κάποιο πλεονέκτημα.

Οι δοκιμές των Renault, Ferrari και Mercedes θα πραγματοποιηθούν με μονοθέσια του 2018 και απαγορεύεται αυστηρά η χρήση οποιουδήποτε νέου στοιχείου δοκιμής στο αυτοκίνητο. Η Red Bull δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στις δοκιμές επειδή πέρυσι συμμετείχε με κινητήρες Renault.

O βασικός λόγος για τον οποίο θα συμμετέχουν οι αυτές οι τρεις συγκεκριμένες ομάδες είναι ο προϋπολογισμός. Οι υπόλοιπες ομάδες δεν μπορούν να αντέξουν αυτή την αλλαγή στον προγραμματισμό τους αλλά η Pireli δε χάνει την ελπίδα και περιμένει τη συμμετοχή επτά ομάδων στις δοκιμές.

(soymotor.com)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies