Renault News
Formula 1

Ricciardo: Στόχος στη Γαλλία να επαναλάβουμε το αποτέλεσμα του Καναδά

O Daniel Ricciardo στο Grand Prix του Καναδά εξασφάλισε το καλύτερο αποτέλεσμα μέχρι στιγμής με την ομάδα της Renault, έχοντας πραγματοποιήσει μια εκπληκτική εμφάνιση στις κατατακτήριες που το έδωσε τη τέταρτη θέση στη σχάρα εκκίνησης. Η αυτοπεποίθηση του Αυστραλού πλέον μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και τα πράγματα πλέον φαίνονται πως έχουν μπει σε μια σειρά.

Με τη πίστα του Paul Ricard να διαφέρει αρκετά από αυτή του Καναδά και του Μονακό, ο Ricciardo εκφράζει τη γνώμη του για τη πρόκληση που προσφέρει η συγκεκριμένη πίστα.

“Οδεύουμε πλέον στη πίστα Paul Ricard, μια πίστα που δεν έχει καμία σχέση με τις δύο προηγούμενες, του Μονακό και του Μόντρεαλ, όπου οι τοίχοι ήταν πολύ κοντά και δεν υπήρχε κανένα περιθώριο λάθους. Το ρίσκο στη Γαλλία δεν είναι τόσο υψηλό καθώς η πίστα είναι πιο ανοιχτή.”

“Δεν είναι το ίδιο συναρπαστική με τις προηγούμενες αλλά παρόλα αυτά ο περσινός αγώνας εξελίχθηκε πολύ εντυπωσιακά οπότε αυτό είναι ενθαρρυντικό. Υπάρχουν κάποιες μεγάλες και τεχνικές στροφές που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, κάτι που αποτελεί πρόκληση για εμάς. Η πίστα σου δίνει πολλές ευκαιρίες για να προσπεράσεις οπότε στοχεύουμε να βρεθούμε σε θέση που θα μπορέσουμε να το αξιοποιήσουμε αυτό.”

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη θετική ενέργεια που έδωσε στην ομάδα το αποτέλεσμα του Καναδά. Πλέον όλα δείχνουν πως η Γαλλική ομάδα έχει μπει στο σωστό δρόμο ώστε να καταφέρει να μειώσει εν τέλη τη διαφορά από τις πρώτες ομάδες και να μπορέσει ως το τέλος τη χρονιάς να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κόσμου.

“Ήταν πολύ ωραίο συναίσθημα να βλέπεις όλους στην ομάδα να έχουν θετική διάθεση. Ξεκινήσαμε τη χρονιά και υπήρχε μεγάλη προσδοκία από την ομάδα. Νομίζω πως πλέον έχουμε συνέλθει και μπορούμε να δείξουμε το πραγματικό ρυθμό που έχει το μονοθέσιο.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα είχε ένα δυνατό τριήμερο καθώς τα πράγματα δεν πηγαίναν καλά αλλά συνεχίσαμε να δουλεύουμε πάνω σ εαυτό και πλέον είμαι αισιόδοξος πως πλέον είμαστε στο σωστό δρόμο.”

“Υπάρχει σίγουρα πολύ δουλειά ακόμα που πρέπει να γίνει για να μπορέσουμε να αποδώσουμε βάση των προσδοκιών αλλά η μάχη που είχαμε με τις πρώτες ομάδες κατά τη διάρκεια του Καναδά μας έδωσε ένα πολύ ωραίο συναίσθημα.”

Το Γαλλικό Grand Prix είναι ταυτόχρονα και το πρώτο στο οποίο θα αγωνιστεί ο Daniel Ricciardo στην έδρα της ομάδας του. Ο Αυστραλός γνωρίζοντας τη βαρύτητα που έχει ο συγκεκριμένος αγώνας για την ομάδα της Renault, θέλει να ικανοποιήσει το κόσμο που θα βρεθεί να στηρίξει την ομάδα και θεωρεί πως πρέπει να επαναλάβουν το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό του Μόντρεαλ.

“Ανυπομονώ πραγματικά να δω τη γαλλική ατμόσφαιρα και ελπίζω πως θα μπορέσω να χαροποιήσω το κόσμο με ένα καλό αποτέλεσμα. Ξέρω πως αποτελεί ένα πολύ σημαντικό αγώνα και σημαίνει πάρα πολλά για ολόκληρη την ομάδα.”

“Ο στόχος μας για το Γαλλικό Grand Prix είναι να επαναλάβουμε το αποτέλεσμα του Καναδά. Η ομάδα είχε πολύ καλό ρυθμό πέρυσι σε αυτή τη πίστα οπότε έχω καλό προαίσθημα. Έχουμε κάποιες καλές αναβαθμίσεις που θα βοηθήσουν να θέσουμε ρυθμό για το υπόλοιπο της χρονιάς.”

“Όσο το μονοθέσιο βελτιώνεται θα αποκτώ και εγώ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και θα γίνομαι όλο και καλύτερος”

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies