Renault News
Formula 1

Ricciardo: Το ενθαρρυντικό είναι πως ο Bottas δε διευκολύνθηκε με το DRS

Ο Ricciardo είχε μια καταπληκτική επίδοση στα προκριματικά το Σάββατο, αφού κατάφερε να εξασφαλίσει τη τέταρτη θέση της εκκίνησης για τον αγώνα. Το πάλεψε όσο μπορούσε αλλά δε μπόρεσε να κρατήσει πίσω του τη Mercedes του Bottas και τη Red Bull του Verstappen, τερματίζοντας στην έκτη θέση. Μία θέση πίσω του βρέθηκε ο Nico Hulkenberg, με την ομάδα να πετυχαίνει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και να δείχνει πλέον πως μπορεί να ανακάμψει από τη απογοητευτική αρχή που είχε στο πρωτάθλημα.

“Συνολικά το τριήμερο ήταν εκπληκτικό για εμάς. Προκρίθηκα τέταρτος, τερμάτισα έκτος. Είμαι σίγουρος πως αν ρωτούσε κάποιος τον Cyril Abiteboul πριν τον αγώνα, πως θα του φαινόταν ένα τέτοιο αποτέλεσμα, θα σε φιλούσε από τη χαρά του. Οπότε πρέπει να είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτό και με το γεγονός πως καταφέραμε να τερματίσουμε και οι δύο, για πρώτη φορά φέτος, μέσα στους βαθμούς.”

“Περιμέναμε αρκετό καιρό αλλά είναι πολύ ωραίο που πλέον έχουμε αρχίσει να ανακάμπτουμε. Ο Nico είχε επίσης πολύ καλό ρυθμό και έκανε ένα πολύ καλό αγώνα.”

Παρόλο που ο Αυστραλός δεν ήταν σε θέση να κρατήσει πίσω του τον Valteri Bottas, κατάφερε να δώσει μια αξιοπρεπή μάχη κατά τη διάρκεια του αγώνα. Προσπαθώντας πολλές φορές να μπερδέψει το Φιλανδό με τις κινήσεις του στη πίστα, ο Daniel υπέκυψε στη ¨πολιορκία” του Valteri στη μεγάλη ευθεία και εν τέλη η Mercedes κατάφερε να προσπεράσει.

Σύμφωνα με τον Ricciardo, το γεγονός αυτό αποτελεί ένα σημάδι πως τα πράγματα για την ομάδα της Renault κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς γίνεται μια προσπάθεια να μειωθεί η διαφορά που υπάρχει με τους πρώτους τρεις.

¨Σίγουρα χρειάστηκε να κλείσω λίγο το δρόμο στον Bottas αλλά το πιο ενθαρρυντικό από, ήταν το γεγονός πως δε κατάφερε να με προσπεράσει εύκολα με το DRS. Αυτό δείχνει πως έχει βελτιωθεί στην ευθεία και είμαστε πολύ πιο ανταγωνιστικοί σε συνθήκες αγώνα. Οπότε έχουμε να κρατήσουμε πολλά θετικά.”

Όταν ρωτήθηκε για το πως βλέπει να εξελίσσονται τα πράγματα στο Grand Prix της Γαλλίας, απάντησε:

“Νομίζω τα πράγματα φαίνονται αρκετά καλά. Έχουμε σίγουρα το momentum αυτή τη στιγμή και τις τελευταίες εβδομάδες δείχνουμε καλύτερα από πριν. Περιμένουμε και νέα εξαρτήματα που θα μας ενισχύσουν στη Γαλλία.”

“Θα δούμε πως θα τα πάμε. Σίγουρα ελπίζουμε πως θα μπορέσουμε να πετύχουμε ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα, ώστε να χαροποιήσουμε και τους φίλους της ομάδας.”

(formula1.com)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies