Renault News
MotorsportsWRX

Sweden RX: Στα ημιτελικά δύο Megane – Υπήρχε ο ρυθμός για καλύτερο αποτέλεσμα

Ο καλύτερος αγώνας ίσως της χρονιάς διεξήχθη στο Höljes Motorstadion της Σουηδίας, με τα αυτοκίνητα της Renault να μη καταφέρνουν δυστυχώς να παλέψουν για την είσοδο στο βάθρο, αφού δε κατάφεραν να βρεθούν στον τελικό.

Οι οδηγοί των Reault έφτασαν στη Σουηδία κάτω από πίεση εξαιτίας της απογοήτευσης του προηγούμενου αγώνα της Νορβηγίας, όπου και ακυρώθηκε η νίκη του Anton Marklund. Σε ασταθής καιρικές συνθήκες οι οδηγοί πάλεψαν για το καλύτερο αλλά δε κατάφεραν να θριαμβεύσουν αυτή τη φορά.

Το σαββατοκύριακο ήταν γεμάτο δυσκολίες για τους Guerlain Chicherit, Rokas Baciuška, Anton Marklund (Mégane R.S.RX) και Cyril Raymond, Guillaume De Ridder (Clio R.S.RX). Οι οδηγοί βίωσαν ανάμεικτα συναισθήματα στο Q1. Οι Rokas Baciuška και Cyril Raymond κατάφεραν και πήραν τη δεύτερη και πρώτη θέση αντίστοιχα στο γκρούπ που αγωνίστηκαν αλλά οι υπόλοιποι τρεις είχαν έξοδο και δε μπόρεσαν να πετύχουν το ανάλογο αποτέλεσμα.

Στο Q2 ήρθε η στιγμή για τους Chicherit και Marklund να ανακάμψουν και να πετύχουν ο ένας τη πρώτη θέση και ο άλλος τη δεύτερη, με τους Baciuška και Raymond αυτή τη φορά να μη καταφέρνουν να επαναλάβουν το αποτέλεσμα του Q1. Ο De Ridder στάθηκε άτυχος καθώς αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα με τον συμπλέκτη.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες με τη πίστα να αλλάζει από στιγμή σε στιγμή και τους χρόνους να είναι πολύ κοντά, οπότε το παραμικρό λάθος ή μια πολύ καλή επίδοση κάποιου οδηγού ήταν ικανά να έχουν μεγάλη επίδραση στη κατάταξη.

Το Q3 είχε πάλι εναλλαγές στις επιδόσεις των οδηγών της ομάδας. Ο De Ridder αντέδρασε κερδίζοντας τον αγώνα που συμμετείχε και αυτό ήταν αρκετό ώστε να του δώσει την ευκαιρία να παλέψει για την είσοδο στα ημιτελικά. Οι Chicherit, Marklund και Baciuška είχαν και αυτοί καλές εμφανίσεις και βρέθηκαν σε θέση ικανή για να προχωρήσουν στη φάση των ημιτελικών. Ο Raymond αναποδογύρισε και τη δεδομένη στιγμή ήταν εκτός ημιτελικών αλλά μόνο για λίγο. Όλα παρέμεναν ανοιχτά και είχε μείνει μόνο το Q4.

Στη τελευταία φάση του Q4 τα Megane των Marklund και Baciuška κατάφερνα να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στα ημιτελικά. Αργότερα βέβαια δέχτηκαν ποινή πέντε δευτερολέπτων για μια επαφή που είχαν. Παρόμοια ποινή δέχτηκε και ο Chicherit αλλά στη δική του περίπτωση κόστισε παραπάνω καθώς τον πέταξε εκτός ημιτελικών. Οι οδηγοί των Clio δυστυχώς δε κατάφεραν να περάσουν και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια.

Στα ημιτελικά δυστυχώς τα δύο Megane δε κατάφερνα να περάσουν στον τελικό. Στους δύο ημιτελικούς των έξι αυτοκινήτων (περνούσαν οι πρώτοι τρεις από κάθε ημιτελικό) ο ένας τερμάτισε τέταρτος και ο άλλος έκτος. Κατάφεραν βέβαια να σημειώσουν τους ταχύτερους χρόνους σε αυτές τις δύο συνεδρίες. Κάτι που δείχνει πως ο ρυθμός υπήρχε από το αυτοκίνητο όπως και η δυνατότητα για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Επόμενος αγώνας στον Καναδά 3 Αυγούστου

(confidential-renault.fr)

Ακολουθεί η βαθμολογία στο πρωτάθλημα οδηγών:

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies