Renault News
RenaultRenault–Nissan-MitsubishiΔιεθνή

Σύμφωνα με τoν Macron, δεν υπάρχει λόγος να μειωθει το μερίδιο της Γαλλίας στην Renault

Κατά τη διάρκεια ενός επίσημου ταξιδιού του στο Τόκιο, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν απέρριψε την ιδέα της μείωσης της συμμετοχής του κράτους στη Renault, λέγοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με την κρίση που βρίσκεται σήμερα η συμμαχία με τον ιαπωνικό εταίρο της Nissan. “Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε τις διασταυρούμενες συμμετοχές, τους κανόνες διακυβέρνησης και, κατά μείζονα λόγο, τη συμμετοχή του κράτους στη Renault, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τη Nissan”, δήλωσε την Πέμπτη 27 Ιουνίου σε δημοσιογράφους στο περιθώριο μιας τεχνολογικής διάσκεψης στο Τόκιο.

Ο κ. Μακρον επέστρεψε στα λόγια του υπουργού οικονομίας του, Bruno Le Maire, ο οποίος είχε δηλώσει στις αρχές Ιουνίου ότι είναι έτοιμος να μειώσει το μερίδιο του γαλλικού κράτους στην Renault, επί του παρόντος 15%, για να μειώσει τις εντάσεις με Nissan. Απορρίπτοντας αυτό το ενδεχόμενο, ο γάλλος πρόεδρος έστειλε επίσης ένα σαφές μήνυμα στο αφεντικό της Nissan Hiroto Saikawa.

“Λιγότερη πολιτική και λιγότερη χρηματοδότηση και περισσότερη βιομηχανία”
Ο τελευταίος είχε ανοίξει το θέμα την Τρίτη, μπροστά στους μετόχους. Η Renault κατέχει το 43% της Nissan, αλλά κατέχει μόνο το 15% της Renault και δεν έχει δικαίωμα ψήφου.

Αλλά ο Μακρον ήταν κατηγορηματικός: «αυτό είναι αποτέλεσμα της ιστορίας, δεν θα το ξαναεπαναφερουμε τώρα, αυτό δεν είναι το θέμα, δεν είναι ότι θα αλλάξουμε τα μερίδια των μετοχών και θα τα πάει καλύτερα η Nissan», είπε. Και επέμεινε: “τα προβλήματα που είχαμε πρόσφατα, δεν σχετίζονται με τις συμμετοχές, είναι βιομηχανικά, ας υπάρξει λιγότερη πολιτική και λιγότερη χρηματοδότηση και περισσότερη βιομηχανία, περισσότερη τεχνολογική καινοτομία”.

Η γαλλο-ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία συγκλονίστηκε έντονα από τη σύλληψη του θεμελιωτή της Carlos Ghosn, κατηγορούμενου στην Ιαπωνία για εικαζόμενες οικονομικές ατασθαλίες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies